Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
PatrykTrav

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: PatrykTrav » 16 cze 2021, 13:37

Dopóki nie będzie kolei magnetycznej, to pociągi zawsze będą mniej lub bardziej słyszalne ze względu na dużą masę i tarcie. Fizyki nie oszukamy, więc kiedy w biurze dewelopera słyszymy, że na nowych torach pociągi są niesłyszalne, to powinna nam się zaświecić lampka w głowie. :)

Padre

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: Padre » 21 cze 2021, 8:49

Moim zdaniem ... Najlepsza inwestycja w tych pieniądzach w mieście.
Lokalizacja to majstersztyk, dwa parki , trakt Chełmońskiego , do MPK 150m trochę dalej do tramwaju bo 650m ale to może być zaletą, na upratego można spacerem na stare miasto dojść już nie mówiąc o błoniach. Do tego szpital i przychodnia również blisko. Poza tym mieszkania dla rodzin co ostatnio jest rzadkością w Krakowie, bardzo dobre układy a i sam budynek ładny.
Minusem pociąg ale kolega wyżej pisze że nowe tory są położone (ciekawe ile wytrzymają z jakością) , kolejnym ruch samochodowy na Łokietka kiedyś się zmniejszy gdy zostanie wybudowana trasa Wolbromska. Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem) , w sam raz by zrobić mikro-park .
No i ten deweloper ... Się nie targuje. Ale akurat tu, nie ma co się targować.

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 21 cze 2021, 9:35

Padre pisze:Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem)

Zaciekawiłeś mnie tym. To sprawdzona informacja?

Padre

Postautor: Padre » 21 cze 2021, 9:45

_dwd_ pisze:
Padre pisze:Niesprecyzowana własność dwóch malutkich działek obok budynku (mały trójkąt między Łokietka a samym budynkiem)

Zaciekawiłeś mnie tym. To sprawdzona informacja?

Chodzi o dwie działki 354 oraz 355 , dwóch odrębnych właścicieli , deweloper poinformował że , nie mógł zakupić tych działek z racji na stan prawny. Ale dokładnie nie wiem o co chodzi.

Nieznajoma

Postautor: Nieznajoma » 13 lip 2021, 11:38

Czy ktoś wie kiedy planują odbiory mieszkań i przekazania kluczy?

Padre

Postautor: Padre » 13 lip 2021, 16:08

Nieznajoma pisze:Czy ktoś wie kiedy planują odbiory mieszkań i przekazania kluczy?

Z tego co córka mówiła to ostatnio poinformowana została przez dewelopera iż z początkiem sierpnia mają zacząć odbiory.

Padre

Postautor: Padre » 05 sie 2021, 14:53

Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.
Córka ma za tydzień.

oleo

Postautor: oleo » 05 sie 2021, 18:13

Padre pisze:Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.

Wrzuć jakieś info, jak będziesz po odbiorze, ciekawi mnie, jaki standard deweloperski mieszkań oddaje Matejek, w poprzednich inwestycjach chyba było z tym nieźle. W każdym razie szybko całkiem im poszło z budową tego. Odbiór we własnym zakresie, czy z [url]firmą od odbiorów viewtopic.php?t=1466[/url] - jak ta?

Padre

Postautor: Padre » 05 sie 2021, 19:34

oleo pisze:
Padre pisze:Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.

Wrzuć jakieś info, jak będziesz po odbiorze, ciekawi mnie, jaki standard deweloperski mieszkań oddaje Matejek, w poprzednich inwestycjach chyba było z tym nieźle. W każdym razie szybko całkiem im poszło z budową tego. Odbiór we własnym zakresie, czy z [url]firmą od odbiorów viewtopic.php?t=1466[/url] - jak ta?

Nie wiem jeszcze czy osobiście będę , to w końcu córka się uczy życia :twisted: . Ale oczywiście napisze co i jak , też jestem bardzo ciekawa jak z jakością u nich, każdego kogo o nich pytałem wyrażał się w superlatywach.
Odbioru będzie z firmą która mnie odbierała Promienistych i Oazę.

Nieznajoma

Postautor: Nieznajoma » 09 sie 2021, 15:58

Czy ktoś wie, kto został zarządca budynku i ile wynosi czynsz?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”