Strona od północy jest chyba jeszcze goła i dopiero będą stawiać rusztowania. Generalnie szczegóły pasują mi do tego co było na wizualizacjach. Po miesiącu czy dwóch zaglądnąłem na stronę dewelopera i sprzedaż mieszkań przystopowała jednak bo wygląda to podobnie jak kilka tygodni temu, no ale ceny podniesione a wybór mniejszy. Pchnąć resztę i zaczynać drugi etap, marnują takie ładne miesiące
Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Niech ściągają te szmaty bo chcę swoje okna zobaczyć
Strona od północy jest chyba jeszcze goła i dopiero będą stawiać rusztowania. Generalnie szczegóły pasują mi do tego co było na wizualizacjach. Po miesiącu czy dwóch zaglądnąłem na stronę dewelopera i sprzedaż mieszkań przystopowała jednak bo wygląda to podobnie jak kilka tygodni temu, no ale ceny podniesione a wybór mniejszy. Pchnąć resztę i zaczynać drugi etap, marnują takie ładne miesiące
Skoro nikt nic nie pisze, to w celu rozruszania tematu wklejam foto bez szmat od frontu 

A ja z boku od zachodu
Z tyłu robota idzie pełną parą, na prawie całej ścianie położony już styropian.

Z tyłu robota idzie pełną parą, na prawie całej ścianie położony już styropian.

-
MarianŁącz
Wrzucam nowości do oceny. nie wiem co sądzić o tym ustawieniu odpływów w łazience. Chowania trochę będzie ale może to standard.
Pokoje raczej nikogo nie interesują bo prawie każdy ma inne
Nie ma jeszcze kaloryferów, drzwi zewn. i parapetów, ludzi w budynku sporo, praca wre, mieszkania powiedzmy że zrobione, korytarze mniej, planowanie drugiego budynku na ukończeniu i na pewno budowa się rozpocznie, szkoda że nie szybciej bo ludziom świeże gładzie będą pękać jak koparki znów wjadą
Nadal nic wcześniej niż grudzień nie idzie wyciągnąć
Pozdrawiam miłą panią Asię 

Pokoje raczej nikogo nie interesują bo prawie każdy ma inne
Nie ma jeszcze kaloryferów, drzwi zewn. i parapetów, ludzi w budynku sporo, praca wre, mieszkania powiedzmy że zrobione, korytarze mniej, planowanie drugiego budynku na ukończeniu i na pewno budowa się rozpocznie, szkoda że nie szybciej bo ludziom świeże gładzie będą pękać jak koparki znów wjadą
Nadal nic wcześniej niż grudzień nie idzie wyciągnąć

Marian - byłeś z developerem czy masz jakieś znajomości u wykonawców ? Wygląda to mocno zaawansowanie - formalności swoją drogą, ale ze 2 miesiące i budowlanka powinna być gotowa. Mnie się wydaje, że odbiór kluczy może być wcześniej, ale nie chcą rozpuszczać niepewnych informacji
-
MarianŁącz
Z deweloperem. Jakby nie było do terminu przekazania czyli 31 grudnia jest 7 miesięcy, więc czasu że ho ho. 7 miesięcy temu czyli na początku listopada to nie wiem czy ponad poziom gruntu wyszli z budową, a teraz budynek jest na ukończeniu.
jak tam roboty z "tyłu" bloku ? oglądał ktoś jeszcze mieszkanie oprócz Mariana ?
Tak my oglądaliśmy początkiem maja. Mamy mieszkanie na 6 piętrze. U nas było dosyć dużo zmian w mieszkaniu dlatego nas chcieli szybko zobaczyć i wszystko ustalić. Mieszkamy także niedaleko budowy także przynajmniej raz w tygodniu widzimy co tam się dzieje.
Z tyłu prace niestety idą dość pomału. Zrobione jest ocieplenie i tynki gdzieś do połowy idąc od wschodniej strony.
Widać że pojechali trochę na pokaz robiąc prawie na gotowo przód i boki.

Widać że pojechali trochę na pokaz robiąc prawie na gotowo przód i boki.

-
MarianŁącz
Elewacja na takiej ścianie to kwestia tygodnia jak tylko się chce więc nie jest to istotne
Może jakieś inne względy decydują. Z różnic widzę montaż balustrad balkonowych od wschodu. Na ziemi i w środku praca wre, co na własne oczy widziałem
Chyba że się sprężyli budowlańcy na moją wizytę, tak jak na słynnym filmiku z wizyty prezydenta Komorowskiego na budowie autostrady 
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”