Osiedle Rzemieślnicza Kraków od KiK Investments - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawek

Osiedle Rzemieślnicza Kraków od KiK Investments - opinie na forum

Postautor: slawek » 17 lis 2019, 23:35

Zdaje się, że jeszcze jedna inwestycja w Krakowie powstaje, której nie darzyło mi się wcześniej widzieć - Osiedle Rzemieślnicza, które buduje deweloper / inwestor KiK Investments. Nie wiem co myślicie o okolicach ulicy Rzemieślniczej w Krakowie, ale ja myślę, że ma spory potencjał. Niedaleko do Bonarki, niedaleko do Zakopiańskiej i Wadowickiej. Sam budynek prezentuje się nieźle, a mają się w nim znaleźć nowe mieszkania o zróżnicowanych metrażach, bo od 30 do 66 metrów kwadratowych.

Obrazek
Wizualizacje: KiK Investments

Jeszcze sporo mieszkań jest do wyboru, a ceny metra kwadratowego w Krakowie w tej inwestycji wahają się w zależności od wielkości mieszkań, ale za te mniejsze trzeba zapłacić nawet w okolicach 10 000 zł/m2, więc niemało. Ale przy większych lokalach ta cena jednak nieco spada.

pozdro

Re: Osiedle Rzemieślnicza Kraków od KiK Investments - opinie na forum

Postautor: pozdro » 18 lis 2019, 7:44

To juz tam standardowa cena, deweloperzy juz wkalkulowali kladke rowerowa na Kazimierz choc naraIe misto olalo jej budowe po szumnych zapowiedziach bo wymyslili sobie jakies slimaki na zjezdzie z kladki jakby nie moglo sie normalnie jak z bernarki zjezdzac hehe

Nowy

Postautor: Nowy » 18 lis 2019, 21:31

Moim zdaniem to niezła lokalizacja, jeżeli chodzi też o dojazd komunikacją publiczną, może nawet lepiej niż samochodem przez zakorkowane aleje albo Wadowicką / Zakopiańską. Niedaleko może powstanie kiedyś Park Rzeczny Wilgi, w zasadzie już jest tam jego początek. Blisko jest do biurowców w okolicy, i na Wadowicką i do tych przy Kapelance, a i na Ruczaj nie jest daleko. Z cenami to racja, ale @pozdro, o jaką kładkę na Kazimierz Ci chodzi, bo jednak to Wisły kawałek stamtąd, ale może coś pomyliłem.

bono19

Postautor: bono19 » 18 lis 2019, 22:51

Chodzi o kładkę nad Wilgą łączącą Kazimierz i Ludwinów.

Nawiązując jednak do samej inwestycji.. Aż dziw bierze. Ot zwykła inwestycja jak wiele innych, niczym nie porywa, wątpliwie ciekawe sąsiedztwo zajezdni i generalnie okolica przemysłowa przy cenie za inwestycje premium.. Gdzie jakieś granice :(

Rak

Postautor: Rak » 19 lis 2019, 9:38

Już w niedzielę sporo oczywiście tych mniejszych było porezerwowanych..wyjdzie z tego taki mały sympatyczny hotelik przy biurowcach :)

kwk

Postautor: kwk » 19 lis 2019, 10:54

Rak pisze:Już w niedzielę sporo oczywiście tych mniejszych było porezerwowanych..wyjdzie z tego taki mały sympatyczny hotelik przy biurowcach :)

To byłoby zbyt piękne, żeby zaczęto budować bloki z mieszkaniami 1-2 pokojowymi i takie do mieszkania 3-4-5 pokojowe dla normalnych ludzi. Może dożyję, chętnie kupiłbym w tym drugim wariancie :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”