Domy Galileo Kraków od Velo Developer - opinie i forum inwestycji (Skotniki)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kasik

Re: Domy Galileo Kraków od Velo Developer - opinie i forum inwestycji (Skotniki)

Postautor: kasik » 24 gru 2018, 11:29

dobmar pisze:Tuz obok tej nieruchomosci znajduje sie oczyszczalnia sciekow ktora podobno ma byc przerobion na przeplywownie - bylem tam kilkukrotnie i potrafi tam smierdziec. Dodatkowo nie ma i raczej nie bedzie tam normalnej drogi wiec w zimie bloto. Do nieruchomosci nie ma rowniez garazy tylko miejsca postojowe.

Chyba już została przerobiona.Też byłam kilka razy i nie czułam smrodu.Nie byłam podczas upału tylko w chlodne dni.

mac_kow

Re: Domy Galileo Kraków od Velo Developer - opinie i forum inwestycji (Skotniki)

Postautor: mac_kow » 24 gru 2018, 11:39

kasik pisze:A Bielańsko Tyniecki park krajobrazowy czy uroczysko Skotniki to nie zieleń wg Was?

Wydawało mi się że głownym problemem tam jest hałas od autostrady...

To już każdy oceni we własnym zakresie, czy taka niezagospodarowana "zieleń" jest OK czy nie.
Ona jest fajna w ładne, letnie dni. W każdą inną pogodę daje się we znaki to, o czym pisał- o dziwo sensownie- Pozdro.

Bielańsko- Tyniecki park jest bardzo duży i to spore nadużycie twierdzić, że ta inwestycja- czy którakolwiek- może niby bezpośrednio korzystać. Co najwyżej ze skrawka.

Także, jak widać, wszystkiego po troszkę.
Oczyszczalnia, autostrada ale przede wszystkim kompletnie zadupiasta i niepraktycza lokalizacja wykluczają taką inwestycję- chyba, że byłoby naprawdę śmiesznie tanio, ale jakoś w to nie wierzę- nie podaliśmy tutaj cen póki co.

A jeśli ktoś świadomie poszukuje takich klimatów, to lepiej już znaleźć działkę gdzieś pod Krakowem i "się wybudować"- moim zdaniem.

kasik

Postautor: kasik » 24 gru 2018, 12:06

No i widzisz a dla mnie miejscówka jak najbardziej na plus bo wsiowo a jednak Ruczaj za rogiem z infrastrukturą czego na wsi pod Krakowem mieć nie będę.
Dla mnie największym minusem jest autostrada i jej szum.Dodatkowo trzeba by sprawdzić smrody z oczyszczalni/przepompowni w ciepły dzień.
Ale jak widać jestem w mniejszości skoro inwestycja się nie sprzedaje.

Ceny o ile w internecie są aktualne to 530tys za 84m i 620 za 106m w tym 2 miejsca parkingowe.

humpty

Postautor: humpty » 24 gru 2018, 12:23

Lokalizacja jest tragiczna, bylem tam w deszczowy dzien bloto wszedzie, okolica nieciekawa brak parków, placów zabaw (najbliższy przy szkole) sklepów itp. 1,5 km do petli autobusowej, metraże b. male i brak garazu. Jak dla mnie nie jest to wymarzone miejsce do zamieszkania :)

mac_kow

Postautor: mac_kow » 25 gru 2018, 0:05

kasik pisze:No i widzisz a dla mnie miejscówka jak najbardziej na plus bo wsiowo a jednak Ruczaj za rogiem z infrastrukturą czego na wsi pod Krakowem mieć nie będę.

No i to znowu jest względne. "Za rogiem"- a róg głęboki i szeroki ;) Ruczaj wydaje się być niestety za daleko jak na sensowne dojście tam pieszo codziennie. A skoro tak, to trzeba wsiadać w auto. A skoro tak, to czemu nie wiocha?

BTW- mieszkałeś/aś (Kasik ;) ) kiedyś przy wąskiej, wiejskiej drodze utwardzonej bez chodnika?

Ja osobiście na szczęście nie, ale- cytując klasyka z "Chłopaki Nie Płaczą"- znam kogoś, kto mieszkał, bo u mnie na wsi sporo takich zakamarków.
Każdy, kto ma nawet głupie 50m utwardzonej drogi klnie na czym świat stoi już po pierwszej jesieni/zimie/wiośnie. Jaka jest realna szansa na to, że tę drogę ktoś kiedyś:
- Wyasfaltuje
- Zbuduje chodnik

?

Dodatkowo ta inwestycja faktycznie nie posiada garaży / wiat postojowych, co jednak jest kompletną lipą w 2018 roku. Po prostu- nie kupuj.

kasik

Postautor: kasik » 25 gru 2018, 8:54

Wiata jest tam opcją akurat.
Jeśli chodzi o tę drogę to też mnie to martwi, wyślę zapytanie do dewelopera.

Przede wszystkim atrakcyjna wydawała mi się cena.

Kawałek dalej na Brucknera powstają bliźniaki za ok 900 tyś też bez garażu,bez drogi i z wjazdem od południa a ponoć chętnych nie brakuje.

Ciężka sprawa gdy się szuka ideału.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 25 gru 2018, 15:38

kasik pisze:Kawałek dalej na Brucknera powstają bliźniaki za ok 900 tyś też bez garażu,bez drogi i z wjazdem od południa a ponoć chętnych nie brakuje.

Ciężka sprawa gdy się szuka ideału.

Może lepszy marketing, może lepsza droga, może bliżej na Ruczaj (nie wiem gdzie dokładnie powstają te, o których mówisz).

W szukaniu "ideału" nadal obowiązuje słynny, śmieszny ale prawdziwy, trójkąt cech: tanio-dobrze-szybko ;)

Zapewniam Cię z całą stanowczością- mieszkanie przy takiej drodze i ogólnie w takim miejscu nie jest ideałem. Odpuść i kup mieszkanie w normalnym miejscu.
Zakładam, że mówimy o rodzinie z dziećmi, które są lub będą w wieku nastoletnim i będą chciały prowadzić normalne, miejskie życie a nie życie zesłańca na kolonii karnej na końcu świata.

bullus_krk

Postautor: bullus_krk » 30 gru 2018, 22:17

Witam, przepompownia już funkcjonuje - jeśli chodzi o zapaszki to z informacji wyciągniętych z sieci wynika, że przepompownie mogą sprawiać problemy, nie przyjemne zapachy nasilają się w ciepłe dni. Odległość do przepomnowni to między 200, a 50 m. w zależności od tego którego bliźniaka się wybierze. podejrzewam, że te na dole nigdy się nie sprzedadzą lub wogóle nie powstaną... co z pewnością przedłuży czas ogrodzenia osiedla i zamknięcia... i tak dalej...

Deweloper niewie nic na temat położenia asfaltu na drodze prowadzącej do inwestycji... a jest tej błotnistej drogi duży kawałek, ponad 500m ! Ponadto jadąc tam zwykłym osobowym autem zawadzałem podwoziem o wyjeżdżone koleiny... co jest porażką.

nieruchomość powstaje na działce, która jest wg. planów zagospodarowania na terenach zielonych. W związku z tym w przyszłości nie będzie możliwości przebudowy i/ lub budowy garażu i tak dalej...

Ja rezygnuję :)

TomekN

Postautor: TomekN » 07 sty 2019, 14:00

Biegam tam czasami i śmierdzi z tej przepompowni i to dość nieprzyjemnie (choć rzadko). Oglądałem też domy i za taką kasę są po prostu MAŁE. Brak garaży, są jedynie miejsca postojowe i to nie przy domu ale przy drodze dojazdowej czyli min 5-7 metrów od domu. Miejsce jest własnością tego kto mieszka bliżej drogi ale ma wpisaną w księgę służebność na rzecz właściciela drugiej połówki - więc tak naprawdę właściciel tej większej części nie jest nawet właścicielem miejsca parkingowego.
Co do drogi to nie liczyłbym że tam kiedykolwiek ta droga zostanie zrobiona jak należy. Uchwalany plan miejscowy w zasadzie taki stan przyklepuje. Był tam w czasie gdy było mokro i dojazd fatalny. Sprawę rozwiązałoby ładnie gdyby deweloper załatwił dojazd od góry ale raczej nie ma na co liczyć.

utusiek

Postautor: utusiek » 01 lut 2019, 11:36

Witajcie,
Sprawa wygląda bardziej skomplikowanie. De facto to nie są domy w zabudowie bliźniaczej tylko budynki jednorodzinne dwu-lokalowe. Działka wspólna z wyłącznym użytkowaniem ogródka i miejsca parkingowego. Przypuszczam że stąd ta niższa cena. Ja zrezygnowałem właśnie z tego powodu - kupując dom chciałbym mieć własną działkę i samodzielny budynek o którego remont np dachu czy elewacji nie będę się prosił z sąsiadem.
Pozdrawiam.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”