Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
KasiaDo

Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum

Postautor: KasiaDo » 25 maja 2018, 11:48

Dzień dobry,
Poszukuję osób, które zakupiły mieszkanie w inwestycji Malinowe Wzgórze na ul. Dauna (Wola Duchacka)
Byłam dziś podejrzeć co tam słychać na budowie i szczerze mówiąc trochę się zmartwiłam, budynek B ciągle nie ma elewacji, teren zupełnie nieuprzątnięty- a termin zakończenia prac wyznaczony na koniec czerwca

Nowy

Re: Osiedle Malinowe Wzgórze Kraków ul. Dauna 58 - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Nowy » 03 cze 2018, 21:22

To rzeczywiście całkiem ciekawa inwestycja - osiedle Malinowe Wzgórze w Krakowie, aż dziwne, że jeszcze opinie o niem nie pojawiły się na forum :) Na kiedy planowane jest zakończenie budowy, masz może jakieś zdjęcia, na których można by było zobaczyć, jakie są postępy budowy? W ogóle to jaki deweloper zajmuje się budową tego osiedla, bo nie mogę znaleźć o tym informacji, a przecież to nie takie małe osiedle. Część mieszkań jest już sprzedanych, ale ciągle jeszcze można kilka znaleźć. Jeżeli chodzi o cenny metra kwadratowego mieszkania w Krakowie w tej inwestycji, to wychodzi na to, że za m2 trzeba zapłacić jakieś 7 000 zł, czyli niemało, jak na tą lokalizację. Możliwe są jakieś negocjacje, może ktoś się orientuje :?:

Obrazek
Wizualizacja ze strony dewelopera osiedlemalinowewzgorze.pl

Może ktoś podzieli się na forum tym, jakie ma opinie o osiedlu Malinowe Wzgórze, to też ciekawa opcja. Co myślicie o lokalizacji, w zasadzie to blisko Wielickiej i Kamieńskiego z jednej strony, można dojechać tramwajem, ale samochodem, to już trzeba się często nastawić na większe korki w stronę centrum. A przecież w okolicy powstają też także inne inwestycje mieszkaniowe, jak na przykład osiedle Skowronia 3 Kraków, choć też nic w tym dziwnego, bo przecież do centrum nie jest stamtąd daleko. Jeżeli chodzi o dzielnicę Wola Duchacka w Krakowie, to jakie macie tu opinie, jest ktoś kto mieszkał tam wcześniej i może coś na ten temat napisać :?:

KasiaDo

Postautor: KasiaDo » 04 cze 2018, 21:31

Inwestycja jest mała i łatwa do przeoczenia bo ładnie wtapia się w otoczenie, to zupełnie inne klimaty niż pobliskie Skowronia, dla mnie ta kameralność to plus, dla innych pewnie niekoniecznie...
Będę tam w tym tygodniu lub na początku przyszłego, będę robić zdjęcia, więc mogę zamieścić tutaj.
Negocjować można zawsze, przy większych mieszkaniach to myślę wręcz wypada:)
Nadal czekam na głosy przyszłych sąsiadów

SaS

Postautor: SaS » 06 cze 2018, 9:22

za m2 trzeba zapłacić jakieś 7 000 zł, czyli niemało, jak na tą lokalizację

To nie jest "niemało", to jest normalna cena jak na tą okolicę i na obecne czasy, jakby ktoś nie wiedział, to ostatnio ogłosili ceny na kolejnym etapie osiedla Avia i śpiewają sobie 6700-7000 :lol: Przy Skowroniej cenią się właściwie tak samo, a w takiej niewielkiej inwestycji malborska.pl jeśli dobrze liczę, to ostatnie wolne mieszkania kosztują >8000...
Inwestycja rzeczywiście godna uwagi, nie powiedziałbym, że to ZUPEŁNIE inne otoczenie niż Skowronia. Malinowe Wzgórze to 50 mieszkań, a w obecnym etapie Skowroniej powstaje 75, całość osiedla to będzie docelowo 250 jeśli dobrze pamiętam. Inna skala to jest bliżej Bonarki, przy Sławka - tam powstają prawdziwe blokowiska na kilkaset mieszkań.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2018, 8:31 przez SaS, łącznie zmieniany 1 raz.

blady

Postautor: blady » 11 cze 2018, 22:43

KasiaDo pisze:Inwestycja jest mała i łatwa do przeoczenia bo ładnie wtapia się w otoczenie, to zupełnie inne klimaty niż pobliskie Skowronia, dla mnie ta kameralność to plus, dla innych pewnie niekoniecznie...
Będę tam w tym tygodniu lub na początku przyszłego, będę robić zdjęcia, więc mogę zamieścić tutaj.
Negocjować można zawsze, przy większych mieszkaniach to myślę wręcz wypada:)
Nadal czekam na głosy przyszłych sąsiadów

Zgłaszam się, może będziemy sąsiadami, chętnie wymienię się informacjami na priv.

blady

Postautor: blady » 12 cze 2018, 22:31

Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???

majkel901

Postautor: majkel901 » 13 cze 2018, 13:57

blady pisze:Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???

Witam :),
kupiłem mieszkanie na MW, przed podpisaniem umowy co nieco posprawdzałem, bardzo mało informacji jest o samej spółce Malinowe Wzgórze, ale łatwo można powiązać z innymi spółkami m.in po KRS np. Daxen Sp. z o.o.

Pozdrawiam :)

blady

Postautor: blady » 28 lip 2018, 17:06

Trochę czasu minęło, czy ktoś z nabywców lub potencjalnych nabywców może coś dodać na temat tej inwestycji.

kriskros

Postautor: kriskros » 01 sie 2018, 8:42

blady pisze:Trochę czasu minęło, czy ktoś z nabywców lub potencjalnych nabywców może coś dodać na temat tej inwestycji.

Również proszę o więcej informacji. Aktywnie poszukuje mieszkania w tamtym rejonie.

przemek23

Postautor: przemek23 » 11 sie 2018, 9:30

Majkel.
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej lokalizacji ? Jak przebiegał kontakt z deweloperem? Jesteś zadwolony ?Sądzisz, że będą jakieś opóznienia w odbiorze mieszkań? Negocjowałeś cene ? Lokalizacja jest super. Kameralne małe osiedle to też dla mnie duża zaleta, ale mam jakieś wątpliwości.
majkel901 pisze:
blady pisze:Pilnie poszukuję kontaktu z potencjalnymi mieszkańcami MW na Dauna, kto ma jakąś wiedzę o deweloperze???

Witam :),
kupiłem mieszkanie na MW, przed podpisaniem umowy co nieco posprawdzałem, bardzo mało informacji jest o samej spółce Malinowe Wzgórze, ale łatwo można powiązać z innymi spółkami m.in po KRS np. Daxen Sp. z o.o.

Pozdrawiam :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”