Villa Botanica Kraków / Grzegórzki od Grupa Landeskrone - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
korczak

Re: Villa Botanica Kraków / Grzegórzki od Grupa Landeskrone - opinie na forum

Postautor: korczak » 13 lut 2025, 16:04

Nie widzę tu wiele możliwości jeśli chodzi o "lepszą" okolicę i zmiany. Ogrodu botanicznego nie przeniosą, a boiska będą lub nie.... Może wyrosnąć kilka bloków co najwyżej

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2025, 22:28

Wychodzi, że 850tys trzeba zapłacić za 38 metrów...szału zakupowego za bardzo nie widać, bo 12 mieszkań z 18 dostępne w całym budynku wciąż dostępne. W sumie to pocieszające, daje nadzieję, że może jednak jest granica rozsądku, nawet wśród kupujących?
Screenshot_53.jpg
Screenshot_53.jpg (16.31 KiB) Przejrzano 821 razy

bartekrk

Postautor: bartekrk » 14 lut 2025, 7:50

Byłem na miejscu jak wszystkie osoby zainteresowane mieszkaniami, po przyjeździe szok jak tam brzydko (sąsiedztwo z każdej strony nieciekawe), ciasno i za tą cenę nie warto ani za -5k mniej z metra.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 14 lut 2025, 8:32

Ja widzę na stronie 5 dostępnych...

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 lut 2025, 15:03

NeVeS pisze:Ja widzę na stronie 5 dostępnych...

ja znalazłem ich ofertę na rynekpierwotny.pl/oferty/grupa-landeskrone/villa-botanica-krakow-grzegorzki-16078

realista

Postautor: realista » 14 lut 2025, 15:27

po prostu gość jak przystało na totalnego amatora sprawdza dostępność mieszkań deweloperów na... multiportalach ogłoszeniowych

na stronie jest 5 dostępnych tak jak napisałeś, a w rzeczywiści znacznie więcej (księga wieczysta)

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 lut 2025, 15:54

realista pisze:

po prostu gość jak przystało na totalnego amatora sprawdza dostępność mieszkań deweloperów na... multiportalach ogłoszeniowych

na stronie jest 5 dostępnych tak jak napisałeś, a w rzeczywiści znacznie więcej (księga wieczysta)

no tak, bo powinienem poświęcić 2 dni na zrobienie dochodzenia i dogłębną analizę inwestycji która nawet mnie nie bardzo interesuje :lol:
A muliportal współpracuje z deweloperem i vice-versa. Dobre biuro sprzedaży dewelopera powinno aktualizować takie dane albo je wycofać na innych kanałach sprzedaży.
To ile tych mieszkań jest dostępnych panie totalny profesjonalisto? (Nie dla mnie, dla potencjalnych chętnych to info)

realista

Postautor: realista » 14 lut 2025, 16:14

tonyxxl pisze:
realista pisze:

no tak, bo powinienem poświęcić 2 dni na zrobienie dochodzenia i dogłębną analizę inwestycji która nawet mnie nie bardzo interesuje :lol:
A muliportal współpracuje z deweloperem i vice-versa. Dobre biuro sprzedaży dewelopera powinno aktualizować takie dane albo je wycofać na innych kanałach sprzedaży.
To ile tych mieszkań jest dostępnych panie totalny profesjonalisto? (Nie dla mnie, dla potencjalnych chętnych to info)

każdy średnio rozgarnięty potencjalny klient (jak widać przedsiębiorca z 30 letnim stażem płacący 5-cyfrowe podatki do nich nie należy) sprawdzi numer księgi wieczystej i sprawdzi sobie ile umów zostało faktycznie zawartych jeżeli będzie go to interesowało

każdemu średnio rozgarniętemu klientowi zajmie to także nie więcej niż 15 minut, ale rozumiem, że dla ciebie to całe dwa dni "dochodzenia", starość nie radość...

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 lut 2025, 16:23

realista pisze:
tonyxxl pisze:
realista pisze:po prostu gość jak przystało na totalnego amatora sprawdza dostępność mieszkań deweloperów na... multiportalach ogłoszeniowych

każdy średnio rozgarnięty potencjalny klient (jak widać przedsiębiorca z 30 letnim stażem płacący 5-cyfrowe podatki do nich nie należy) sprawdzi numer księgi wieczystej i sprawdzi sobie ile umów zostało faktycznie zawartych jeżeli będzie go to interesowało

każdemu średnio rozgarniętemu klientowi zajmie to także nie więcej niż 15 minut, ale rozumiem, że dla ciebie to całe dwa dni "dochodzenia", starość nie radość...

Ty sprawdziłesw księgi wieczyste profesjonalnie i w 15 minut, to prosiłem żebyś napisał co tam wyczytałeś i ile jest sprzedanych a ile wolnych lokali tam. A zamiast napisac konkret to dalej spamujesz. A to może być jedyna informacja której amin zaraz nie usunie.

realista

Postautor: realista » 14 lut 2025, 19:12

przepraszam.

niesprzedanych jest jeszcze 9 mieszkań.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”