Deweloper Echo Investment opinie na forum i komentarze

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
jaktotak

Deweloper Echo Investment opinie na forum i komentarze

Postautor: jaktotak » 09 paź 2015, 9:53

Ostatnio w Krakowie realizowanych jest kilka projektów dewelopera Echo Investment. Ciekawe jest to, że wiele z nich znajduje się w naprawdę dobrych lokalizacjach - Park Avenue w Dębnikach, Hortus Apartments na Woli Justowskiej czy Dom Pod Wilgą w Podgórzu, zdaje się, że budują też coś na Bronowickiej. Te nowe projekty wydają się interesujące; stare, szczerze powiedziawszy, takie sobie :) Niektóre są nieźle odjechane, a niektóre do bólu standardowe. Na stronie Echo można znaleźc informację, że zostali deweloperem roku, więc wydaje się, że mogą być nieźli. Czy ktoś miał z nimi do czynienia :?: Albo czy ktoś orientuje się w cenach przez nich oferowanych (mnie nie udało sie znaleźć informacji na ten temat) :?:

Nowy

Re: Opinie o deweloperze Echo Investment Kraków - forum

Postautor: Nowy » 10 paź 2015, 13:02

Faktycznie, Echo Investment to deweloper, o którym warto tu porozmawiać i poznać opinie o nim, bo w Krakowie jest coraz bardziej aktywny. I to nie tylko w mieszkaniówce. Przecież oni kupili też Hotel Cracovia i chcą go przerobić. Chcieli go zburzyć, no ale na to nie chce się zgodzić konserwator zabytków i chyba cały czas szukają jakiegoś kompromisu. Echo naciska na miasto wieszając tam wielkie reklamy (bardzo różnych rzeczy ;) ). A w Krakowie faktycznie budują następujące inwestycje:

• Bronowicka 42;
  • Dom Pod Wilgą;
  • Hortus Apartments;
  • Park Avenue Apartments;
  • Kościuszki
Może ktoś kupił albo chciał kupić mieszkanie w jednej z tych inwestycji i może coś o tym powiedzieć :?: Jak współpracuje się z deweloperem Echo i jakie są opinie o sprzedawanych przez niego mieszkaniach :?:

Marvo

Re: Opinie o deweloperze Echo Investment forum komentarze

Postautor: Marvo » 29 gru 2017, 1:17

Malo znany warszawski deweloper, budujacy na Wilga w Krakowie?

marekg

Re: Deweloper Echo Investment opinie na forum i komentarze

Postautor: marekg » 05 sty 2018, 4:02

Zakupiłem od Echo Investment mieszkanie w Krakowie (Dom pod Wilgą) i uważam, że deweloper jest godny polecenia. Budują porządnie (w "mojej" inwestycji - która notabene jest chyba najtańszą ich inwestycją w Krakowie - wszystko wygląda profesjonalnie, bloki budowane są z pustaków ceramicznych (a nie z lanego betonu jak to prawie wszędzie bywa), okna drewniane, trzyszybowe, duże - w przypadku salonu prawie do samej podłogi). Jestem estetą i podoba mi się, że na budowie nie ma prawa leżeć luzem nawet jedna cegła.
Mieszkania, którymi byłem zainteresowany mają więcej niż jedną opcję konfiguracyjną - osobna kuchnia może zostać w każdej chwili przeniesiona w miejsce garderoby, w której to znajdują się niezbędne instalacje. Wtedy garderoba jak i ściana oddzielająca garderobę z salonem znika - powiększa się salon, a w miejsce starej kuchni robi się nowy pokój. Wydaje się, że wszystko zostało dobrze zaplanowane i jest robione z głową. Widziałem, że w przypadku pierwszego etapu mieszkańcy zaczęli sobie wykańczać mieszkania już po 2-3 miesiącach od wpłacenia ostatniej raty, nie orientuję się jak to jest 'w standardzie', ale kolega z pracy mówił, że w jego przypadku (niestety nie pamiętam nazwy dewelopera - gdzieś na Ruczaju w Krakowie) opóźnienia w przekazaniu kluczy do mieszkań trwały aż rok. Kontakt bez zarzutu.

Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z promocji i potrzebuje polecenia do jakiejkolwiek inwestycji Echo to proszę o maila na adres marekg@int.pl (od razu dostanę powiadomienie na telefon więc powinienem odpisać dość szybko w każdej sprawie) - osoba polecana będzie mieć wtedy mieszkanie o 1% tańsze (plus jest też taki, że nie jest to bynajmniej przelew na konto, a więc nie jest wymagane rozliczenie podatkowe, po prostu mieszkanie 'na wejściu' będzie tańsze):
mieszkania.echo.com.pl/pl/program-partnerski

Pozdrawiam

Master

Re: Deweloper Echo Investment opinie na forum i komentarze

Postautor: Master » 30 maja 2023, 13:27

Trochę czasu minęło od ostatnich wpisów, sporo się w tych latach wydarzyło. Jeśli o mnie chodzi, to deweloper Echo Investment kojarzył mi się z niezłą jakością i ciekawymi projektami, na przykład przy ul. Bronowickiej postawili kamienicę, chyba numer 42 - ten budynek ciągle wygląda dobrze. Ale minęło trochę lat i musiałem zweryfikować swoje opinie. Byłem się przejść jakiś czas temu po nowym osiedlu w Krakowie, które stawia ten deweloper w okolicy Ronda Matecznego (ZAM Kraków). Budynki dosyć gęsto upakowane, balkony blisko siebie (ale może lepiej mieć większy balkon i bliżej sąsiada, niż mniejszy, ale dalej), przegrody pomiędzy balkonami na jednej płycie z poliwęglanu - wiem, że to dzisiaj też standard, niestety bardzo niski, ale dobrze by było, gdyby szanujące się firmy chciały to robić nieco lepiej. Zdarzają się pokoje poniżej 8 metrów kwadratowych, to też niewiele.

Zagospodarowanie terenu przy blokach też pozostawia sporo do życzenia, podczas spaceru wiosną po alejkach w ramach osiedla, trudno było sobie nie pobrudzić butów błotem. Plac zabaw dla dzieci też mógłby być ciekawszy i bardziej doinwestowany.

Ale może ktoś się podzieli na forum wrażeniami odnośnie jakości samych mieszkań budowanych przez Echo Investment, jak się mieszka, jak było przy odbiorach, z wadami, jeśli były, to szybko naprawiali?

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”