Budowa ostro postępuje już od około pół roku (mieszkam niedaleko i często przejeżdżam Glogera, więc na bierząco obserwuję postępy) ale na stronie inwestora cisza. To już deweloperzy nie ruszają ze sprzedażą (a w zasadzie wyprzedażą wszystkiego) zanim wbiją pierwszą łopatę w ziemię? Jestem szczerze zdumiona...
Jedyne co udało mi się konkretniejszego wyszperać to ten artykuł
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/pradnik-bialy-trzy-bloki-i-trzy-hektary-zieleni-nowy-projekt-od-krakowskiego-dewelopera_54093.html
Ktoś wie coś więcej? Może widział plany?
Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)
Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)
Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie
-
Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum (nowe osiedle na Glogera)
Henniger jest cierpliwym deweloperem
Aktualnie mają prawie 300 dostępnych mieszkań w poprzednich inwestycjach, które sprzedają się, delikatnie mówiąc, wolno, a na obniżkę cen nie ma szans.
Ostatni etap MwM też wypuścili do sprzedaży dopiero na zaawansowanym etapie prac.

Ostatni etap MwM też wypuścili do sprzedaży dopiero na zaawansowanym etapie prac.
mop pisze:Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie
Też mi się tak wydaje. Deweloperzy chcą wyciągnąć maksimum od klienta, korzystając z okazji rządowych programów kredytowych 2% czy zapowiadanego 0%. Jeśli skończą się rządowe kredyty wówczas ceny nie będą tak rosły. Do tego czasu zapomnijmy, że będzie taniej.

daniel88 pisze:mop pisze:Może boją się, że sprzedadzą za tanio, a zaraz rząd uruchomi program ich wsparcia. Takie czasy dzikie
Też mi się tak wydaje. Deweloperzy chcą wyciągnąć maksimum od klienta, korzystając z okazji rządowych programów kredytowych 2% czy zapowiadanego 0%. Jeśli skończą się rządowe kredyty wówczas ceny nie będą tak rosły. Do tego czasu zapomnijmy, że będzie taniej.
Na razie lobby deweloperskie mocno działa. Co chwilę ukazują się artykuły jak będzie drogo, brakuje mieszkań, brakuje gruntów pod mieszkania itp.
Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum
Na stronie MwM pojawiła się informacja o nowej inwestycji przy Glogera. Czy ktoś ma jakieś szczegóły - która to dokładnie działka, jakie mieszkania, itp.?
Re: Ogrody Glogera Kraków / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum
ajanczyk pisze:Na stronie MwM pojawiła się informacja o nowej inwestycji przy Glogera. Czy ktoś ma jakieś szczegóły
Tu powyżej masz chyba zdjęcie z powstawiania tej inwestycji przy ul. Glogera. Dobrze, podaż rośnie, może to będzie okazja do weryfikacji cen.
nanu pisze:To pewnie będzie to
Faktycznie, lokalizacja i inwestor by się zgadzali.
-
Dzisiaj ruszyła sprzedaż mieszkań:
mieszkajwmiescie.pl/ogrody-glogera/?viewId=1
Póki co wszystkie mieszkania są dostępne. Największe mają 101 mkw. Ktoś się orientuje ile trzeba zapłacić za metr w tej inwestycji?
Moim zdaniem na plus super zagospodarowany teren wokół bloku. Na minus układy mieszkań. Nie przejrzałem wszystkich, ale widziałem kilka mieszkań z dużym metrażem, które są "długie a wąskie". W największych mieszkaniach salon z kuchnią jest po środku, otoczony z każdej strony 2 sypialniami. Ja przy takim metrażu oczekiwałbym całkowitego oddzielenia strefy dziennej i sypialnianej.
mieszkajwmiescie.pl/ogrody-glogera/?viewId=1
Póki co wszystkie mieszkania są dostępne. Największe mają 101 mkw. Ktoś się orientuje ile trzeba zapłacić za metr w tej inwestycji?
Moim zdaniem na plus super zagospodarowany teren wokół bloku. Na minus układy mieszkań. Nie przejrzałem wszystkich, ale widziałem kilka mieszkań z dużym metrażem, które są "długie a wąskie". W największych mieszkaniach salon z kuchnią jest po środku, otoczony z każdej strony 2 sypialniami. Ja przy takim metrażu oczekiwałbym całkowitego oddzielenia strefy dziennej i sypialnianej.
w przypadku 2-3 pokojowych, ceny od 16k do prawie 18k. Górne piętra w wyższej cenie.
Miejsca postojowe rozsądnie wycenione, bo od 45 do 50k, a podwójne zależne 70k-73k.
Miejsca postojowe rozsądnie wycenione, bo od 45 do 50k, a podwójne zależne 70k-73k.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”