A obok na Albatrosów 25 kopią dziurę na kolejne bloki

slawek pisze:budfen pisze:tutaj kolejny
To chyba ten sam wywiad, generalnie zgadzam się, że to jeden z kierunków, w którym Kraków powinien się rozwijać, zwłaszcza jeżeli w tych okolicach miałaby powstać rzeczywiście jakaś nowa, funkcjonalna dzielnica. To jednak miasto i nie ma nic dziwnego dla mnie w tym, że rolnictwo zwija się z miasta i użytkowana przez nie ziemia zostaje inaczej zagospodarowana. Tym bardziej jeżeli takie są zapisy w obowiązującym studium. Ale jeden fragment rozbawił mnie w tym wywiadzie. Konkretnie te słowa prezesa Instalu Kraków:Nie będzie to osiedle typu Avia czy Kliny, z których trudno jest wyjechać, blok jest jeden obok drugiego, a zieleni jak na lekarstwo.
I to mówi gość reprezentujący firmę, która wybudowała osiedle Nowy Przewóz, czyli:W tej sytuacji nie wiem jak mam traktować cały ten wywiad...
Grzegorz89 pisze:Macie jakieś zdjęcia co tam się dzieje, czy szeregówki już są skończone?
Ciekawe jak ceny i jak duże ogródki będą do tych szeregówek.
SteanFujtoru pisze:Kupowałbym, bo lokalizacja OK, ale te salony to masakra- 22 metry. Tyle to jest w klitach w blokach, a nie w domu 150 metrów. Można by jeszcze zrezygnować z garażu i przerobić na salon (o ile konstrukcja pozwala), ale przenosząc się do szeregówka chciałbym jednak mieć choć ten jeden garaż i salon, w którym da się żyć. 22 metry to jest żart.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: GwiazdaWlodek i 35 gości