Opinie o zarządcy budynku - osiedle Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
WYMAGAJĄCA

Postautor: WYMAGAJĄCA » 18 kwie 2018, 13:16

Witam,
czy ktoś orientuje się na jaki czas została zawarta umowa na obsługę budynków przez aktualną Firmę zarządzającą?
Czy jesteście zadowoleni z jej dotychczasowych działań, czy tak jak ja uważacie, że nie rokują dobrze?

vakossa

Postautor: vakossa » 18 kwie 2018, 20:41

Mam puki co zastrzeżenia do Pana zarządcy, nie przychodzi o umówionym czasie w efekcie ekipa juz poszla a progu dalej nie mam..

Drugi2

Re: Opinie o zarządcy budynku - osiedle Ozon Kraków

Postautor: Drugi2 » 19 kwie 2018, 7:44

Próg podobno mamy sobie zamontować we własnym zakresie co mnie trochę dziwi...

ms32

Postautor: ms32 » 20 kwie 2018, 23:40

Drugi... a niby jak developer miał zamontować miał próg skoro jeden robi parkiet drugi gres a trzeci sprowadza marmur od makaroniarzy. wiec niweleta nigdy się nie zgodzi.....niestety jest to element finalny który montują nasi wykonawcy po ułożeniu podłóg.

ms32

Postautor: ms32 » 20 kwie 2018, 23:46

co do zarządcy..... heh jak to mówią albo się ogarnie albo będą roszady jak na innych osiedlach....na razie jest jak jest.... ale to od nas zależy jak będzie....np kuźnica 16 nie ma zarządcy a rządzi się sama na zewnątrz maja tylko księgowość, a osiedle europejskie zmieniło zarządce nadanego przez developera

agnieszka1992

Postautor: agnieszka1992 » 25 kwie 2018, 13:12

Ja też mam negatywną opinię odnośnie zarządcy, o wszystko się trzeba prosić, a on robi łaskę, że coś ma zrobić. Jakby ta praca była dla niego za karę. Mam nadzieję, że się jeszcze ogarnie.

reason

Postautor: reason » 28 kwie 2018, 17:31

Za to jak wygląda zieleń na naszym osiedlu - zaniedbana, niepodlewana, wyschnięta Szanowny Pan Zarządca powinien być w trybie natychmiastowym odwołany... Domyślam się, że większość zieleni jest nie do odratowania = będziemy musieli wyłożyć pieniądze na ich ponowne posadzenie...

A już leżące wyschnięte tuje wyglądają wręcz odrażająco...

vakossa

Postautor: vakossa » 28 kwie 2018, 20:54

Tydzien mnie nie bylo na osiedlu.. Rozumiem, ze wody jak nie bylo, tak nie ma... Zapowiada sie świetna wspolpraca z panem zarządca.. Obiecywal wyslanie maili z czynszem a podobno powrzucal do skrzynek.. Woda miala byc w tym tygodniu...

kriskokz

Postautor: kriskokz » 29 kwie 2018, 11:48

Witam
Moja Żona pisała kilka wiadomości do zarządcy odpisał tylko na jedna wiadomość a obiecywał że odpisze na kolejny dzień a minelo juz 2 tygodnie wiec mysle ze jest cos nie tak z zarządcą ?

robert.k

Postautor: robert.k » 09 maja 2018, 15:15

WYMAGAJĄCA pisze:Witam,
czy ktoś orientuje się na jaki czas została zawarta umowa na obsługę budynków przez aktualną Firmę zarządzającą?
Czy jesteście zadowoleni z jej dotychczasowych działań, czy tak jak ja uważacie, że nie rokują dobrze?

Witam,
Zwracam uwagę, że w związku z siedzibą naszego zarządcy cała ważna dokumentacja w tym finansowa jest w Poznaniu. Jak będziemy chcieli coś sprawdzić, przejąć to koszty będą znaczne.
Ponadto tu jest tylko pracownik, który decyzji nie podejmuje - płacimy za zarząd, z którym mamy kontakt tylko przez pośrednika.
Uważam, że jest to działanie nieprofesjonalne, bo można tak pracować z budynkiem małym, ale z takim jak nasz, to raczej nie.
Są przypadki w których kontakt, oraz szybkość podjęcia decyzji jest kluczowy.
Dodaję, że zgodnie z naszymi aktami zarządem jest spółka Masters ... KRS 0000578363, której kapitał wynosi zgodnie z wpisem do KRS 5000 zł.
Jak się coś stanie, to .....................Kto nas w to wrobił ?

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”