wojdyla1980 pisze:free66 pisze:humbak pisze:
oczywiscie kazdy umie wpisac w google 'kraków nieruchomości off-market', i pojawia sie tam kilka firm, ktorych nazwy tutaj moglbym wymienic - po prostu rozbaiło mnie troche stwierdzenie, ze nie mozna ich tutaj wymieniac
proces dobrze byl widoczny chocby na sasiednim murapol matecznik - u developera cena wyjsciowa 20k, na stronach 4 roznych brokerow z roznymi cenami tego samego mieszkania (choc probowali to maskowac), w tym najnizsza chyba po ciut powyzej 16k a wciaz mu sie oplacalo sprzedac, inna sprawa ze pozniej u dewelopera tez sie okazalo ze z tych 20k to latwo mozna zejsc na prawie 17k, a ze i moze cos jeszcze po 'konsultacjach z zarzadem..'
Generalnie wszystko to samo tylko on-market, a off market to pewnie te mieszkania najdrozsze, i w tym wypadku to by tlumaczylo, ze czesc tych najwiekszych czy z tarasami w ogole nie weszla do sprzedazy bo 'pracownicy dewelopera'mieli pierwszenstwo
W inwestycji Murapol Mateczniq mogę dokładnie określić poziom rabatów. Jako osoba, która sprzedaje dużą liczbę mieszkań dla tego dewelopera, dobrze znam zasady ich udzielania. Podsumowując, u mnie z pewnością uzyskacie lepszą cenę, nawet przy zakupie detalicznym. W internecie rzadko aktualizujemy ogłoszenia, a większość ofert nie jest publikowana.
Ogłoszenia off-market są bardziej powszechne na rynku wtórnym, natomiast na rynku pierwotnym, zarządzając projektami deweloperskimi, taki krok mógłby być ryzykowny i przynieść negatywne skutki (co innego jest sprzedać 1 mieszkanie off-market, a co innego 300 mieszkań).
hahaha, nie śmieszajcie się ludzie. Teraz będziecie sprzedawać taniej mieszkania po forach budowlanych, zamiast obniżyć oficjalnie cenę? Gdzie jest moderator tego forum??? Czy to jest miejsce na taki handel???
Jestem na tym forum od wielu lat i nigdy nie proponowałem swoich usług w zakresie sprzedaży mieszkań. Dzielę się swoimi spostrzeżeniami z perspektywy właściciela biura nieruchomości i osoby z bogatym doświadczeniem w zarządzaniu projektami deweloperskimi, szczególnie w kontekście sprzedaży. Rozumiem, że chcesz kupić taniej, a ja wiem, kto może Ci to umożliwić. Jednak nie zamierzam tego ujawniać za darmo na forum – nie przepadam za dawaniem gotowych rozwiązań. Dostałeś wyzwanie, więc teraz sam musisz szukać oferty która Cię interesuje. A gdy znajdziesz, zastanów się, czy mogłeś wynegocjować jeszcze więcej