Jeśli kogoś interesują nowe mieszkania na Łobzowie, to właśnie w tej okolicy zaczął powstawać nowy projekt deweloperski inwestycja
Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów Convector Development, jest tu może ktoś, kto ma o niej więcej informacji, bo jak dla mnie, to prezentuje się to wszystko bardzo ciekawie, a lokalizacja też bardzo mi się podoba, da się do centrum dojść bez większego problemu piechotą

Do tego blisko jest na przystanek kolejowy Łobzów PKP, jeśli już powstanie i zacznie w pełni działać
Krakowska Kolej Aglomeracyjna, to pewnie z tej okolicy będzie można się szybko dostać tym środkiem transportu w kierunku dworca głównego. Bo oczywiście na autobusy przez Wrocławską nie ma co liczyć, 130-ka potrafi tam nieraz bardzo długo stać w korku, a pewnie będzie jeszcze o wiele gorzej, kiedy już ukończone zostaną takie inwestycje w okolicy, jak na przykład
osiedle 5 Dzielnica w Krakowie, albo realizowana w jego sąsiedztwie budowa
Murapol Poznańska, która wkrótce pewnie dobiegnie końca, a o której pisaliśmy już na forum. Jeśli przybędzie tam tylu nowych mieszkańców, to na pewno będą oni chcieli jeździć samochodami, a to oznacza jeszcze większe problemy na skrzyżowaniu z Prądnicką

Jeśli chodzi o mieszkania Czyżewskiego 1 Kraków, które buduje Convector Development, to wybór jest tam jeszcze całkiem spory, bowiem dopiero niedawno rozpoczęła się sprzedaż. Lokali ma tam powstać chyba znacznie ponad 200, ale trudno policzyć, bo ich lista pokazana na stronie, jest dosyć .. Do kupienia są na przykład takie, jak wymienione poniżej.
- Niewielkie kawalerki na Łobzowie w tym projekcie zaczynają się od nieco ponad 30 metrów kwadratowych i trzeba przyznać, że są całkiem sensownie rozplanowane. Ich atutem jest osobna kuchnia mająca ponad 8 m2, czyli to bardzo sensownie rozwiązanie. Dopełnieniem tego wszystkiego jest spory balkon, który na pewno przyda się przyszłym mieszkańcom.
- Małe mieszkania 2-pokojowe w Krakowie na Krowodrzy w inwestycji Czyżewskiego 1 mają nieco ponad 36 m2, czyli są dosyć kompaktowe, jednak nieco lepsze wydają mi się takie, których powierzchnia, to 38 m2. W obu przypadkach mamy do czynienia oczywiście z aneksami kuchennymi, ale ten w drugim mieszkaniu jest nieco lepiej położony w salonie. Są jednak także mieszkania dwupokojowe, mające ok. 50 m2, niezłe jest w nich to, że są dwustronne. Można w nich nawet wydzielić osobną kuchnię, jednak jest ona bez okna. Do tego oczywiście spory balkon, i jest to plus.
- Nowe 3-pokojowe mieszkania w okolicach ulicy Wrocławskiej o niewielkim metrażu można mieć już od nieco ponad 50 m2 i jest to niezła opcja, szkoda co prawda, że zamiast dodatkowej toalety nie wydzielono w nich osobnej kuchni, jednak i tak jest nieźle

- Są także lokale 4-pokojowe dla tych, którzy szukają czegoś większego, raczej dla rodziny - coś takiego można mieć już na 64 metrach kwadratowych na niekwestionowaną zaletą jest tu to, że można w nim wydzielić jasną kuchnię, co dla wielu osób jest dosyć ważne, kiedy szukają lokum dla siebie.
Trzeba przyznać, że deweloper Convector Development postarał się tu przy projekcie, a dodatkowo też same bloki wyglądają dosyć atrakcyjnie, nie będą specjalnie wysokie, bo tylko 5 pięter, a do tego kolorowe osłony balkonów - ciekawe jak taka architektura zniesie kiedyś próbę czasu

Kilka mieszkań ma tam natomiast loggie narożne - to także świetne rozwiązanie, bowiem sprawia, że mamy balkon na dwie strony, a dodatkowo nieco schowany. Wszystko to nieco przypomina mi
nowy budynek na Poznańskiej 10, który całkiem pozytywnie się wyróżnia

Jest tu może ktoś, kto ma zamiar kupić lub już kupił nowe mieszkanie w projekcie Czyżewskiego 1 Kraków i może coś więcej napisać na forum o tej inwestycji, jakie macie o niej opinie, jakie są jej największe plusy i minusy

Jeśli o mnie chodzi, to trochę boję się przebiegającej po sąsiedzku linii kolejowej, która z jednej strony jest tu plusem, ale z drugiej też minusem... No i jeszcze ten deweloper, ja nie wiem o nim zbyt wiele, ale może znajdzie się tu ktoś taki, kto podzieli się tym, jakie ma deweloper
Convector Development opinie i podzieli się tym na forum. W ogóle, to co myślicie o tym projekcie, napiszcie coś więcej, jeśli ktoś ma nowe informacje. Są tu jakieś osoby planujące tam zakup mieszkania lub takie, które już to zrobiły