Zdaje się, że lada chwila ruszy nam kolejna inwestycja w mieście, ale tym razem będą to nowe mieszkania na Bieżanowie - chodzi o przedsięwzięcie, które prowadzi
deweloper Murapol - Nowy Złocień Kraków, powstający właśnie jak sama nazwa wskazuje, na Złocieniu, w okolicach ulicy Agatowej, blisko fabryki kabli, torów kolejowych i obwodnicy. Niestety nie udało mi się znaleźć wizualizacji nowych bloków, które mają tam powstać, ale pewnie w niedalekiej przyszłości się pojawi gdzieś w sieci

Chyba, że ktoś już ma i podzieli się na forum z innymi

Jeśli chodzi o samo osiedle Nowy Złocień w Krakowie, to w jego samach mają powstać trzy budynki wysokie na 4 piętra, a w nich 214 mieszkań, czyli chyba nie będą to specjalne kolosy

Ciekawe czy
firma Murapol Kraków pójdzie tu w podobną stylistykę, co w przypadku innych swoich projektów realizowanych w naszym mieście, a te bywają do siebie podobne, mam tu na myśli przynajmniej to, co postawił i jeszcze stawia przy Bieńczyckiej oraz projekt
Murapol Poznańska na Łobzowie. Nie wiem jakie są Wasze opinie o tym, co tam powstaje za ich sprawą, ale wg mnie, to taka przeciętna architektura, której jednak nie ma się co czepiać

Choć oczywiście tu może być jeszcze lepiej, albo gorzej, ale to okaże się, jak już zobaczymy projekt

Mam nadzieję, że przestrzeń pomiędzy blokami zostanie ładnie zagospodarowana, a tu Murapolowi nie idzie źle - ostatnio bardzo dobre wrażenie zrobiło na mnie to, jak wygląda to na
forum inwestycji Garbarnia Kraków, dodam tam kilka zdjęć, bo ładne drzewka posadzili i trawkę zasiali, a do tego tuje (choć akurat te, to kojarzą mi się z cmentarzem bardziej

).

No i jeszcze same nowe mieszkania na Osiedlu Nowy Złocień, już pisałem ile ich ma być, ale nie było nic o rozmiarach, tymczasem kawalerki mają zaczynać się od 25 m2 i to dosyć standardowe jak na nasze miasto i w ogóle współczesną deweloperkę, choć szkoda, że nie są nieco większe, ale tych kilka metrów to niestety często już różnica nawet kilkudziesięciu tysięcy złotych... Największe mieszkania tam maja mieć powierzchnię 120 metrów kwadratowych, choć obstawiałbym, że nie będzie ich zbyt wiele, bo chyba teraz najlepiej sprzedają się mieszkania 2-pokojowe w Krakowie oraz małe mieszkania 3-pokojowe, a na takie powyżej 100 m2 popyt jest jednak znacznie mniejszy. Ciekawi mnie też, jakie będą ceny nowych mieszkań w Krakowie na Bieżanowie - Złocieniu. Lokalizacja jest trochę dyskusyjna przez to, że jak na razie z tej okolicy jest tylko jeden wyjazd, ulica Agatowa i później Półłanki, ale to się może jeszcze jakoś zmieni w przyszłości - na pewno by się przydało

Jest tu może ktoś, kto planuje zakup tam nowego mieszkania od dewelopera Murapol dla siebie i może coś więcej napisać o tym przedsięwzięciu, opinie o jego wadach i zaletach na forum

Bo wydaje się to wszystko dosyć ciekawe, ale wiadomo, jeszcze jest taka zmienna jak cena, a Murapol, pomimo tego, że buduje często nieco poniżej średniej dla krakowskich deweloperów jakości, to jednak ceny już niekoniecznie ma dużo niższe niż oni

Czekam na więcej informacji, może pojawią się tu przyszli mieszkańcy osiedla Nowy Złocień i napiszą coś więcej.