Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Hiroshima

Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Postautor: Hiroshima » 25 maja 2016, 9:46

Niech ściągają te szmaty bo chcę swoje okna zobaczyć :D

Strona od północy jest chyba jeszcze goła i dopiero będą stawiać rusztowania. Generalnie szczegóły pasują mi do tego co było na wizualizacjach. Po miesiącu czy dwóch zaglądnąłem na stronę dewelopera i sprzedaż mieszkań przystopowała jednak bo wygląda to podobnie jak kilka tygodni temu, no ale ceny podniesione a wybór mniejszy. Pchnąć resztę i zaczynać drugi etap, marnują takie ładne miesiące ;)

Michał

Postautor: Michał » 31 maja 2016, 13:24

Skoro nikt nic nie pisze, to w celu rozruszania tematu wklejam foto bez szmat od frontu :)

Obrazek

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 03 cze 2016, 20:04

A ja z boku od zachodu :)

Z tyłu robota idzie pełną parą, na prawie całej ścianie położony już styropian.

Obrazek

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 07 cze 2016, 22:20

Wrzucam nowości do oceny. nie wiem co sądzić o tym ustawieniu odpływów w łazience. Chowania trochę będzie ale może to standard.

Pokoje raczej nikogo nie interesują bo prawie każdy ma inne :)

Nie ma jeszcze kaloryferów, drzwi zewn. i parapetów, ludzi w budynku sporo, praca wre, mieszkania powiedzmy że zrobione, korytarze mniej, planowanie drugiego budynku na ukończeniu i na pewno budowa się rozpocznie, szkoda że nie szybciej bo ludziom świeże gładzie będą pękać jak koparki znów wjadą :idea:

Nadal nic wcześniej niż grudzień nie idzie wyciągnąć :) Pozdrawiam miłą panią Asię :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bartusstw

Postautor: bartusstw » 08 cze 2016, 18:24

Marian - byłeś z developerem czy masz jakieś znajomości u wykonawców ? Wygląda to mocno zaawansowanie - formalności swoją drogą, ale ze 2 miesiące i budowlanka powinna być gotowa. Mnie się wydaje, że odbiór kluczy może być wcześniej, ale nie chcą rozpuszczać niepewnych informacji

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 08 cze 2016, 21:18

Z deweloperem. Jakby nie było do terminu przekazania czyli 31 grudnia jest 7 miesięcy, więc czasu że ho ho. 7 miesięcy temu czyli na początku listopada to nie wiem czy ponad poziom gruntu wyszli z budową, a teraz budynek jest na ukończeniu.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 15 cze 2016, 16:10

jak tam roboty z "tyłu" bloku ? oglądał ktoś jeszcze mieszkanie oprócz Mariana ?

6 piętro

Postautor: 6 piętro » 16 cze 2016, 18:37

Tak my oglądaliśmy początkiem maja. Mamy mieszkanie na 6 piętrze. U nas było dosyć dużo zmian w mieszkaniu dlatego nas chcieli szybko zobaczyć i wszystko ustalić. Mieszkamy także niedaleko budowy także przynajmniej raz w tygodniu widzimy co tam się dzieje.

pawel

Postautor: pawel » 19 cze 2016, 23:47

Z tyłu prace niestety idą dość pomału. Zrobione jest ocieplenie i tynki gdzieś do połowy idąc od wschodniej strony.
Widać że pojechali trochę na pokaz robiąc prawie na gotowo przód i boki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 20 cze 2016, 15:09

Elewacja na takiej ścianie to kwestia tygodnia jak tylko się chce więc nie jest to istotne :) Może jakieś inne względy decydują. Z różnic widzę montaż balustrad balkonowych od wschodu. Na ziemi i w środku praca wre, co na własne oczy widziałem :) Chyba że się sprężyli budowlańcy na moją wizytę, tak jak na słynnym filmiku z wizyty prezydenta Komorowskiego na budowie autostrady ;)

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”