Deweloper Start Kraków opinie na forum komentarze mieszkania
Deweloper Start Kraków opinie na forum komentarze mieszkania
Kupował ktoś może mieszkanie od działającego w Krakowie dewelopera Start? Interesują mnie opinie, jakie mają o nim ludzie, którzy z firmą coś mieli do czynienia. Start buduje np. inwestycję mieszkaniową Pod Kasztanami w Krakowie, ale poza tym jeszcze kilka innych, też w okolicach Bieżanowa. Zastanawiam się nad zakupem nowego mieszkania od tego dewelopera, tylko wiadomo, że warto najpierw poznać oceny, najlepiej osób, które mają to już za sobą. Czyli chodzi głównie o to, czy Start wywiązuje się z podjętych zobowiązań, czy mieszkania od tego dewelopera są dobrej jakości, czy się nie sypią, czy nie ma problemów z ewentualnymi naprawami itp. Wiadomo, że zakup mieszkania, to zwykle inwestycja na wiele lat, dla niektórych prawie na całe życie, więc dobrze wiedzieć od kogo i co się kupuje 

Opinie o deweloperze Start Kraków na forum oceny mieszkań
A w innym miejscu na forum pojawiły się nowe opinie o deweloperze Start, przy okazji rozmowy o budowie nowego projektu Osiedle Start City Kraków na Prokocimiu. W sumie takie oceny firmy deweloperskiej napawają optymizmem 

NortonCommander pisze:Kupiłem mieszkanie od Startu i oczekuję obecnie na odbiór. Z dotychczasowej współpracy z deweloperem - wszystko układa się wzorcowo, zobaczymy jak będzie dalej. (...) brak jakichkolwiek negatywnych opinii o firmie w internecie (w ogóle mało informacji, ale skoro nie ma hejterów to bardzo dobrze). (...) Generalnie po kilku miesiącach od zakupu wciąż mam poczucie, że zrobiłbym jeszcze raz to samo.
Re: Opinie o deweloperze Start Kraków na forum oceny mieszkań
Ja właśnie odebrałem mieszkanie od Startu na Kurzei. Mam zaprzyjaźnionego notariusza, który chce mi przeniesienie własności zrobić po kosztach, to nie, START sprzecznie z normami społecznymi, wykazem klauzul abuzywnych UOKiK nie zgadza się na to, albo inaczej, START się zgodził, ale notariusz mój ma przyjść w miejscu przez nich wyznaczonym, czyli w kancelarii ich notariusza
Takie dzisiaj dostałem pismo oficjalne... Oczywiście dodam, że wg prawa notariusz może działać tylko w swojej kancelarii, czyni zapewne skorzystam niestety z usług ich notariusza i ponad 1000 dodatkowo muszę zapłacić...

Re: Deweloper Start Kraków opinie na forum komentarze mieszkania
Właśnie zakończyłem zakup mieszkania przy Macedońskiej 15 w Krakowie, tzn. jestem po wydaniu mieszkania we wrześniu 2022 i zawarciu umowy sprzedaży w styczniu 2023. Wspolpraca z tym deweloperem była moim pierwszym doświadczeniem ale przed zakupem zrobiliśmy spory rekonesans u innych deweloperów po Krakowie. Jak chodzi o poziom obsługi przy oferowaniu to start wypada bardzo dobrze - obsługiwała nas główne Monia i częściowo Daniel z ich sprzedaży. Moim zdaniem porównując to z innymi na +4/-5. Sama realizacja terminowo, wiec 5. Przy odbiorze były usterki z porysowanymi parapetami i złe zamykającym się oknem, ale w 2 tygodnie parapety wymienione i okno wyregulowane (ale serwis od okien gburowaty) 4 pkt. Umowa sprzedaży bez niespodzianek, na godzinę i w 30 min u notariusza, wiec 5. Sama inwestycja fajna, bo kameralna i dookoła dużo drzew. Fakt, że cześć z nich może niedługo być zastąpiona blokiem, bo podobno jest tam jakaś wz, ale budynki do 3 pięter, wiec nic strasznego - przynajmniej mam taką nadzieję. Za duży mankament należy poczytywać garaż w większości z windami dla samochodów, bo niby to działa ale często trzeba czekać na jej obniżenie lub podwyższenie - w zależności od miejsca. To stracona minuta każdego dnia właściwie na nic - jak się to pomnoży przez ilości dni i x2 w ciągu dnia to w toku mamy 12 h przy podnośniku! To w użytkowaniu irytuje - w szczególności rano. Za ten pomysł 0pkt. Niemniej mieszka się bardzo ok a lokalizacja fajna. Ogólna ocena +4.
Re: Deweloper Start Kraków opinie na forum komentarze mieszkania
Jeśli chodzi o to, jakie opinie ma deweloper Start, to ja słyszałem w kontekście bloku wybudowanego ostatnio w Mistrzejowicach, że to dobrze wygląda i człowiek, z którym rozmawiałem był tu zadowolony. Ale jednocześnie gdzies czytałem, że ludzie protestują, bo chyba tam w okolicach Teligi zabudowują im jakąś działkę, która niby miała pozostać wolna - może ktoś tu poda więcej szczegółów? No i chętnie przeczytam też wypowiedź kogoś, kto niedawno kupił od Startu mieszkanie.
Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”