The View Kraków (ul. Marii Konopnickiej) / deweloper Ekopark - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

The View Kraków (ul. Marii Konopnickiej) / deweloper Ekopark - opinie na forum

Postautor: Mar G » 08 sie 2025, 12:25

W ośmiokondygracyjnym budynku THE VIEW zaplanowano 184 apartamenty o układach od 2- do 5-pokojowych.

Zakończenie budowy planowane jest na 2026 r. Start sprzedaży apartamentów już niebawem.
Obok placu budowy odnowiony mały kościółek, który będzie kontrastował z wielkim apartamentowcem.

gazetakrakowska.pl/budowa-poteznego-apartamentowca-w-centrum-krakowa-inwestor-zdradza-szczegoly-i-pokazuje-wizualizacje/gh/c1p2-27846207

NeVeS

Re: The View Kraków (ul. Marii Konopnickiej) / deweloper Ekopark - opinie na forum

Postautor: NeVeS » 08 sie 2025, 12:51

ciekawe, że na tym etapie budowy, nie ma tego jeszcze w sprzedaży : ?

realista

Re: The View Kraków (ul. Marii Konopnickiej) / deweloper Ekopark - opinie na forum

Postautor: realista » 08 sie 2025, 14:09

muszą ten hotel pomalować na budynek wielorodzinny i zatwierdzić przed urzędami, dopiero wtedy będą sprzedawali

MarcinG

Postautor: MarcinG » 08 sie 2025, 16:09

Ruszyła strona przed sprzedaży i obdzwaniają chętnych. Cenowo ciekawie: 25–40 tysi za metr. Więcej nie wiem, bo po informacji o cenach straciłem zainteresowanie : roll:

Poza tym, wydawało mi się, że to będzie całkiem spoko zagospodarowane, ale ostatnie wizualizacje z giga parkingiem i nieciekawym wykończeniem zdają się nie pozostawiać złudzeń.

gierzow

Postautor: gierzow » 08 sie 2025, 19:21

MarcinG pisze:Ruszyła strona przed sprzedaży i obdzwaniają chętnych. Cenowo ciekawie: 25–40 tysi za metr. Więcej nie wiem, bo po informacji o cenach straciłem zainteresowanie : roll:

Poza tym, wydawało mi się, że to będzie całkiem spoko zagospodarowane, ale ostatnie wizualizacje z giga parkingiem i nieciekawym wykończeniem zdają się nie pozostawiać złudzeń.

Możesz proszę podać adres stronki z przedsprzedażą i tymi wizualizacjami?

kropka

Postautor: kropka » 08 sie 2025, 19:48

propertynews.pl/mieszkania/the-view-w-sercu-krakowa-mieszkania-z-widokiem-na-wawel-to-juz-rzadkosc,191458.html

To jest chyba inwestycja do sprzedaży wyłącznie on line, dla kogoś kto tam nigdy w życiu nie był i nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak google maps : -) Przed są wysokościowce, dalej w osi Wawelu jest Hilton, z prawej strony forum, a jakby i to nie pomogło to dalej jest słynna Barska 69 też podobno z widokiem na Wawel : -) Jedyne co tam jest pewne i jest prawdą to Konopnickiej - klimat wielkiego miasta w wymiarze akustycznym z górnej półki gwarantowany : -)

pozdro

Postautor: pozdro » 10 sie 2025, 10:43

Dobrze że kupuje mieszkani w północnych Włoszech już mnie te krakowskie ceny nie grzeją ani nie ziębią ahaha

ragar

Postautor: ragar » 10 sie 2025, 15:53

Jak ten hotel mają przemalować na budynek mieszkalny, to już chyba wiadomo. W praktyce będzie wyglądał tak jak poniżej na wizualizacji.

Obrazek
wizualizacje: deweloper Ekopark

A jeśli chodzi o sprawy prawne i przekwalifikowanie go z hotelu na mieszkania, to chyba deweloper Ekopark ogarnął już sprawę z urzędnikami i dostał na to jakieś pozwolenia, przynajmniej coś takiego czytałem jakiś czas temu.

ragar

Postautor: ragar » 10 sie 2025, 22:53

A tu można podejrzeć trochę zdjęć z budowy inwestycji przy Konopnickiej, która została w końcu przemianowana na The View Kraków, a wcześniej zmieniła się jej funkcja z usługowej na mieszkaniową.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”