Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
central

Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej

Postautor: central » 08 wrz 2024, 23:50

Nie wiem czy widzieliście, ale trwają prace na ul. Centralnej w Krakowie, dokładnie to na wjeździe w ul. Nowohucką., gdzie ma wreszcie powstać pas do włączenia przy skręcie w prawo, co bardzo by się w tej okolicy przydało.

Całe to skrzyżowanie zostanie dosyć gruntownie przebudowane, mają powstać przejazdy rowerowe, azyle dla pieszych itp. Prace zaczęły się chyba jeszcze w lipcu, a ktoś wie, kiedy się zakończą? No i jest to wykonywane chyba przez inwestora prywatnego, czyli można założyć, że przez którąś z firm wykonujących tam mieszkania lub budujących centra handlowe.

central

Re: Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej

Postautor: central » 08 wrz 2024, 23:52

No i oczywiście w związku z pracami, cześć ulicy Centralnej jest zamknięta, utrzymano chyba dojazd do posesji prywatnych i stacji benzynowych, ale reszta nie ma tam wjazdu.

Obrazek

Ktoś może zna termin, kiedy przejazd z Centralnej w Nowohucką zostanie ponownie otwarty i kiedy te prace mają się zakończyć?

czang

Re: Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej

Postautor: czang » 11 wrz 2024, 22:45

A kiedy koniec przebudowy wjazdu z ul. Centralnej w Nowohucką? Bo patrząc na to, że jakoś pustawo zwykle jest na placu budowy, to mam wątpliwości, czy oni mają to zamiar szybko skończyć.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 12 wrz 2024, 7:09

czang pisze:A kiedy koniec przebudowy wjazdu z ul. Centralnej w Nowohucką? Bo patrząc na to, że jakoś pustawo zwykle jest na placu budowy, to mam wątpliwości, czy oni mają to zamiar szybko skończyć.

Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.

czang

Postautor: czang » 12 wrz 2024, 7:46

scr4tchi pisze:Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.

No tak, nie zamkną dojazdu na świąteczne zakupy od tej strony : ) Choć patrząc na tempo prac, To spokojnie mogliby to pociągnąć nawet dłużej.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 12 wrz 2024, 14:31

czang pisze:
scr4tchi pisze:Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.

No tak, nie zamkną dojazdu na świąteczne zakupy od tej strony : ) Choć patrząc na tempo prac, To spokojnie mogliby to pociągnąć nawet dłużej.

Te prace prowadzi "Develia", a oni przyzwyczaili nas do szybkiego budowania swoich inwestycji, a nie na odwrót. Te dwa ronda też zrobili bardzo szybko. Sprawnie im to wszystko idzie.

central

Postautor: central » 13 paź 2024, 23:08

Faktycznie wydaje się, że prace stoją w miejscu i niewiele się tam dzieje teraz, a temat jest mocno rozgrzebany.

Obrazek

Ja nie wiem czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś problemu formalnego z wejściem na jedną z działek, której część miała obejmować inwestycja.

central

Postautor: central » 13 paź 2024, 23:10

Nie wiem czy tu ktoś tak mocno z miastem negocjuje, ale robota jest mocno rozgrzebana i może się okazać, że jednak do końca roku nie zdążą tego zrobić, a chyba taki mniej więcej był plan.

Obrazek

Tu komora ciepłownicza, którą pod ulicą Centralną będą przebiegały rury z ciepłem z pobliskiej elektrociepłowni w Łęgu.

central

Postautor: central » 13 paź 2024, 23:14

Ogólnie niezły bajzel tam jest zrobiony i jeśli okaże się, że trudno określić, kiedy będzie jego koniec.

Obrazek

Ciekawe z jakiego powodu ktoś się stara zablokować / opóźnić tą inwestycję, która przecież dla okolicy byłaby całkiem przydatna, bo przebudowany wjazd z ul. Centralnej w ul. Nowohucką.

iti

Postautor: iti » 29 sty 2025, 0:19

Zdaje się, że są w niezłej d..., bo na przebudowie skrzyżowania Sołtysowska Centralna niewiele się dzieje i znalazł się ktoś, kto chyba nawet ZRID skutecznie opóźnił. Ciekawe skąd swoją drogą tyle złośliwości w ludziach, czy może jakieś inne motywacje się tu pojawiły, to ciekawa sprawa.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”