Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie

Postautor: megi » 01 lip 2018, 18:14

Jeżeli ktoś szuka domu / bliźniaka w Krakowie, to ruszyła jeszcze jedna inwestycja tego rodzaju Stary Gościniec - deweloper Architecture Vento, powstaje co prawda dosyć daleko od centrum miasta, bo to dosyć odległe Wzgórza Krzesławickie, niemniej rzadko takie projekty mieszkaniowe powstają blisko centrum :) A tu mamy do wyboru chyba 11 domów bliźniaczych, a w każdym z nich znajdują się dwa dwupoziomowe mieszkania mające prawie 100 metrów kwadratowych, a więc wcale nie mało. Nie wiem czy wszystkie są takie same, ale na parterze znajdują się w nich obszerne salony i otwarta kuchnia (choć pewnie da się ją zamknąć) i niewielki pokój. Do tego na piętrze trzy sypialnie i obszerna łazienka, nieźle się to prezentuje, jest nawet balkon, choć nieco brakuje garażu, bo pewnie przydałby się przy domu. Ktoś może podzieli się na forum jakimiś informacjami i tym, jakie ma opinie o tej inwestycji :?: Jakie są ceny metra kwadratowego domu w Krakowie w tym projekcie, bo nigdzie nie doszukałem się tego, a pewnie ktoś już o to dopytywał :)

iti

Re: Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie

Postautor: iti » 04 lip 2018, 0:41

Faktycznie Stary Gościniec to dosyć ciekawa inwestycja, jeżeli ktoś celuje bardziej w dom, niż w mieszkanie, choć też jednak nieco na uboczu Krakowa. Zawsze w takich sytuacjach zastanawiam się czy wybierając taką opcję, nie rezygnuje się z mieszkania w mieście, a w zamian nie dostaje się mieszkania na wsi, ale jestem w stanie zrozumieć motywacje osób, które celują w takie nieruchomości dla siebie i rodziny. Układy faktycznie są całkiem niezłe, domki wyglądają całkiem schludnie, ciekawi mnie natomiast okolica, w której są one stawiane. Może jest tu ktoś, kto rozważa zakup nieruchomości w tej inwestycji dewelopera Architecture Vento i podziel się na forum jakimiś zdjęciami :?:

Obrazek
Wizualizacje dewelopera Architecture Vento

Trochę też szkoda, że nie ma garażu, bo można w nim schować przecież nie tylko samochód. Jasne, że przez to powierzchnia samego mieszkania jest mniejsza, ale jednak przydałby się, choćby w podpiwniczeniu, ale wiadomo, że to znacznie podnosi koszty budowy :) Ktoś wie, jakie są ceny nowych domów w Krakowie w tej inwestycji i wrzuci jakieś info?

eMaCe

Postautor: eMaCe » 10 lip 2018, 13:30

Ostatnio zrobiliśmy dosyć mocną analizę tej inwestycji ponieważ wydawała nam się dosyć ciekawa.

PLUSY:
duże przeszklenie na taras (prawie na całą ścianę w salonie)
dosyć obszerna działka po dokupieniu dodatkowej działki przez dewelopera
Rekuperacja w mieszkaniu
ciekawy układ pomieszczeń
do 2022 remont Kocmyrzowskiej na odcinku Wzgórza Krzesławickie - Granica miasta (2 pasy w każdym kierunku / chodniki / droga rowerowa)
Pętla tramwajowa 20 min piechotą
Przystanek autobusowy 5 min spacerem
Świetny widok na południowy zachód
Przebudowa Kocmyrzowskiej wraz z węzłem autostradowym w odległości 2km od Starego gościńca i dwa wyloty na obwodnice ( Węzeł Wzgórza Krzesławickie i Mistrzejowice).

MINUSY:
Fatalny stan drogi (Stary Gościniec) i brak perspektyw na szybki remont tej drogi
Brak garażu

Ogólnie inwestycja dla osób, które chcą uciec ze zgiełku miasta i szukają spokoju pod KRK.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 13:12 przez eMaCe, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy

Postautor: Nowy » 10 lip 2018, 23:11

Moim zdaniem znacznie może tu mieć jeszcze to, czy wypali projekt Nowa Huta Przyszłości (2.0), jeśli to wypali i się sprawdzi, a miasto zacznie się dynamicznie rozwijać w tym kierunku, to może to być strzał w dziesiątkę :) Ale wiadomo, że to jednak są plany, choć część z nich jest już w realizacji. @eMaCe, masz może jakieś zdjęcia z tej okolicy, mógłbyś pokazać jak to wygląda :?:

julmik1

Postautor: julmik1 » 29 lip 2018, 23:45

Witam
czy ktoś już kupił dom z tej inwestycji? Zastanawiam się który dom jest najatrakcyjniejszy w takich zabudowach. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć? Pozdr. Cena domu to wg moich informacji to 520 tys.

Uzytkownik

Postautor: Uzytkownik » 19 sie 2018, 19:26

Jak dla mnie Inwestycja znajduje się w ciekawym miejscu, gdzies tam w pobliżu ma być jeszcze węzeł autostradowy. Nie będę się wypowiadał na temat jakości domków, bo jeszcze ich nie oglądałem ale zrobiłem sobie wycieczkę w ten rejon, wyglada to całkiem przyjemnie. Rozkład nam pasuje, informacja o powiększeniu ogródka bardzo dobra. katastrofą jest ulica Stary Gosciniec, to jest totalna kicha, dziury, błoto, nie jestem jakimś pedantem ale auto po przejechaniu tego kawałeczka drogi wyglada jakby wróciło z rajdu Paryż-Dakar, Na pieszke dotarcie na przystanek na ul. Morcinka to będzie wyzwanie. To jak dla mnie narazie największy mankament. Nigdzie nie znalazłem informacji, kiedy inwestycja ma być zakończona ? Panowie z Ukrainy na budowie mówili jakieś 2-3 miesiące. Jakby ktos rozpoczął na poważnie rozmowy z deweloperem na temat zakupu, czy można liczyć na jakiś upust to fajnie byłoby jakby zamieścił jakieś info.

julmik1

Postautor: julmik1 » 07 paź 2018, 19:24

Witam
czy jest już ktoś na forum zdecydowany na kupno któregoś z tych domów? My jesteśmy mocno zainteresowani. Proszę o kontakt julmik1@wp.pl

kasik

Postautor: kasik » 03 sty 2019, 7:51

Odkopuję.
Inwestycja wydaje się ukończona, jednak nie sprzedaje się.
Czy problemem jest brak drogi czy coś jeszcze?

eMaCe

Postautor: eMaCe » 10 sty 2019, 15:35

Oddane do użytku w tym tygodniu.
Z tego co wiem to kilka osób (2-3) już kupiło - za gotówkę.

Ci co starają się o kredyt czekają na zakup dodatkowej działki
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 13:14 przez eMaCe, łącznie zmieniany 1 raz.

kasik

Postautor: kasik » 19 lut 2019, 12:56

Jak wygląda sprawa z ogrzewaniem podłogowym w budynku?
Jest jeśli tak to w których pomieszczeniach?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”