Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
-
Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
Dopóki nie będzie kolei magnetycznej, to pociągi zawsze będą mniej lub bardziej słyszalne ze względu na dużą masę i tarcie. Fizyki nie oszukamy, więc kiedy w biurze dewelopera słyszymy, że na nowych torach pociągi są niesłyszalne, to powinna nam się zaświecić lampka w głowie. 

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
Moim zdaniem ... Najlepsza inwestycja w tych pieniądzach w mieście.
Lokalizacja to majstersztyk, dwa parki , trakt Chełmońskiego , do MPK 150m trochę dalej do tramwaju bo 650m ale to może być zaletą, na upratego można spacerem na stare miasto dojść już nie mówiąc o błoniach. Do tego szpital i przychodnia również blisko. Poza tym mieszkania dla rodzin co ostatnio jest rzadkością w Krakowie, bardzo dobre układy a i sam budynek ładny.
Minusem pociąg ale kolega wyżej pisze że nowe tory są położone (ciekawe ile wytrzymają z jakością) , kolejnym ruch samochodowy na Łokietka kiedyś się zmniejszy gdy zostanie wybudowana trasa Wolbromska. Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem) , w sam raz by zrobić mikro-park .
No i ten deweloper ... Się nie targuje. Ale akurat tu, nie ma co się targować.
Lokalizacja to majstersztyk, dwa parki , trakt Chełmońskiego , do MPK 150m trochę dalej do tramwaju bo 650m ale to może być zaletą, na upratego można spacerem na stare miasto dojść już nie mówiąc o błoniach. Do tego szpital i przychodnia również blisko. Poza tym mieszkania dla rodzin co ostatnio jest rzadkością w Krakowie, bardzo dobre układy a i sam budynek ładny.
Minusem pociąg ale kolega wyżej pisze że nowe tory są położone (ciekawe ile wytrzymają z jakością) , kolejnym ruch samochodowy na Łokietka kiedyś się zmniejszy gdy zostanie wybudowana trasa Wolbromska. Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem) , w sam raz by zrobić mikro-park .
No i ten deweloper ... Się nie targuje. Ale akurat tu, nie ma co się targować.
Padre pisze:Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem)
Zaciekawiłeś mnie tym. To sprawdzona informacja?
_dwd_ pisze:Padre pisze:Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem)
Zaciekawiłeś mnie tym. To sprawdzona informacja?
Chodzi o dwie działki 354 oraz 355 , dwóch odrębnych właścicieli , deweloper poinformował że , nie mógł zakupić tych działek z racji na stan prawny. Ale dokładnie nie wiem o co chodzi.
-
Czy ktoś wie kiedy planują odbiory mieszkań i przekazania kluczy?
Nieznajoma pisze:Czy ktoś wie kiedy planują odbiory mieszkań i przekazania kluczy?
Z tego co córka mówiła to ostatnio poinformowana została przez dewelopera iż z początkiem sierpnia mają zacząć odbiory.
Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.
Córka ma za tydzień.
Córka ma za tydzień.
Padre pisze:Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.
Wrzuć jakieś info, jak będziesz po odbiorze, ciekawi mnie, jaki standard deweloperski mieszkań oddaje Matejek, w poprzednich inwestycjach chyba było z tym nieźle. W każdym razie szybko całkiem im poszło z budową tego. Odbiór we własnym zakresie, czy z [url]firmą od odbiorów viewtopic.php?t=1466[/url] - jak ta?
oleo pisze:Padre pisze:Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.
Wrzuć jakieś info, jak będziesz po odbiorze, ciekawi mnie, jaki standard deweloperski mieszkań oddaje Matejek, w poprzednich inwestycjach chyba było z tym nieźle. W każdym razie szybko całkiem im poszło z budową tego. Odbiór we własnym zakresie, czy z [url]firmą od odbiorów viewtopic.php?t=1466[/url] - jak ta?
Nie wiem jeszcze czy osobiście będę , to w końcu córka się uczy życia

Odbioru będzie z firmą która mnie odbierała Promienistych i Oazę.
-
Czy ktoś wie, kto został zarządca budynku i ile wynosi czynsz?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”