Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michok

Re: Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Postautor: michok » 25 lis 2024, 18:54

tomekl007 pisze:
michok pisze:Nie podoba mi się ta inwestycja, w sumie to inwestycja na dąbskiej też jest średnia. Dasta obniżyła loty? W obu przypadkach przysłaniają widok.

Mam identyczne zdanie o parku zaczarowanej dorożki. To bardziej duży plac zabaw niż park. Lokalizacja raczej dla zmotoryzowanych.

Z ciekawości co jest średniego w inwestycji na dabska? Z zewnątrz osiedle wygląda bardzo ładnie i przemyślanie.

Chodzi mi o najnowszą inwestycję dasty na dabskiej.
Dąbska pools zostało wcisnięte na dąbskiej zaraz przed innym blokiem. Nie wiem jak wam, ale mi takie podejście się nie podoba. W dodatku zaraz obok budują hotel.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Master

Postautor: Master » 09 lut 2026, 23:48

Wygląda na to, że ta budowa już się zakończyła i do budynku wprowadzają się mieszkańcy.

Obrazek

A wyszło to tak, to strona nie od ul. Dominikańskiej, tylko od drugiej - nawet dobrze te tarasy tam wypadły.

Obrazek

Natomiast od strony Dominikańskiej wyszło tak - to chyba jest północna strona budynku.

Master

Postautor: Master » 09 lut 2026, 23:51

Blok jest długi, jak to bloki w tej okolicy, które są chyba wynikową kształtu działek / łanów ciągnących się wzdłuż drogi.

Obrazek

Te balkony, może i wyglądają ciekawie, ale jednak przez to, że są takie trójkątne (trapezowe?), to jednak są też znacznie mniejsze. Może ma to służyć lepszemu nasłonecznieniu mieszkań, ale wyszło tak sobie to moim zdaniem.

Obrazek

Mieszkania na parterze mają ogródki, jest trawka, choć jednak całkiem blisko od tego stoki kolejny blok.

Master

Postautor: Master » 09 lut 2026, 23:54

W tych mieszkaniach od południa fajne, spore przeszklenia, przy tarasach, okna wysokie więc pewnie te mieszkania będą nieźle doświetlone.

Obrazek

Tu kawałek muru grodzącego działkę, a za nim jakieś domy - chaty, czyli taka specyfika okolicy.

Obrazek

Jak się Wam podoba ta inwestycja Dasty po skończeniu, dobrze to wyszło czy nie?

Sellie

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 16:03

Master pisze:W tych mieszkaniach od południa fajne, spore przeszklenia, przy tarasach, okna wysokie więc pewnie te mieszkania będą nieźle doświetlone.

Obrazek

Tu kawałek muru grodzącego działkę, a za nim jakieś domy - chaty, czyli taka specyfika okolicy.

Obrazek

Jak się Wam podoba ta inwestycja Dasty po skończeniu, dobrze to wyszło czy nie?

Hahaha chyba musisz być od tego dewelopera, bo takie korzystne zdjęcia zrobiłeś. Ja wrzuciłam realne kilka stron wcześniej.
Duże przeszlenia? Fajnie, możesz pozaglądać do somsiadów z bloku obok, oni też mają duże przeszklenia. :lol:
Ogólnie ścisk, życie na widoku, cytując Martynkę "w domach z betonu nie ma wolnej miłości" - chyba, że masz dobre żaluzje ;) . Kilku buraków wyjeżdża z tego garażu jakby było na drodze szybkiego ruchu... a tam ludzie często po jezdni chodzą, bo to była wcześniej taka spokojna uliczka. Tylko czekać aż kogoś potrącą. Za ceny, które były przed wybudowaniem - 13-14k za metr jeśli dobrze pamiętam - obleci. Teraz chyba sprzedają za 17-19k - no ja bym za tyle nie kupiła mieszkania, po którym się nie mogę przejść nago. Poza tym tam dużo patoli się kręci po nocy, wiecznie te ogródki tam trochę dalej uszkodzone, ostatnio znowu widziałam, że ktoś powyrywał te takie paliki z linkami. Często ludzie piją na tych ławeczkach obok, aż ten jeden z sąsiadów tam trochę dalej musiał ogrodzenie wybudować, bo chyba tam jakaś gruba akcja po pijaku była/ktoś ostro demolował okolicę.
Ja sama rok temu prawie dostałam PĄCZKIEM dokładnie przed tym budynkiem, bo jakieś jeb.nięte bachory z tego bloku po przeciwnej stronie sobie zabawę znalazły, rzucały z balkonów w ludzi, a że to młode byczki to myślę, że by się w szpitalu skończyło jakbym taką kulką dostała. Rzucały też w małe dzieci, także można sobie wyobrazić jaki element tam pomieszkuje w okolicy. Była też ta akcja kilka miesięcy temu z Ukraińcem co pobił dziecko w Parku Zaczarowanej Dorożki, bo tamto dziecko uderzyło jego dziecko. :lol: Także taka mikropatolarnia jak ja to lubię nazywać. Co mnie w sumie bawi, bo te i te obok apartamenty (zamknięte bramką) za miliony, a jednak trzeba uważać, żeby nie dostać w ryj.

Sellie

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 16:23

michok pisze:
tomekl007 pisze:
michok pisze:Nie podoba mi się ta inwestycja, w sumie to inwestycja na dąbskiej też jest średnia. Dasta obniżyła loty? W obu przypadkach przysłaniają widok.

Mam identyczne zdanie o parku zaczarowanej dorożki. To bardziej duży plac zabaw niż park. Lokalizacja raczej dla zmotoryzowanych.

Z ciekawości co jest średniego w inwestycji na dabska? Z zewnątrz osiedle wygląda bardzo ładnie i przemyślanie.

Chodzi mi o najnowszą inwestycję dasty na dabskiej.
Dąbska pools zostało wcisnięte na dąbskiej zaraz przed innym blokiem. Nie wiem jak wam, ale mi takie podejście się nie podoba. W dodatku zaraz obok budują hotel.

Te dąbska pools jakoś tak średnio wizualnie wygląda, nic ciekawego, w sumie pasuje do tych wszystkich innych bloków w tej okolicy. Dla mnie cena z czapy. Za 18k z metra oczekiwałabym czegoś "ekskluzywnego"... a dostaje się designerski basic. I znowu... ta okolica jest niby ok, ale z drugiej str. to straszne zadupie, dlatego tamta galeria im padła. Za każdym razem jak tam byłam, to była pusta, bo tam zwyczajnie nie było po co jeździć, nie był to normalny "ciąg komunikacyjny".
Chociaż już nic mnie w KRK nie zdziwi. Na szczęście mogę mieć w dupie, bo uciekam z KRK za niedługo, ale z przyzwyczajenia patrzę na rynek i widzę tylko co raz większe finansowe odpały.
Jaki jest zamysł kolejnego hotelu, w tej okolicy? Poza targami książki itp. raz w roku, albo kilkoma koncertami, to nie widzę większego zastosowania dla hotelu w tej dzielnicy :D

nick707

Postautor: nick707 » 15 lut 2026, 17:25

"Za każdym razem jak tam byłam, to była pusta, bo tam zwyczajnie nie było po co jeździć, nie był to normalny "ciąg komunikacyjny"."

Yyy nie żeby coś, ale ta galeria była czynna jak nie było tylu bloków nabudowanych w okolicy. Teraz się tak wszystko zagęściło, że z pewnością byłoby inaczej. Ale tak, sama inwestycja mocno wciśnięta :( Nie wygląda to ładnie.

Master

Postautor: Master » 15 lut 2026, 18:26

Sam budynek nie jest zły, ale zdecydowanie traci przez to, że znajduje się na wąskiej i długiej działce, gdzie jeszcze po sąsiedzku całkiem blisko jest też zabudowa.

michok

Postautor: michok » 24 lut 2026, 10:38

Master pisze:Sam budynek nie jest zły, ale zdecydowanie traci przez to, że znajduje się na wąskiej i długiej działce, gdzie jeszcze po sąsiedzku całkiem blisko jest też zabudowa.

Mam dokładnie te same odczucia. Jeszcze okolica jest niezachęcająca. Totalny misz masz.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”