Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
vakossa

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: vakossa » 13 kwie 2018, 9:25

radekrad pisze:Najprostszym rozwiązaniem w iście salomonowym stylu byłoby zlikwidowanie placu i kulkowa - wtedy obcy by przestali przechodzić :) A zabawa się dopiero zacznie, jak otworzą sklep. Wtedy obcy ludzie z innych osiedli będą kupować jakieś tanie piwa, wypijać je na placu zabaw, załatwiać potrzeby fizjologiczne w ogródkach (pozdrawiam sąsiadów z parteru), przy okazji zostawiając puszki i tłuczone butelki. Nie mam nic przeciwko wypiciu piwa przez mieszkańca, ale wolałbym nie widzieć dziesiątek osób z okolicznych osiedli w trakcie wizyt na zasadzie, że dzieciak na plac zabaw lub do kulkowa a rodzice kursują między sklepem a ogródkiem - i tak przez każdy ciepły dzień

Więc jak najbardziej byłbym za wyższym ogrodzeniem i wywieszeniem plansz z napisami, że teren prywatny, monitorowany (bo mamy monitoring?) a wejście przez osobę z zewnątrz wiąże się ze zgodą na rejestrowanie wizerunku, publikowanie go i z jakąś absurdalną opłatą. Kilkukrotne wezwanie policji, wywieszenie zdjęć osób, które naruszają teren... i się nie skończą tego typu wycieczki?

A rzeczywiście obcych osób jest aż tak wiele? Mnie przeprowadzka czeka dopiero za jakieś 3 miesiące i mam nadzieję, że do tego czasu uda się zrobić porządek :)

Wlasnie teho typu rozwiązań pt "zlikwidowac plac i kulkowo" sie obawiam, uwazam ze mamy tak fajnie zorganizowana przestrzen ze to był by strzał w kolano. Postawienie ogrodzenia i zatrudnienie ochrony rozwiąże ten problem. A wycirczki do sklepu przeszkadzac mi nie będą jesli nasze tereny wspólne zabezpieczymy odpowiednio dobrze i to nie bylejakimi bramkami otwieranymi przy mocniejszym pchnięciu.

bass

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: bass » 13 kwie 2018, 13:11

70 letni emeryt z napisem security poza ty ze bedzie nas kosztowal sporo to nie za wiele zrobi , normalne wysokie ogrodzenie juz tak. A w ogole ktos rozmawial z zarzadca o tym ? czy tylko dyskusja na forum ? :>

vakossa

Postautor: vakossa » 13 kwie 2018, 15:53

Czemu twierdzisz ze emeryt? Ja na osiedlach w poblizu obecnego miejsca zamieszkania widzę ochronę w wieku 25+, tam gdzie wynajmowalam również mielismy ochronę i siedzieli na niej ochroniaze również w wieku 25+ calodobowy podglad na monitoring i obchód min. co godzinę. Nie bylo kradzieży, nikt niepowolany nie wchodzil na teren. Ja sobie chwale takie rozwiazanie. Duzo zalezy od firmy ochroniarskiej, szukajac najtaniej dostaniemy dziadka a szukajac po jakosci usług mozna naprawdę dużo zyskac, miedzy innymi swiety spokój:)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, 15:58 przez vakossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Luna86

Postautor: Luna86 » 13 kwie 2018, 16:43

bass pisze:70 letni emeryt z napisem security poza ty ze bedzie nas kosztowal sporo to nie za wiele zrobi , normalne wysokie ogrodzenie juz tak. A w ogole ktos rozmawial z zarzadca o tym ? czy tylko dyskusja na forum ? :>

bass, a Ty rozmawiales z zarzadca, czy tez tylko dyskutujesz tutaj? ;)

czekam na odpowiedz od zarzadcy w sprawie ogrodzenia placu zabaw i ogolnie osiedla, zeby skonczyly sie popijawy pod blokiem 35 i 37

agnieszka_szg

Postautor: agnieszka_szg » 16 kwie 2018, 18:03

Serdecznie pozdrawiam Pana, któremu upadła ściereczka do ogródka z piętra wyżej i zwinnie poradził sobie z odebraniem swojej własności.
P.S W końcu formuła 3R - ruch jest bardzo ważny i każda aktywność fizyczna również - ale lepiej poskakać sobie do wody na basenie np.

!!!!!!

ms32

Postautor: ms32 » 18 kwie 2018, 22:48

Fajnie by było jakby osoby korzystające z małego placu zabaw zamykały za sobą furtkę na klucz...bo w efekcie często jest otwarta - a to prowadzi do tego, że osoby postronne wchodza na place zabaw......

ms32

Postautor: ms32 » 20 kwie 2018, 23:24

są upały czy ktoś zauważył czy działa to najdroższe w Małopolsce podlewanie trawników ?? czy możne to takie samo yeti jak piasek i sól na zimę za gruby hajs..

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 21 kwie 2018, 10:30

ms32 pisze:są upały czy ktoś zauważył czy działa to najdroższe w Małopolsce podlewanie trawników ?? czy możne to takie samo yeti jak piasek i sól na zimę za gruby hajs..

Dziwne Przy cenie MPWiK czyli odbiór 4,21 i ścieki 5,94 to wychodzi około 2m3 na lokal czyli około 380m3 miesięcznie ,ale trawniki powinien w ramach gwarancji nawet tylko w okresie wegetacji czyli do połowy sierpnia podlewać wykonawca, a nie widziałem nikogo kto podlewałby drzewa ,brak tkz. donic przy drzewach czyli zagłębień wokół drzewa aby zatrzymały wodę z deszczu( dalej uważam ze drzewa za blisko posadzone krawężnika za 15 lat albo i wcześniej krawężniki i kostkę na parkingu wysadzi system korzeniowy.
20zł m/c od lokalu to przesada a co z pozostałymi miesiącami.

vakossa

Postautor: vakossa » 21 kwie 2018, 22:55

ms32 pisze:są upały czy ktoś zauważył czy działa to najdroższe w Małopolsce podlewanie trawników ?? czy możne to takie samo yeti jak piasek i sól na zimę za gruby hajs..

Pan zarzadca podobno działa tym temacie... Bardzo w czas nie? Ozonowe tuje i bluszcze schną.. Ciekawe czy zaplacimy za ta wode w pierwszych czynszach:D

vakossa

Postautor: vakossa » 23 kwie 2018, 18:43

Na moim ogródku ktos wczoraj urządził sobie ognisko... I nawrzucał cegieł...

Nie wiem jak wy, ale ja będę walczyc o wyzsze ogrodzenie i ochronę!!

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”