Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Adddddm

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: Adddddm » 19 mar 2026, 13:38

oxygen pisze:
Adddddm pisze:Ogólnie odbiór przebiegł bez większych zastrzeżeń - pojawiły się jedynie drobne uwagi.

Wrzucisz, jakieś zdjęcia, jak te bloki wyszły? To chyba miała być jedna z ciekawszych inwestycji w tej okolicy.

Masz na myśli budynki z zewnątrz czy coś innego?

oxygen

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: oxygen » 20 mar 2026, 17:25

Adddddm pisze:Masz na myśli budynki z zewnątrz czy coś innego?

Tak właśnie, chodziło mi o zewnętrzną formę tych bloków, tam chyba na elewacji miały być położone płytki, zgadza się?

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 20 mar 2026, 19:23

Adddddm pisze:
oxygen pisze:
Adddddm pisze:Ogólnie odbiór przebiegł bez większych zastrzeżeń - pojawiły się jedynie drobne uwagi.

Wrzucisz, jakieś zdjęcia, jak te bloki wyszły? To chyba miała być jedna z ciekawszych inwestycji w tej okolicy.

Masz na myśli budynki z zewnątrz czy coś innego?

A wrzuciłbyć tez jak wyglądają części wspólne których nie widac z zewnątrz: klatki, winda, garaże. komórki itp?

Nowy

Postautor: Nowy » 15 maja 2026, 13:06

Moim zdaniem całkiem ładnie wyszły te nowe bloczki stawiane przez dewelopera YIT na Górce Narodowej.

Obrazek

Nie wiem nawet czy to nie są najładniejsze budynki, jakie w ostatnich latach postawiono w tej okolicy.

Obrazek

Te ceglane okładziny, to jednak robią swoje.

Nowy

Postautor: Nowy » 15 maja 2026, 13:07

No i nie ma tego jakoś dużo bardzo, nie wiem czy osiedle Nordic w Krakowie będzie miało jeszcze jakąś swoją kontynuację, ale jak na razie dużo tego nie ma.

Obrazek

Co myślicie o takiej zabudowie? Mnie się podoba całkiem.

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 15 maja 2026, 14:45

Będzie miało jeszcze 2 etapy.

Z zewnątrz ciekawe, klatki bardzo bardzo przeciętne, zieleni jak kot napłakał. I ciasno jak cholera, Panie Adminie.

Miejsca parkingowe to żart.

Z plusów: osiedle stanie się centrum rozwoju infrastrukturalnego: to w jego okolicach ma powstać park, boisko i zdaje się dom kultury. Niedaleko także szkoła.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2026, 14:49 przez KKołłątajówka, łącznie zmieniany 2 razy.

random_1

Postautor: random_1 » 15 maja 2026, 14:47

Nowy pisze:No i nie ma tego jakoś dużo bardzo, nie wiem czy osiedle Nordic w Krakowie będzie miało jeszcze jakąś swoją kontynuację

bo zrobiłeś zdjęcie na północną stronę, za plecami masz ul. Banacha i jedną z największych betonoz w Krakowie, te łąki ze zdjęcia będą pewnie w najbliższym czasie tak samo gęsto zabudowane

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 15 maja 2026, 17:17

random_1 pisze:
Nowy pisze:No i nie ma tego jakoś dużo bardzo, nie wiem czy osiedle Nordic w Krakowie będzie miało jeszcze jakąś swoją kontynuację

bo zrobiłeś zdjęcie na północną stronę, za plecami masz ul. Banacha i jedną z największych betonoz w Krakowie, te łąki ze zdjęcia będą pewnie w najbliższym czasie tak samo gęsto zabudowane

A dalej masz Kraków, drugie największe miasto w Polsce :roll: Tam jest dużo budynków i dużo samochodów :geek:
Nie opłaca sie,
Szukaj lepiej czegoś między Chełmem a Siedlcami. Nie dość, że taniej to mniej zabudowane tereny.
Na najwyzszych pietrach zacny widoczek:
Obrazek

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 15 maja 2026, 19:20

Pejoratywnie tutaj widzę xd. Nie jestem jakąś dużą fanką tej inwestycji, ale jak tam byłam, to z pozycji parteru widoczek był całkiem spoko, o ile ktoś lubi widok miasta, wiadomo kwestia gustu. Nisko latające samoloty nad OZONEM też robiły fajny efekt.

To co mi się mega nie podoba to to, że (chyba) ostatni etap OZONU jest tak mega blisko bloków od YIT. I szkoda, bo dużo zasłania.

Tak jak wspominałam, ma tam powstać ładny, duży park więc to duuuży, bardzo duuuuuuży plus.

borja_sv

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / Desarrollo YIT (ul. Banacha) - reseñas en el foro

Postautor: borja_sv » 16 maja 2026, 10:17

KKołłątajówka pisze:Veo aquí peyorativamente xd. No soy un gran fan de esta inversión, pero cuando estuve allí, la vista desde la posición de la planta baja era bastante genial, si a alguien le gusta la vista de la ciudad, ya sabes, es cuestión de gusto. Los aviones de vuelo bajo sobre OZONE también tuvieron un buen efecto. Lo que no me gusta es que (creo) la última etapa de OZONE está muy cerca de las cuadras de YIT. Y es una pena, porque cubre mucho. Como mencioné, se supone que hay un parque bonito y grande allí, así que es una gran, muy grande ventaja.

Gdzie ma być ten park?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”