Kilka mieszkań 4 pokojowych jest jeszcze wolnych na wzgorzewitkowickie.pl
Może akurat coś wam spasuje.
Wzgórze Witkowickie od Awim Grupa Inwestycyjna - opinie i forum inwestycji
Re: Wzgórze Witkowickie od Awim Grupa Inwestycyjna - opinie i forum inwestycji
Ciekawa inwestycja powstaje w okolicach Górki Narodowej (Prądnik Biały) - Wzgórze Witkowickie Kraków (Awim Grupa Inwestycyjna). Co prawda deweloper zapowiada tu, że okolica mocno się zmieni za jakiś czas, jak już zakończy się wyczekiwana przebudowa al. 29 Listopada (jeszcze się nie zaczęła), jak już będzie szybki tramwaj na Górkę Narodową, a także kiedy ukończona zostanie budowa IV obwodnicy Krakowa, ale jak na razie, to aktualnie dojazd stamtąd do centrum miasta nie jest niczym przyjemnym, choć jeżeli chodzi o odległość, to np. na Nowy Kleparz, wcale nie jest tam daleko
No ale kto co lubi, jak widać na wizualizacjach, osiedle znajdzie się raczej w sąsiedztwie niskiej zabudowy, co pewnie części osób może także odpowiadać.

Wizualizacje dewelopera Awim Grupa Inwestycyjna

Czy są tu jakieś osoby zainteresowane kupnem mieszkania w II etapie inwestycji? Prosiłbym o kontakt na PW.
-
Fajne osiedle, bardzo mi się podoba. Ceny jednak sporo za wysokie. Gdyby np w cenie mieszkania był garaż/miejsce postojowe, to bym się nie zastanawiała. Blisko do pętli, fajne wielkości ogródków/tarasów, ładne układy i niska zabudowa wokół.
Ceny sporo poszły w górę. Jak było poniżej 6 tyś/m2 to w dwa tygodnie prawie wszystko sie zarezerwowało... Teraz jest tak na moje oko 30% drożej. Zobaczymy jak będzie wyglądał pierwszy etap, bo jest już na ukończeniu
-
Kiedy takie ceny tam były?
Podoba mi się skrajne mieszkanie z ogrodem ponad 300m2, ale ciekawe czy Belwederczyków nie rozbudują. Choć przy tak dużej działce pewnie nie odczuwałoby się bliskości ulicy.

Podoba mi się skrajne mieszkanie z ogrodem ponad 300m2, ale ciekawe czy Belwederczyków nie rozbudują. Choć przy tak dużej działce pewnie nie odczuwałoby się bliskości ulicy.
niesasanka pisze:Kiedy takie ceny tam były?![]()
We wrześniu 2017

Awim chciał żeby z osiedla był wyjazd na obie strony ale zarząd dróg zgodził się pod warunkiem, że zrobią remont drogi. Nie ma drogi więc nie ma wyjazdu.
-
To wyjazdu nie zrobią, ale na jakąś bramkę pewnie można liczyć, bo tamtędy bliżej do pętli by było. Szkoda, że z tymi cenami tak przywalili, ech.
-
Byłam wczoraj na miejscu poobserwować budowę. Pierwszy etap zaawansowany, drugi ładnie się buduje. Czyli w sumie przed zakupem można sobie wszystko dokładnie obejrzeć, co się w Krakowie raczej nie zdarza, bo zazwyczaj kupuje się tylko plan mieszkania... A tutaj - większość mieszkań jest jeszcze wolna. Ciekawe, kiedy Awim opuści ceny.
-
Byliśmy mocno zainteresowani tą inwestycją a konkretnie jednym z 3 domów. Opcja posiadania wolno stającego domu troche przesłoniła nam racjonalne spojrzenie na tą inwestycję. Jednak w porę przyszło otrzeźwienie. Abstrahując od ceny (7,6 tys za m) bo ceny w Krk juz dawno odleciały, dla mnie tą inwestycję skreśla jeden fakt - zielone balkony i tarasy. Nie jest to jasno napisane w prospekcie ani na stronie dewelopera ze te balkony i tarasy to normalny regularny trawnik który trzeba kosic, podlewac i generlanie dbac o niego. Kazdy łącznie z kierownikiem budowy i wykonawcą tego systemu (tak bo to bedzie cały sytem składający sie z kilku warstw) potwierdzał iz to rozwiazanie bedzie bardzo niepraktyczne i ograniczy aspekt użytkowy tarasu. Deweloper sprzedaje to jako eko rozwiazanie a tak naprawde byl to wymóg uzyskania pozwolenia na budowe (konieczność zachowania powierzchni biologicznie czynnej na poziomie 70%). Także mówiąc krótko developer chce wcisnąć babol pod przykrywką bycia eko.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”