Inwestycja Park Zaczarowanej Dorożki Kraków - HSD Inwestycje - opinie i informacje

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Inwestycja Park Zaczarowanej Dorożki Kraków - HSD Inwestycje - opinie i informacje

Postautor: Master » 06 lut 2018, 0:18

Hej, ostatnio trafiłem jeszcze na jeden projekt realizowany przez dewelopera HSD Inwestycje - Park Zaczarowanej Dorożki Kraków, a miejsce jest całkiem interesujące, bowiem powstaje on na Prądniku Czerwonym, pomiędzy ulicami Lublańską, a Dobrego Pasterza, podobno w sąsiedztwie parku o tej samej nazwie - kto w nim był, ten wie, że to całkiem miłe miejsce, z jeziorkiem i fontanną :) Macie jakieś informacje o tej budowie i podzielicie się na forum nimi oraz opiniami na jej temat? Ktoś coś więcej?

megi

Re: Inwestycja Park Zaczarowanej Dorożki Kraków - HSD Inwestycje - opinie i informacje

Postautor: megi » 06 lut 2018, 0:32

No właśnie zastanawiałam się gdzie tam się znajdzie miejsce na taki budynek, bo jednak miała wrażenie, że wszystko w sąsiedztwie Parku Zaczarowanej Dorożki w Krakowie jest już zabudowane lub zagospodarowane w jakiś inny sposób. No może poza projektem Zaczarowany Młyn - Dom-Bud, ale on powstaje już od wielu lat w tej okolicy. Inna sprawa, że patrząc na tą wizualizację, mam wrażenie, że widziałam tam już podobny budynek. Inna sprawa, że prezentuje się to na tej grafice całkiem nieźle, ciekawe czy finalnie też będzie tak dobrze, ale w zasadzie czemu miałoby być inaczej :) A może to chodzi o kolejny etap jakiegoś projektu realizowanego od kilku lat, może ktoś podzieli się na forum swoją wiedzą?

Obrazek
Materiał inwestora HSD Inwestycje

Sama lokalizacja faktycznie całkiem interesująca, blisko do trzeciej obwodnicy, blisko do wyjazdu na Warszawę, choć do centrum trzeba kawałek jechać i jeśli chodzi o komunikację publiczną, to nie jest jakoś super kolorowo tam. Za to dużym plusem jest bliskość biurowców w okolicy Ronda Barei, wydaje się, że takie sąsiedztwo powinno tam dawać szanse na prostszy ewentualny wynajem lub sprzedaż :) A jak to wygląda z cenami mieszkań tam, ciekawe ile sobie liczą za metr kwadratowy.

Mysiek

Re: Inwestycja Park Zaczarowanej Dorożki Kraków - HSD Inwestycje - opinie i informacje

Postautor: Mysiek » 03 cze 2018, 22:56

jedna propozycja to na północ od parku równolegle jak stoją dwa bloki

Obrazek

aneta87

Postautor: aneta87 » 27 cze 2018, 10:09

Plusem tej inwestycji jest właśnie park. Podoba mi się też bryła, myślę że bardzo pozytywnie wyróżnia się na tle innych inwestycji na Prądniku. Podoba mi się też kolory elewacji Obrazek Obrazek

Fajny, niewysoki budyneczek

Aga19

Postautor: Aga19 » 05 sie 2023, 15:06

Czy jest może na forum ktoś, kto mieszka w tym bloku?
Chciałabym się dowiedzieć jak się mieszka w okolicy?
Pozdrawiam

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sty 2024, 22:01

Gdyby ktoś był ciekaw, jak wyszło (adres Dominikanów 30 Kraków), to podrzucam zdjęcie:

Obrazek

Obok Dasta Invest buduje inwestycję Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków, więc odrobinę się dogęści jeszcze.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”