Albatrosów Kraków / osiedle w okolicy ul. Golikówka od dewelopera Instal Kraków - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Konik

Re: Albatrosów Kraków / osiedle w okolicy ul. Golikówka od dewelopera Instal Kraków - informacje i opinie na forum

Postautor: Konik » 06 cze 2025, 11:21

Ja jechałem tam dzisiaj rowerem... Zobaczyłem inwestycje na żywo i też się zapisałem do powiadomienia o sprzedaży.
A obok na Albatrosów 25 kopią dziurę na kolejne bloki :)

jankomuzykanto

Re: Albatrosów Kraków / osiedle w okolicy ul. Golikówka od dewelopera Instal Kraków - informacje i opinie na forum

Postautor: jankomuzykanto » 06 cze 2025, 12:56

Oferta pojawi się pewnie jak trochę więcej mieszkań z bloków 6 i 6A na Mierzei się sprzeda.

Grzegorz89

Postautor: Grzegorz89 » 06 cze 2025, 14:24

Macie jakieś zdjęcia co tam się dzieje, czy szeregówki już są skończone?
Ciekawe jak ceny i jak duże ogródki będą do tych szeregówek.

AlaR

Re: Osiedle w okolicy ul. Golikówka od dewelopera Instal Kraków - informacje i opinie na forum

Postautor: AlaR » 06 cze 2025, 15:06

slawek pisze:
budfen pisze:tutaj kolejny

To chyba ten sam wywiad, generalnie zgadzam się, że to jeden z kierunków, w którym Kraków powinien się rozwijać, zwłaszcza jeżeli w tych okolicach miałaby powstać rzeczywiście jakaś nowa, funkcjonalna dzielnica. To jednak miasto i nie ma nic dziwnego dla mnie w tym, że rolnictwo zwija się z miasta i użytkowana przez nie ziemia zostaje inaczej zagospodarowana. Tym bardziej jeżeli takie są zapisy w obowiązującym studium. Ale jeden fragment rozbawił mnie w tym wywiadzie. Konkretnie te słowa prezesa Instalu Kraków:
Nie będzie to osiedle typu Avia czy Kliny, z których trudno jest wyjechać, blok jest jeden obok drugiego, a zieleni jak na lekarstwo.

I to mówi gość reprezentujący firmę, która wybudowała osiedle Nowy Przewóz, czyli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D W tej sytuacji nie wiem jak mam traktować cały ten wywiad...

Hahahahaha padłam po przeczytaniu tego. Avia jest obecnie jednym z najlepszych miejsc do życia w Krakowie - położona między starymi nowohuckim osiedlami, pełnymi zieleni i starych wysokich drzew, w bliskiej odległości do parku lotnikow, terenów wokół pasa startowego, z pełną infrastruktura, czyli punktami usługowymi, świetna komunikacja z innymi częściami miasta. Tymczasem przewóz - smród, betonoza i przede wszystkim grodzenioza. Zieleni też jak na lekarstwo.

toox

Postautor: toox » 06 cze 2025, 21:28

Instal pokazuje w jakim kierunku poszli deweloperzy w Krakowie, pierwsze bloki Nowego Przewozu z 2009r (40, 40A, 40B, 40C) do tej pory wyglądają jako osiedle dosyć atrakcyjnie. Są ogólnie dostępne miejsca parkingowe, są lokale usługowe, klatki schodowe są szerokie, części wspólne i zagospodarowanie osiedla całkiem ładne, itd. Natomiast kolejne etapy tego osiedla każdy gorszy od poprzedniego. A wisienką na torcie jest ostatni etap z szarymi „wieżowcami” które straszą wyglądem i bardzo słabą jakością wykończenia części wspólnej.

Konik

Postautor: Konik » 06 cze 2025, 22:20

Grzegorz89 pisze:Macie jakieś zdjęcia co tam się dzieje, czy szeregówki już są skończone?
Ciekawe jak ceny i jak duże ogródki będą do tych szeregówek.

Skończone, ogródki tak na oko jak patrzyłem to ja wiem, z 20mkw do 80mkw mogą mieć, + błąd pomiarowy 10mkw, bo w głąb osiedla ciężko stwierdzić jakie są ogrody.

Mam dwa zdjęcia ale nie mogę tutaj wrzucić..

Grzegorz89

Postautor: Grzegorz89 » 12 cze 2025, 10:13

Ruszyła sprzedaż Albatrosów
wiarygodnydeweloper.pl/osiedle-albatrosow
Okazało się że niektóre lokale mają nawet bardzo duże ogródki, około 200m2.
Jak dla mnie lokalizacja na plus ale projekt na duży minus, ponieważ jest bardzo mały salon z kuchnią na parterze, gdzie zazwyczaj spędza się najwięcej czasu.
Pomysł na szeregówki w tamtym miejscu super, szkoda że projekt taki sobie.

SteanFujtoru

Postautor: SteanFujtoru » 12 cze 2025, 19:58

Kupowałbym, bo lokalizacja OK, ale te salony to masakra- 22 metry. Tyle to jest w klitach w blokach, a nie w domu 150 metrów. Można by jeszcze zrezygnować z garażu i przerobić na salon (o ile konstrukcja pozwala), ale przenosząc się do szeregówka chciałbym jednak mieć choć ten jeden garaż i salon, w którym da się żyć. 22 metry to jest żart.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 12 cze 2025, 21:34

SteanFujtoru pisze:Kupowałbym, bo lokalizacja OK, ale te salony to masakra- 22 metry. Tyle to jest w klitach w blokach, a nie w domu 150 metrów. Można by jeszcze zrezygnować z garażu i przerobić na salon (o ile konstrukcja pozwala), ale przenosząc się do szeregówka chciałbym jednak mieć choć ten jeden garaż i salon, w którym da się żyć. 22 metry to jest żart.

22m2 to raczej standardowy salon. Jak chcesz po nim rowerem jeździć to sobie musisz wprowadzić zmiany lokatorskie przed oddaniem najlepiej.

Grzegorz89

Postautor: Grzegorz89 » 12 cze 2025, 21:55

Czyli w ramach zmian lokatorski deweloper pozwala powiększyć kosztem garażu ?
W sumie nie wpadłem na to ale faktycznie jeśli by pozwolił przerobić garaż np. na pokój to możliwości aranżacji parteru były by ogromne.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”