Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nanu

Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Postautor: nanu » 29 sty 2024, 9:34

Budowa ostro postępuje już od około pół roku (mieszkam niedaleko i często przejeżdżam Glogera, więc na bierząco obserwuję postępy) ale na stronie inwestora cisza. To już deweloperzy nie ruszają ze sprzedażą (a w zasadzie wyprzedażą wszystkiego) zanim wbiją pierwszą łopatę w ziemię? Jestem szczerze zdumiona...

Jedyne co udało mi się konkretniejszego wyszperać to ten artykuł

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/pradnik-bialy-trzy-bloki-i-trzy-hektary-zieleni-nowy-projekt-od-krakowskiego-dewelopera_54093.html

Ktoś wie coś więcej? Może widział plany?

mop

Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Postautor: mop » 29 sty 2024, 10:31

Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie

mynameispotato

Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)

Postautor: mynameispotato » 29 sty 2024, 14:50

Henniger jest cierpliwym deweloperem ;) Aktualnie mają prawie 300 dostępnych mieszkań w poprzednich inwestycjach, które sprzedają się, delikatnie mówiąc, wolno, a na obniżkę cen nie ma szans.
Ostatni etap MwM też wypuścili do sprzedaży dopiero na zaawansowanym etapie prac.

daniel88

Postautor: daniel88 » 29 sty 2024, 14:51

mop pisze:Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie

Też mi się tak wydaje. Deweloperzy chcą wyciągnąć maksimum od klienta, korzystając z okazji rządowych programów kredytowych 2% czy zapowiadanego 0%. Jeśli skończą się rządowe kredyty wówczas ceny nie będą tak rosły. Do tego czasu zapomnijmy, że będzie taniej.

Obrazek

mrk1

Postautor: mrk1 » 29 sty 2024, 15:35

daniel88 pisze:
mop pisze:Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie

Też mi się tak wydaje. Deweloperzy chcą wyciągnąć maksimum od klienta, korzystając z okazji rządowych programów kredytowych 2% czy zapowiadanego 0%. Jeśli skończą się rządowe kredyty wówczas ceny nie będą tak rosły. Do tego czasu zapomnijmy, że będzie taniej.

Na razie lobby deweloperskie mocno działa. Co chwilę ukazują się artykuły jak będzie drogo, brakuje mieszkań, brakuje gruntów pod mieszkania itp.

ajanczyk

Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: ajanczyk » 27 cze 2024, 13:44

Na stronie MwM pojawiła się informacja o nowej inwestycji przy Glogera. Czy ktoś ma jakieś szczegóły - która to dokładnie działka, jakie mieszkania, itp.?

nanu

Re: Mieszkaj w Mieście - Ogrody Glogera

Postautor: nanu » 27 cze 2024, 14:16

Nowy

Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 28 cze 2024, 14:27

ajanczyk pisze:Na stronie MwM pojawiła się informacja o nowej inwestycji przy Glogera. Czy ktoś ma jakieś szczegóły

Tu powyżej masz chyba zdjęcie z powstawiania tej inwestycji przy ul. Glogera. Dobrze, podaż rośnie, może to będzie okazja do weryfikacji cen.
nanu pisze:To pewnie będzie to

Faktycznie, lokalizacja i inwestor by się zgadzali.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 08 paź 2024, 10:10

Dzisiaj ruszyła sprzedaż mieszkań:
mieszkajwmiescie.pl/ogrody-glogera/?viewId=1

Póki co wszystkie mieszkania są dostępne. Największe mają 101 mkw. Ktoś się orientuje ile trzeba zapłacić za metr w tej inwestycji?

Moim zdaniem na plus super zagospodarowany teren wokół bloku. Na minus układy mieszkań. Nie przejrzałem wszystkich, ale widziałem kilka mieszkań z dużym metrażem, które są "długie a wąskie". W największych mieszkaniach salon z kuchnią jest po środku, otoczony z każdej strony 2 sypialniami. Ja przy takim metrażu oczekiwałbym całkowitego oddzielenia strefy dziennej i sypialnianej.

fjrc

Postautor: fjrc » 08 paź 2024, 16:22

w przypadku 2-3 pokojowych, ceny od 16k do prawie 18k. Górne piętra w wyższej cenie.
Miejsca postojowe rozsądnie wycenione, bo od 45 do 50k, a podwójne zależne 70k-73k.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”