Dzień dobry,
Poszukuję osób, które zakupiły mieszkanie w inwestycji Malinowe Wzgórze na ul. Dauna (Wola Duchacka)
Byłam dziś podejrzeć co tam słychać na budowie i szczerze mówiąc trochę się zmartwiłam, budynek B ciągle nie ma elewacji, teren zupełnie nieuprzątnięty- a termin zakończenia prac wyznaczony na koniec czerwca
Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum
Re: Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum
To rzeczywiście całkiem ciekawa inwestycja - osiedle Malinowe Wzgórze w Krakowie, aż dziwne, że jeszcze opinie o niem nie pojawiły się na forum
Na kiedy planowane jest zakończenie budowy, masz może jakieś zdjęcia, na których można by było zobaczyć, jakie są postępy budowy? W ogóle to jaki deweloper zajmuje się budową tego osiedla, bo nie mogę znaleźć o tym informacji, a przecież to nie takie małe osiedle. Część mieszkań jest już sprzedanych, ale ciągle jeszcze można kilka znaleźć. Jeżeli chodzi o cenny metra kwadratowego mieszkania w Krakowie w tej inwestycji, to wychodzi na to, że za m2 trzeba zapłacić jakieś 7 000 zł, czyli niemało, jak na tą lokalizację. Możliwe są jakieś negocjacje, może ktoś się orientuje 

Wizualizacja ze strony dewelopera osiedlemalinowewzgorze.pl
Może ktoś podzieli się na forum tym, jakie ma opinie o osiedlu Malinowe Wzgórze, to też ciekawa opcja. Co myślicie o lokalizacji, w zasadzie to blisko Wielickiej i Kamieńskiego z jednej strony, można dojechać tramwajem, ale samochodem, to już trzeba się często nastawić na większe korki w stronę centrum. A przecież w okolicy powstają też także inne inwestycje mieszkaniowe, jak na przykład osiedle Skowronia 3 Kraków, choć też nic w tym dziwnego, bo przecież do centrum nie jest stamtąd daleko. Jeżeli chodzi o dzielnicę Wola Duchacka w Krakowie, to jakie macie tu opinie, jest ktoś kto mieszkał tam wcześniej i może coś na ten temat napisać

Wizualizacja ze strony dewelopera osiedlemalinowewzgorze.pl
Może ktoś podzieli się na forum tym, jakie ma opinie o osiedlu Malinowe Wzgórze, to też ciekawa opcja. Co myślicie o lokalizacji, w zasadzie to blisko Wielickiej i Kamieńskiego z jednej strony, można dojechać tramwajem, ale samochodem, to już trzeba się często nastawić na większe korki w stronę centrum. A przecież w okolicy powstają też także inne inwestycje mieszkaniowe, jak na przykład osiedle Skowronia 3 Kraków, choć też nic w tym dziwnego, bo przecież do centrum nie jest stamtąd daleko. Jeżeli chodzi o dzielnicę Wola Duchacka w Krakowie, to jakie macie tu opinie, jest ktoś kto mieszkał tam wcześniej i może coś na ten temat napisać

Inwestycja jest mała i łatwa do przeoczenia bo ładnie wtapia się w otoczenie, to zupełnie inne klimaty niż pobliskie Skowronia, dla mnie ta kameralność to plus, dla innych pewnie niekoniecznie...
Będę tam w tym tygodniu lub na początku przyszłego, będę robić zdjęcia, więc mogę zamieścić tutaj.
Negocjować można zawsze, przy większych mieszkaniach to myślę wręcz wypada:)
Nadal czekam na głosy przyszłych sąsiadów
Będę tam w tym tygodniu lub na początku przyszłego, będę robić zdjęcia, więc mogę zamieścić tutaj.
za m2 trzeba zapłacić jakieś 7 000 zł, czyli niemało, jak na tą lokalizację
To nie jest "niemało", to jest normalna cena jak na tą okolicę i na obecne czasy, jakby ktoś nie wiedział, to ostatnio ogłosili ceny na kolejnym etapie osiedla Avia i śpiewają sobie 6700-7000

Inwestycja rzeczywiście godna uwagi, nie powiedziałbym, że to ZUPEŁNIE inne otoczenie niż Skowronia. Malinowe Wzgórze to 50 mieszkań, a w obecnym etapie Skowroniej powstaje 75, całość osiedla to będzie docelowo 250 jeśli dobrze pamiętam. Inna skala to jest bliżej Bonarki, przy Sławka - tam powstają prawdziwe blokowiska na kilkaset mieszkań.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2018, 8:31 przez SaS, łącznie zmieniany 1 raz.
KasiaDo pisze:Inwestycja jest mała i łatwa do przeoczenia bo ładnie wtapia się w otoczenie, to zupełnie inne klimaty niż pobliskie Skowronia, dla mnie ta kameralność to plus, dla innych pewnie niekoniecznie...
Zgłaszam się, może będziemy sąsiadami, chętnie wymienię się informacjami na priv.
Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???
blady pisze:Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???
Witam

kupiłem mieszkanie na MW, przed podpisaniem umowy co nieco posprawdzałem, bardzo mało informacji jest o samej spółce Malinowe Wzgórze, ale łatwo można powiązać z innymi spółkami m.in po KRS np. Daxen Sp. z o.o.
Pozdrawiam

Trochę czasu minęło, czy ktoś z nabywców lub potencjalnych nabywców może coś dodać na temat tej inwestycji.
blady pisze:Trochę czasu minęło, czy ktoś z nabywców lub potencjalnych nabywców może coś dodać na temat tej inwestycji.
Również proszę o więcej informacji. Aktywnie poszukuje mieszkania w tamtym rejonie.
Majkel.
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej lokalizacji ? Jak przebiegał kontakt z deweloperem? Jesteś zadwolony ?Sądzisz, że będą jakieś opóznienia w odbiorze mieszkań? Negocjowałeś cene ? Lokalizacja jest super. Kameralne małe osiedle to też dla mnie duża zaleta, ale mam jakieś wątpliwości.
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej lokalizacji ? Jak przebiegał kontakt z deweloperem? Jesteś zadwolony ?Sądzisz, że będą jakieś opóznienia w odbiorze mieszkań? Negocjowałeś cene ? Lokalizacja jest super. Kameralne małe osiedle to też dla mnie duża zaleta, ale mam jakieś wątpliwości.
majkel901 pisze:blady pisze:Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???
Witam,
kupiłem mieszkanie na MW, przed podpisaniem umowy co nieco posprawdzałem, bardzo mało informacji jest o samej spółce Malinowe Wzgórze, ale łatwo można powiązać z innymi spółkami m.in po KRS np. Daxen Sp. z o.o.
Pozdrawiam
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”