Nowe mieszkania Prądnik Park Kraków ul. Reduta od Gama-M (forum i opinie)
Re: Nowe mieszkania Prądnik Park Kraków ul. Reduta od Gama-M (forum i opinie)
A w takim razie gdzie kupiłeś mieszkanie na Prądniku Białym w Krakowie
Jest tu ta inwestycja opisana już
Jak nie, to może wrzucisz informację o niej, bo może to będzie też jakaś ciekawa propozycja 
ja sie zastanawiam nad kupnem mieszkania w drugim etapie, natomiast miałem możliwość obejrzeć ostatnie mieszkanie z pierwszego etapu, i pewnie gdybym nie potrzebował 4 pokojowego to bym je kupił 
jedna sprawa mnie zastanawia. czy nie jest tam zbyt głośno za sprawą korytarza powietrznego samolotów ? bo w sumie to jest jedyna rzecz, która powoduje, że jeszcze nie podpisałem umowy developerskiej.

jedna sprawa mnie zastanawia. czy nie jest tam zbyt głośno za sprawą korytarza powietrznego samolotów ? bo w sumie to jest jedyna rzecz, która powoduje, że jeszcze nie podpisałem umowy developerskiej.

kolejna porcja zdjec :

Zastanawia mnie tylko ta rura od wentylacji biegnąca pod sufitem... dlaczego akurat tak to ktoś wymyślił
Wychodzi na to, że trzeba będzie robić podwieszany sufit albo zabudować to jakimiś meblami. Ale rozumiem, że mieszkania w inwestycji Prądnik Park robią całkiem dobre wrażenie i poza tym, że za mały rozmiar dla Ciebie, to wszystko się "zgadzało"
No i miło, że większość przyłączy zostało jednak schowanych w ścianach, a nie poprowadzonych po nich na zewnątrz, jak na przykład na Srebrnych Orłów w Krakowie, choć takie rozwiązanie jest coraz częściej spotykane 
Mnie zastanawia inna rzecz - przy ulicy Reduta buduje kilku innych deweloperów. Wchodziłem na ich strony, ich mieszkania cieszą się dużym zainteresowaniem - praktycznie co kilka dni zmienia się ilość rezerwacji oraz sprzedanych mieszkań. Natomiast w przypadku Gamy - oferta "Prądnik Parku" jest niemalże tak samo szeroka jak sprzed 2-3 miesięcy (sprzedanych około 20% mimo oferty dostępnej od ponad pół roku). Wie może ktoś czym to jest spowodowane? Mocno interesuję się kupnem mieszkania w tej okolicy, dlatego mnie to zastanawia. Przeglądałem oferowane mieszkania w Prądnik Parku i nie odstają od konkurencji. Może chodzi o to, że bloki są zbyt blisko siebie? Co myślicie? 
Jeszcze pytanie jest takie, jak często deweloper Gama-M aktualizuje listę dostępnych mieszkań na swojej stronie
Jesteś pewien, że wszystkie, które przedstawione są do sprzedaży na stronie inwestycji Prądnik Park, na pewno są dostępne faktycznie. To sprawdziłbym na początku 
Jeżeli chodzi o odległości pomiędzy blokami, to mam wrażenie, że są raczej wystarczające, tak się po prostu dzisiaj buduje i chyba wszystkie nowe osiedla w Krakowie i ogólnie w Polsce wyglądają całkiem podobnie
A jak to cenowo wygląda w porównaniu do sąsiedniej konkurencji, może to coś z ceną jest nie tak, choć wydaje mi się, że tak jest całkiem atrakcyjna.
Jeżeli chodzi o odległości pomiędzy blokami, to mam wrażenie, że są raczej wystarczające, tak się po prostu dzisiaj buduje i chyba wszystkie nowe osiedla w Krakowie i ogólnie w Polsce wyglądają całkiem podobnie
no tak te przejścia między blokami to dla mnie standard w dzisiejszym budownictwie, obeszliśmy z żoną wielu deweloperów ale dopiero gama m nas przekonała. czekamy teraz na nasze mieszkanko, bo jest w trakcie II etapu budowy. Póki co kontakt z deweloperem i prace idą świetnie, pełne profi. Szwagier już brał od nich mieszkanie w I etapie i są bardzo zadowoleni, zresztą sami widzieliśmy jakość wykonania. Nie ma się do czego przyczepić. Czekamy więc i na swoje m. Podoba mi się tez że mają tyle miejsc parkingowych, bo oboje mamy z żoną auta 
Ja z żoną kupowałem mieszkanie w pierwszym etapie, było małe opóźnienie, ale ostatecznie jesteśmy bardzo zadowoleni. Wcześniej padło pytanie o hałas: naszym zdaniem jest to okolica bardzo spokojna ; ) Michaello, nie wiem, z czego wynika Twoje spostrzeżenie, w naszym mieszkaniu wszystko jest tak jak być powinno i jest naprawdę dużo miejsc parkingowych w garażach podziemnych, tak, że obydwoje mamy swoje własne i mam wrażenie, że jak byśmy chcieli to by można było jeszcze jeden wziąć - dla gości :p
ok, dzieki za odpowiedzi - pomogliscie mi podjac decyzje
aczkolwiek nurtuje mnie jeszcze sprawa powstajacego Parku Reduta... ciezko znalezc aktualne informacje na jego temat. czy ktos z Was orientuje sie gdzie mozna przeczytac w internecie jakies rzeczowe informacje? a moze ktos z Was posiada wiedze o tym misternym parku?:D oficjalna strona przestala dzialac, a aktualnych artykulow doszukac sie nie potrafie...
Cześć, co prawda nie kupuję mieszkania w Prądnik Parku ale w sąsiedniej inwestycji, więc jestem w temacie 
Tutaj dokument opisujący projekt parku:
· http://www.parkreduta.pl/pomysly/gr4.pdf
Ma on powstać, jeśli się nie mylę, w przyszłym roku i są na to szanse bo jego założeniem jest niewielka ingerencja w otoczenie. Dodam, że okolica jest naprawdę świetna i byłoby tragicznie, gdyby ją zabudowano w całości blokami.
Przy okazji - widziałem, że niektórzy obawiają się korytarza powietrznego i przelatujących samolotów. Bez przesady - bardzo rzadko słychać przelot samolotu i nie wyobrażam sobie żeby to komuś miało przeszkadzać. Imho ludzie w okolicach Ikei/zachodnich Zielonek mają 100 razy gorzej i nie narzekają
Tutaj dokument opisujący projekt parku:
· http://www.parkreduta.pl/pomysly/gr4.pdf
Ma on powstać, jeśli się nie mylę, w przyszłym roku i są na to szanse bo jego założeniem jest niewielka ingerencja w otoczenie. Dodam, że okolica jest naprawdę świetna i byłoby tragicznie, gdyby ją zabudowano w całości blokami.
Przy okazji - widziałem, że niektórzy obawiają się korytarza powietrznego i przelatujących samolotów. Bez przesady - bardzo rzadko słychać przelot samolotu i nie wyobrażam sobie żeby to komuś miało przeszkadzać. Imho ludzie w okolicach Ikei/zachodnich Zielonek mają 100 razy gorzej i nie narzekają
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”