Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie
Re: Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie
Ciekawe, jak kwestią zagospodarowania Rybitw w Krakwie pokieruje nowa Rada Miasta i Prezydent. Ale coś mi się zdaje, że wszystkie zobowiązania zostaną tu utrzymane i nadal będzie się dążyło do usunięcia przemysłu z tych okolic.
Re: Zielone Nowe Miasto Kraków (Rybitwy - Płaszów) - nowa dzielnica z wieżowcami w Krakowie
Wiadomo może co dalej z tymi projektami? Ta okolica jakoś zostanie uporządkowana, czy po prostu chaotycznie i spontanicznie się zabuduje, jak to miało już miejsce w wielu rejonach Krakowa?
Nie wiem dokładnie, ale zdaje się, że przedstawiciele działających tam firm walczą o swoje, mignęła mi niedawno jakaś reklama wykupiona przez nich w prasie, więc wychodzi na to, że mają jakiś budżet i wykorzystują go do forsowania swoich pomysłów na tą część miasta.
BMX pisze:Nie wiem dokładnie, ale zdaje się, że przedstawiciele działających tam firm walczą o swoje, mignęła mi niedawno jakaś reklama wykupiona przez nich w prasie, więc wychodzi na to, że mają jakiś budżet i wykorzystują go do forsowania swoich pomysłów na tą część miasta.
Kto to co forsuje? Oni już tam są, a to, a jakaś grupaka pokupowala działki i liczy na stosowane rozwiązania prawne, które ogół mieszkańców będzie dużo kosztowała? Hej prywatyzacja zysków, upublicznianie strat. Miasto wypłaci odszkodowania, przeniesie przedsiębiorców, a potem zbuduje całą infrastrukturę, żebym kilku cwaniaczków stało się multimilionerami...
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”