Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Master

Re: Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie

Postautor: Master » 24 kwie 2024, 13:50

Ciekawe, jak kwestią zagospodarowania Rybitw w Krakwie pokieruje nowa Rada Miasta i Prezydent. Ale coś mi się zdaje, że wszystkie zobowiązania zostaną tu utrzymane i nadal będzie się dążyło do usunięcia przemysłu z tych okolic.

Nowy

Re: Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie

Postautor: Nowy » 21 sie 2024, 23:20

Wiadomo może co dalej z tymi projektami? Ta okolica jakoś zostanie uporządkowana, czy po prostu chaotycznie i spontanicznie się zabuduje, jak to miało już miejsce w wielu rejonach Krakowa?

BMX

Postautor: BMX » 16 lut 2025, 23:17

Nie wiem dokładnie, ale zdaje się, że przedstawiciele działających tam firm walczą o swoje, mignęła mi niedawno jakaś reklama wykupiona przez nich w prasie, więc wychodzi na to, że mają jakiś budżet i wykorzystują go do forsowania swoich pomysłów na tą część miasta.

Mimbla

Postautor: Mimbla » 06 mar 2025, 7:52

BMX pisze:Nie wiem dokładnie, ale zdaje się, że przedstawiciele działających tam firm walczą o swoje, mignęła mi niedawno jakaś reklama wykupiona przez nich w prasie, więc wychodzi na to, że mają jakiś budżet i wykorzystują go do forsowania swoich pomysłów na tą część miasta.

Kto to co forsuje? Oni już tam są, a to, a jakaś grupaka pokupowala działki i liczy na stosowane rozwiązania prawne, które ogół mieszkańców będzie dużo kosztowała? Hej prywatyzacja zysków, upublicznianie strat. Miasto wypłaci odszkodowania, przeniesie przedsiębiorców, a potem zbuduje całą infrastrukturę, żebym kilku cwaniaczków stało się multimilionerami...

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”