Nie wiem czy widzieliście, ale trwają prace na ul. Centralnej w Krakowie, dokładnie to na wjeździe w ul. Nowohucką., gdzie ma wreszcie powstać pas do włączenia przy skręcie w prawo, co bardzo by się w tej okolicy przydało.
Całe to skrzyżowanie zostanie dosyć gruntownie przebudowane, mają powstać przejazdy rowerowe, azyle dla pieszych itp. Prace zaczęły się chyba jeszcze w lipcu, a ktoś wie, kiedy się zakończą? No i jest to wykonywane chyba przez inwestora prywatnego, czyli można założyć, że przez którąś z firm wykonujących tam mieszkania lub budujących centra handlowe.
Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej
Re: Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej
No i oczywiście w związku z pracami, cześć ulicy Centralnej jest zamknięta, utrzymano chyba dojazd do posesji prywatnych i stacji benzynowych, ale reszta nie ma tam wjazdu.

Ktoś może zna termin, kiedy przejazd z Centralnej w Nowohucką zostanie ponownie otwarty i kiedy te prace mają się zakończyć?

Ktoś może zna termin, kiedy przejazd z Centralnej w Nowohucką zostanie ponownie otwarty i kiedy te prace mają się zakończyć?
Re: Przebudowa wjazdu z ul. Centralnej w ul. Nowohucką w Krakowie / zamknięcie części ul. Centralnej
A kiedy koniec przebudowy wjazdu z ul. Centralnej w Nowohucką? Bo patrząc na to, że jakoś pustawo zwykle jest na placu budowy, to mam wątpliwości, czy oni mają to zamiar szybko skończyć.
czang pisze:A kiedy koniec przebudowy wjazdu z ul. Centralnej w Nowohucką? Bo patrząc na to, że jakoś pustawo zwykle jest na placu budowy, to mam wątpliwości, czy oni mają to zamiar szybko skończyć.
Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.
scr4tchi pisze:Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.
No tak, nie zamkną dojazdu na świąteczne zakupy od tej strony : ) Choć patrząc na tempo prac, To spokojnie mogliby to pociągnąć nawet dłużej.
czang pisze:scr4tchi pisze:Pisali, że pod koniec roku planowane jest zakończenie prac.
No tak, nie zamkną dojazdu na świąteczne zakupy od tej strony : ) Choć patrząc na tempo prac, To spokojnie mogliby to pociągnąć nawet dłużej.
Te prace prowadzi "Develia", a oni przyzwyczaili nas do szybkiego budowania swoich inwestycji, a nie na odwrót. Te dwa ronda też zrobili bardzo szybko. Sprawnie im to wszystko idzie.
Faktycznie wydaje się, że prace stoją w miejscu i niewiele się tam dzieje teraz, a temat jest mocno rozgrzebany.

Ja nie wiem czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś problemu formalnego z wejściem na jedną z działek, której część miała obejmować inwestycja.

Ja nie wiem czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś problemu formalnego z wejściem na jedną z działek, której część miała obejmować inwestycja.
Nie wiem czy tu ktoś tak mocno z miastem negocjuje, ale robota jest mocno rozgrzebana i może się okazać, że jednak do końca roku nie zdążą tego zrobić, a chyba taki mniej więcej był plan.

Tu komora ciepłownicza, którą pod ulicą Centralną będą przebiegały rury z ciepłem z pobliskiej elektrociepłowni w Łęgu.

Tu komora ciepłownicza, którą pod ulicą Centralną będą przebiegały rury z ciepłem z pobliskiej elektrociepłowni w Łęgu.
Ogólnie niezły bajzel tam jest zrobiony i jeśli okaże się, że trudno określić, kiedy będzie jego koniec.

Ciekawe z jakiego powodu ktoś się stara zablokować / opóźnić tą inwestycję, która przecież dla okolicy byłaby całkiem przydatna, bo przebudowany wjazd z ul. Centralnej w ul. Nowohucką.

Ciekawe z jakiego powodu ktoś się stara zablokować / opóźnić tą inwestycję, która przecież dla okolicy byłaby całkiem przydatna, bo przebudowany wjazd z ul. Centralnej w ul. Nowohucką.
Zdaje się, że są w niezłej d..., bo na przebudowie skrzyżowania Sołtysowska Centralna niewiele się dzieje i znalazł się ktoś, kto chyba nawet ZRID skutecznie opóźnił. Ciekawe skąd swoją drogą tyle złośliwości w ludziach, czy może jakieś inne motywacje się tu pojawiły, to ciekawa sprawa.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”