Residence Reduta Kraków - deweloper Bal-Bud Investment - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MagdaMK

Residence Reduta Kraków - deweloper Bal-Bud Investment - opinie na forum

Postautor: MagdaMK » 22 wrz 2018, 16:00

Witam,
Może ktoś z obecnych na forum miał doczynienia z firmą Bal Bud i mógłby podzielic się opinią?
Mają obecnie w sprzedaży nowy blok na Reduty:

bal-bud.pl/inwestycja/residence-reduta

Wizualizacja wygląda nieźle, patrząc jednak na to co wybudowali wcześniej, zastanawiam się czy warto mieć nadzieję, że to co wybudują tym razem będzie wyglądało lepiej.
Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia?

ragar

Re: Residence Reduta Kraków - deweloper Bal-Bud Investment - opinie na forum

Postautor: ragar » 23 wrz 2018, 13:48

Sporo jest o inwestycjach dewelopera Bal-Bud Investment, jest na przykład wątek o Osiedlu Reduta Bal-Bud, chociaż może też w takim razie warto założyć na forum w dziale z opiniami o deweloperach także temat o tym, jakie ma opinie deweloper Bal-Bud Investment. A sama inwestycja Residence Reduta w Krakowie wygląda chyba lepiej, niż wcześniej postawione tam bloki przez tą firmę. Ale przede wszystkim polecam przejść się w okolicę ulicy Reduta i odwiedzić znajdujące się tam osiedla. Trzeba sobie w pierwszej kolejności odpowiedzieć na pytanie o okolicę. Plus jest taki, że ma tam wreszcie powstać Park Reduta, co pewnie sprawi, że to miejsce zyska trochę zieleni i coś ciekawego w krajobrazie.

MagdaMK

Postautor: MagdaMK » 23 wrz 2018, 18:11

Dziekuje za odpowiedz, poczytam wątki na forum o deweloperach. Zasadniczo nie mam wątpliwości względem lokalizacji - mieszkam obecnie niedaleko, na os. Oświecenia i wiem jak wygląda okolica, nie ma do niej zastrzeżeń (powstanie nowego parku jest oczywiście na duży plus). To co mnie właśnie bardziej niepokoi to deweloper, który niewiele do tej pory wybudował. A to co wybudował estetycznie i jakościowo nie powala - to moja opinia...

MagdaMK

Postautor: MagdaMK » 13 paź 2018, 11:24

Witam. Podnosze wątek bo być może ktoś z obecnych na forum będzie mógł doradzić. Cały czas zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji i praktycznie podjęliśmy decyzje na tak, gdy dowiedzieliśmy się od dewelopera, że większość terenu działki na której stoi inwestycja, będzie stanowić tzw. zielone parkingi - czyli wyłożona będzie geo kostka plastikową/gumą. W teorii ma być pokryta trawą, w praktyce widziałam kilka zdjęć jak wygląda taka kratka w użytkowaniu, i ciężko powiedzieć, że jest to 'zielony' parking. Pomijam już kwestie funkcjonalne. Jeśli taką kostka wyłożone bylyby tylko miejsca parkingowe, to może jeszcze jest to do zaakceptowania. Ale jak dowiedziałam się także o drogach dojazdowych, mam duuuuże wątpliwości. Czy ktoś z Was spotkał się z takim rozwiązaniem?

pozdro

Postautor: pozdro » 13 paź 2018, 15:43

Po taniosci. W normalnych inwestycjach w okol bloku jest prawdziwa trawa i prawdziwe drzewa. Tutaj jest pseudo powoerzchnia biologicznie czynna, a tak naprawde tani parking dla samochodow. No ale z drugiej strony to tam dosc tanie mieszkania wkec ja bym to olal. Poprostu zwykly blok z naziemnymi parkingami jak wszedzie. Bez trawy da sie zyc w ostatecznosci.

MagdaMK

Postautor: MagdaMK » 13 paź 2018, 17:44

Dziekuje za odpowiedz. Mozna powiedziec, ze tanio ok. 7000/metr, a takie miejsce postojowe na geokratce 18 000 PLN...Przy dużym mieszkaniu są to jednak spore kwoty. Tym pewnie większe wątpliwości.

iti

Residence Reduta Kraków od Bal-Bud Investment - opinie na forum

Postautor: iti » 30 gru 2019, 2:31

Wybrałem się ostatnio w okolicę ul. Reduta i znalazłem tam zupełnie nowy budynek, który wyrósł nie wiadomo kiedy.

Obrazek

To nieopodal mostu, który były nie tak dawno przebudowywany.

iti

Re: Residence Reduta Kraków od Bal-Bud Investment - opinie na forum

Postautor: iti » 30 gru 2019, 2:34

Inwestycja Residence Reduta w Krakowie wydaje się już niemal ukończona, jak widać na załączonych poniżej zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Jak się Wam podoba taki budynek i ta lokalizacja? Nadal jest w nim sporo mieszkań do kupienia, przynajmniej tak wynika ze strony dewelopera.

aneczka

Re: Residence Reduta Kraków od Bal-Bud Investment - opinie na forum

Postautor: aneczka » 31 gru 2019, 10:04

iti pisze:Jak się Wam podoba taki budynek i ta lokalizacja? Nadal jest w nim sporo mieszkań do kupienia, przynajmniej tak wynika ze strony dewelopera.

Może ludzie nie chcą kupować od dewelopera, który ma w nosie przepisy i stawia bezprawnie budynek po drugiej stronie ulicy, nie mając pozwolenia na budowę i ignorując miejscowy plan zagospodarowania. Ale to chyba tylko płonne nadzieje, że ludzie zaczną się przejmować takimi aspektami przy wyborze mieszkania...

kasik

Postautor: kasik » 31 gru 2019, 14:05

Ja się tylko zastanawiam co z tymi budami które znajdują sie w granicy działki.Takie rozpadające się budynki na skarpie za blokiem które osoby z 1go piętra będą miały na wysokości balkonu.Wygląda to jak szałasy bezdomnych.

Poza tym okolica dla mnie na plus.Nowe osiedla nowa droga nowy park.Dobre połączenie z centrum, blisko Serenada,Aquapark itd.
Mi sie tam podoba bardzo.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”