Nowe mieszkania Prądnik Park Kraków ul. Reduta od Gama-M (forum i opinie)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Re: Nowe mieszkania Prądnik Park Kraków ul. Reduta od Gama-M (forum i opinie)

Postautor: megi » 19 mar 2016, 19:20

A w takim razie gdzie kupiłeś mieszkanie na Prądniku Białym w Krakowie :?: Jest tu ta inwestycja opisana już :?: Jak nie, to może wrzucisz informację o niej, bo może to będzie też jakaś ciekawa propozycja :)

tomasz_m

Postautor: tomasz_m » 01 kwie 2016, 22:22

ja sie zastanawiam nad kupnem mieszkania w drugim etapie, natomiast miałem możliwość obejrzeć ostatnie mieszkanie z pierwszego etapu, i pewnie gdybym nie potrzebował 4 pokojowego to bym je kupił :)

jedna sprawa mnie zastanawia. czy nie jest tam zbyt głośno za sprawą korytarza powietrznego samolotów ? bo w sumie to jest jedyna rzecz, która powoduje, że jeszcze nie podpisałem umowy developerskiej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

tomasz_m

Postautor: tomasz_m » 01 kwie 2016, 22:23

kolejna porcja zdjec :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 kwie 2016, 23:53

Zastanawia mnie tylko ta rura od wentylacji biegnąca pod sufitem... dlaczego akurat tak to ktoś wymyślił :?: Wychodzi na to, że trzeba będzie robić podwieszany sufit albo zabudować to jakimiś meblami. Ale rozumiem, że mieszkania w inwestycji Prądnik Park robią całkiem dobre wrażenie i poza tym, że za mały rozmiar dla Ciebie, to wszystko się "zgadzało" :) No i miło, że większość przyłączy zostało jednak schowanych w ścianach, a nie poprowadzonych po nich na zewnątrz, jak na przykład na Srebrnych Orłów w Krakowie, choć takie rozwiązanie jest coraz częściej spotykane :idea:

michaello

Postautor: michaello » 10 maja 2016, 10:36

Mnie zastanawia inna rzecz - przy ulicy Reduta buduje kilku innych deweloperów. Wchodziłem na ich strony, ich mieszkania cieszą się dużym zainteresowaniem - praktycznie co kilka dni zmienia się ilość rezerwacji oraz sprzedanych mieszkań. Natomiast w przypadku Gamy - oferta "Prądnik Parku" jest niemalże tak samo szeroka jak sprzed 2-3 miesięcy (sprzedanych około 20% mimo oferty dostępnej od ponad pół roku). Wie może ktoś czym to jest spowodowane? Mocno interesuję się kupnem mieszkania w tej okolicy, dlatego mnie to zastanawia. Przeglądałem oferowane mieszkania w Prądnik Parku i nie odstają od konkurencji. Może chodzi o to, że bloki są zbyt blisko siebie? Co myślicie? :)

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 maja 2016, 10:30

Jeszcze pytanie jest takie, jak często deweloper Gama-M aktualizuje listę dostępnych mieszkań na swojej stronie :?: Jesteś pewien, że wszystkie, które przedstawione są do sprzedaży na stronie inwestycji Prądnik Park, na pewno są dostępne faktycznie. To sprawdziłbym na początku :idea:

Jeżeli chodzi o odległości pomiędzy blokami, to mam wrażenie, że są raczej wystarczające, tak się po prostu dzisiaj buduje i chyba wszystkie nowe osiedla w Krakowie i ogólnie w Polsce wyglądają całkiem podobnie :) A jak to cenowo wygląda w porównaniu do sąsiedniej konkurencji, może to coś z ceną jest nie tak, choć wydaje mi się, że tak jest całkiem atrakcyjna.

Marrinkos

Postautor: Marrinkos » 24 maja 2016, 10:07

no tak te przejścia między blokami to dla mnie standard w dzisiejszym budownictwie, obeszliśmy z żoną wielu deweloperów ale dopiero gama m nas przekonała. czekamy teraz na nasze mieszkanko, bo jest w trakcie II etapu budowy. Póki co kontakt z deweloperem i prace idą świetnie, pełne profi. Szwagier już brał od nich mieszkanie w I etapie i są bardzo zadowoleni, zresztą sami widzieliśmy jakość wykonania. Nie ma się do czego przyczepić. Czekamy więc i na swoje m. Podoba mi się tez że mają tyle miejsc parkingowych, bo oboje mamy z żoną auta ;)

Adam79

Postautor: Adam79 » 20 cze 2016, 14:15

Ja z żoną kupowałem mieszkanie w pierwszym etapie, było małe opóźnienie, ale ostatecznie jesteśmy bardzo zadowoleni. Wcześniej padło pytanie o hałas: naszym zdaniem jest to okolica bardzo spokojna ; ) Michaello, nie wiem, z czego wynika Twoje spostrzeżenie, w naszym mieszkaniu wszystko jest tak jak być powinno i jest naprawdę dużo miejsc parkingowych w garażach podziemnych, tak, że obydwoje mamy swoje własne i mam wrażenie, że jak byśmy chcieli to by można było jeszcze jeden wziąć - dla gości :p

michaello

Postautor: michaello » 21 cze 2016, 1:58

ok, dzieki za odpowiedzi - pomogliscie mi podjac decyzje ;) aczkolwiek nurtuje mnie jeszcze sprawa powstajacego Parku Reduta... ciezko znalezc aktualne informacje na jego temat. czy ktos z Was orientuje sie gdzie mozna przeczytac w internecie jakies rzeczowe informacje? a moze ktos z Was posiada wiedze o tym misternym parku?:D oficjalna strona przestala dzialac, a aktualnych artykulow doszukac sie nie potrafie...

antek15

Postautor: antek15 » 21 cze 2016, 14:24

Cześć, co prawda nie kupuję mieszkania w Prądnik Parku ale w sąsiedniej inwestycji, więc jestem w temacie :)

Tutaj dokument opisujący projekt parku:
· http://www.parkreduta.pl/pomysly/gr4.pdf
Ma on powstać, jeśli się nie mylę, w przyszłym roku i są na to szanse bo jego założeniem jest niewielka ingerencja w otoczenie. Dodam, że okolica jest naprawdę świetna i byłoby tragicznie, gdyby ją zabudowano w całości blokami.

Przy okazji - widziałem, że niektórzy obawiają się korytarza powietrznego i przelatujących samolotów. Bez przesady - bardzo rzadko słychać przelot samolotu i nie wyobrażam sobie żeby to komuś miało przeszkadzać. Imho ludzie w okolicach Ikei/zachodnich Zielonek mają 100 razy gorzej i nie narzekają :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”