Nova Pękowicka Kraków - Real Construct - opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Nova Pękowicka Kraków - Real Construct - opinie i forum inwestycji

Postautor: Master » 16 sty 2018, 15:46

Jeśli ktoś szuka nowego mieszkania w Krakowie i jako jedną z lokalizacji rozważa Prądnik Biały, to jeszcze jedna inwestycja się tam pojawiła - Nova Pękowicka Kraków, którą buduje deweloper Real Construct. Co ciekawe był już na forum ostatnio bardzo podobny projekt opisany, przez chwilę nawet myślałem, że to ten samo, ale jednak po bliższym przyjrzeniu się, chyba nie - Pękovicka Apartamenty, to jednak budynki stawiane przez innego dewelopera czy inwestora, ale chyba jakoby w ramach tego samego osiedla - dziwny konstrukt, ale chyba zdarza się :) Na bliskość tych inwestycji mogłoby wskazywać także dziwne zamiłowanie do zastępowania litery "W" literą "V", co jest trochę niezrozumiałe ;)

Obrazek

Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania na Prądniku Białym w Krakowie, które są dostępne w inwestycji Nova Pękowicka, to jest ich jeszcze sporo, choć kilka już zarezerwowano. Ceny metra kwadratowego nowego lokalu tam zaczynają się od 5 600 - 5 700 złotych, a kończą w okolicach 6 200 - 6 300 złotych, więc rozrzut nie jest tu jakiś wielki. Miejsce postojowe kosztuje 29 000 złotych, jest też do kupienia sporo komórek lokatorskich, większość za 3 000 - 4 000 złotych, czyli raczej całkiem przeciętnie, jak na Kraków :)

Obrazek

Być może znajdzie się na forum ktoś, kto podzieli się jakimiś informacjami na temat tego, jakie ma opinie deweloper Real Construct, a ta firma ma już nieco doświadczenia w realizacji przedsięwzięć deweloperskich w Krakowie, na przykład przy Twardowskiego :) Może jest ktoś, kto kupił już od nich mieszkanie i podzieli się swoimi doświadczeniami z tym związanymi?

MarcinJ

Re: Nova Pękowicka Kraków - Real Construct - opinie i forum inwestycji

Postautor: MarcinJ » 16 sty 2018, 22:43

Faktycznie dosyć kameralne osiedle i wygląda, jakby było budowane przez dwóch deweloperów :) Ale kojarzę osiedla stawiane przez różnych generalnych wykonawców, to może i deweloperów może być dwóch. A jeśli chodzi o komunikację tam, to może, przynajmniej ta samochodowa, poprawi się kiedyś, kiedy już wybudują północną obwodnicę Krakowa i zejdzie trochę ruchu tranzytowego z Opolskiej, ale to wiadomo, jeszcze dobrych kilka lat, kiedy tą drogę wybudują.

Maciek

Postautor: Maciek » 17 sty 2018, 23:42

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, interesuje mnie parter. Natomiast mam jedną wątpliwość, bo słyszałem, że ze względu na zmianę pasa ruchu samoloty mają przelatywać nad ul. Starego Wiarusa(czyli ulicę dalej). MA ktoś może jakieś pewne info. w tej sprawie??

kate1234

Nova Pękowicka - kto już kupił?

Postautor: kate1234 » 10 maja 2018, 13:16

Czy ktoś już kupił mieszkanie w inwestycji Nova Pękowicka ? :)

wrn

Re: Nova Pękowicka - kto już kupił?

Postautor: wrn » 12 lis 2018, 20:15

kate1234 pisze:Czy ktoś już kupił mieszkanie w inwestycji Nova Pękowicka ? :)

Teraz to już wszystkie mieszkania posprzedawane. Również jestem wśród osób, które zdecydowały się na zakup mieszkania tam, jakby co ;)

kate1234

Postautor: kate1234 » 12 lis 2018, 20:20

:D w takim razie pozdrawiam przyszłego sąsiada !

wrn

Postautor: wrn » 18 lis 2018, 17:52

kate1234 pisze::D w takim razie pozdrawiam przyszłego sąsiada !

Pozdrawiam ;) Muszę tam niedługo zajrzeć, dawno nie widziałem jak się ma budowa.

SubZero

Postautor: SubZero » 07 kwie 2019, 9:54

Czy ktoś z Państwa miał już odbiór wstępny mieszkań na inwestycji i może podzielić się spostrzeżeniami?

rosawow

Postautor: rosawow » 07 kwie 2019, 15:32

Hej, ja już jestem po. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, ale mieliśmy fachowców zajmujących się odbiorami i znaleźli trochę niedociągnięć (rysy na szybach i parapetach, pęknięcia wylewki, obite drzwi wejściowe itp.). Większość to rzeczy łatwe do usunięcia i nie będzie z tym problemu, ale największą uwagę zwróciliśmy na przyłącza wody w łazience - miały być wkuwane, a są na wierzchu. W naszym przypadku przy umywalce nie dało się inaczej, ale instalacja do prysznica ma zostać przeniesiona, mam nadzieję, że nie będą się odwoływać :)

megi

Postautor: megi » 07 kwie 2019, 22:20

rosawow pisze:największą uwagę zwróciliśmy na przyłącza wody w łazience - miały być wkuwane, a są na wierzchu. W naszym przypadku przy umywalce nie dało się inaczej, ale instalacja do prysznica ma zostać przeniesiona, mam nadzieję, że nie będą się odwoływać :)

Niestety jeżeli chodzi o rury z wodą w nowych mieszkaniach, to stało się standardem, że rury są puszczone po ścianach. Później tylko problem z ich wkuwaniem, bo o ile w kuchni, to jesz cze jakoś da się schować za meblami, to jednak w łazience zwykle bywa to sporym problemem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”