Murapol Poznańska etap I nowe mieszkania Kraków forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Murapol Poznańska etap I nowe mieszkania Kraków forum

Postautor: Nowy » 22 lis 2016, 23:05

To wcale nie było specjalnie tanio, inna sprawa, że chyba 5 Dzielnica w Krakowie jest nieco lepiej skomunikowana, bo nie trzeba do Wrocławskiej jeszcze do Wrocławskiej dochodzić :) Bliżej też nieco do tramwaju na Królewską, choć z drugiej strony też nieco głośniej... A wie ktoś za ile sprzedają nowe mieszkania w Krakowie w tym etapie inwestycji Murapol Poznańska :?:

@gadhet, a planujesz kupić tam mieszkanie :?:

gadhet

Postautor: gadhet » 25 lis 2016, 14:34

Rozważam i taką opcję, ale sporo negatywnych komentarzy widziałem na temat tej inwestycji. Wydaje mi się, że cena też nie adekwatna, jedna troche za drogo...

pozdro

Postautor: pozdro » 25 lis 2016, 19:18

Ja kupowałem w 5 dzielnicy od LC Corp (mieli dość tanio 6000zł około), w zasadzie na inwestycje Murpolu bym nie patrzył bo to jednak moim zdaniem nieco gorszy deweloper, tak jak ktoś napisał dalej i do tramwaju i do SKA. Co prawda mój blok przy Wrocławskiej więc może być problem z hałasem komunikacyjnym. Jednak bloki np. Nowej 5 Dzielnicy są w 2 linii zabudowy i wydają się sensowne tylko problem z ceną, ale pewnie da się targować jak mają 3 budynki w sprzedaży no i będzie pewnie jeszcze 2 kolejne w tym roku. Powiedz, że LC Corp sprzedawał to samo po 6000zł i że chcesz się targować może zejdą z ceną. Oprócz tego masz do wyboru jeszcze Czyżewskiego 1 tam bliżej SKA Łobzów ceny też koło 7000zł/m2. Do tego CABA Development realizuje na Wrocławskiej 79? Tu już ceny są bliżej 6500-7000zł (choć chyba najsłabszy standard coś jak Murapol, tyle, że blisko do SKA i stosunkowo blisko do Biprostalu). Jeszcze będzie NY Residence w okolicy Wrocławska 33, ale ceny nieznane pewnie bliżej 8000zł będą chcieli sprzedawać patrząc na wizualizację.

traker

Postautor: traker » 12 kwie 2017, 11:46

Kupiłem mieszkanie w Murapolu przy ul.Poznańskiej nr 11 , 40 m2 dwa pokoje z aneksem kuchennym i jestem bardzo zadowolony ,oczywiście nabyłem też miejsce postojowe / blok Poznańska 11/ gdyż bez miejsca to raczej nie ma szans na zaparkowanie samochodu ! Przelicznik 1,2 miejsca postojowego to raczej tu nie znajduje zastosowania, patrząc do aktu notarialnego w dwóch halach garażowych pod budynkiem F czyli Poznańska 11 znajduje się łącznie 108 miejsc postojowych, na zewnątrz jest ich około 10 ,a teraz najważniejsze MIESZKAŃ w BUDYNKU F jest 185 !! A gdzie pozostałe samochody zaparkują? :( ,a goście i klienci lokali usługowych,?? :( Jeżeli pod budynkiem G czyli Poznańska 15 założą szlaban na pilota to dopiero się zacznie jazda !!!W budynku G przy ul.Poznańskiej 15 jest 174 mieszkań , miejsce parkingowych około 53 a zewnętrznych z 50 , pozostałe 74 samochody gdzie zaparkują ?? :( :(
Owszem przed wykończeniem było tak jak pisali przedmówcy , brak tynków na sufitach ,kto chciał to dopłacał ale nie wiem po ile, ja zamontowałem podwieszane sufity z oświetleniem bardzo ekonomicznym LED i jestem bardzo zadowolony :).Brak płytek na balkonie to też lekkie przegięcie ,ale to nie jest problem - zakup w Castoramie i już są ! Nie ładnie też z brakiem głowic termostatycznych na grzejnikach purmo ale po co jest internet , zakupiłem odpowiednie po 33 zł / sztukę.Ogólnie mieszka się fajnie jest spokój i cisza z mojej strony już nic nie wybudują mam ekspozycję wschodnią i piękny widok na budynek Terra Casa - Poznańska nr 10 !! :) :(
A ci co tak narzekają na Murapol nie pokażą dewelopera który wszystko daje z najwyższej półki i na niczym nie oszczędza - nie ma takiego !!
Porażka z tą budową od strony zachodniej teraz już 5Dzielnica budują 4 bloki a ma być jeszcze 6-7 .Wrocławska cała stanie jak to wszystko zasiedlą +Fabrykę Czekolady jak i też kolejny blok przy Wrocławskiej nr 33 Terra Casa !
Co do kosztów za mieszkanie to wyszło mnie poniżej 7000 zł / m 2 bo trzeba umieć się targować - jestem z Krakowa.Pozdrawiam wszystkich nowych sąsiadów i sąsiadki ! :)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2017, 8:52 przez traker, łącznie zmieniany 2 razy.

pozdro

Postautor: pozdro » 13 kwie 2017, 12:07

Panowie z TK-Bud co budowali Murapol Poznańska mieli inne zdanie. Mówili, że Murapol tak oszczędzał i takie dziadostwo tam odstawiał, że na naszym osiedlu są luksusy przy tym co tam jest. Zresztą ni ma co narzekać okolica fajna, jak się to całe zabuduje będzie to mam nadzieje jakoś fajnie połączone siecią chodników i ulic wewnętrznych. Będzie porządny kawałek miasta. Wbrew swoim obawom okazało się, że na Wrocławskiej jest całkiem spokojnie, aż mnie to zdziwiło, że tutaj jest taki niewielki i spokojny ruch. Bardzo dobry dojazd do centrum polecam Racławicką, Młynówkę i Łobzowską. W jakieś 10-15 min rowerkiem bez spiny. Na piechotę do 20-25 min. Szkoda trochę, że nie ma ścieżki rowerowej na wrocławskiej, ale może kiedyś zbudują.

luc

Osiedle Murapol Poznańska etap II - nowe mieszkania Kraków forum

Postautor: luc » 11 sie 2017, 11:37

A ja znalazłem kilka zdjęć kolejnych etapów osiedla Murapol Poznańska Kraków i dzielę się nimi na forum, bo jednak wygląda to całkiem przyzwoicie :) nie wiem, jak jest z jakością mieszkań, które buduje deweloper Murapol, ale tu lokalizacja jest bardzo dobra, a forma nienajgorsza.

Obrazek

Oczywiście mogłoby być nieco ciekawiej, jak na przykład w przypadku znajdującej się po sąsiedzku inwestycji Poznańska 10 Kraków, za którą odpowiada deweloper Terra Casa, ale poziomy cenowe chyba w obu przypadkach znacząco jednak od siebie odbiegały :)

Obrazek

Jest tu ktoś, kto już mieszkania w nowych blokach Murapolu na Poznańskiej i może napisać, jakie ma o tym opinie o tej inwestycji? Jak jest w tej okolicy z parkowaniem, bo chyba to jej największa bolączka na dzień dzisiejszy, pomijając zakorkowaną Wrocławską :)

Inis

Re: Inwestycja Murapolu na Poznańskiej w Krakowie

Postautor: Inis » 21 mar 2019, 17:34

ragar pisze:Nie wygląda to wszystko źle, choć mnie osobiście trochę przerażają niektóre opinie o Murapolu, które można znaleźć w sieci. A to, że jakieś osiedle zbudował, że je notorycznie zalewa i nic nie chce z tym zrobić, a to, że komuś sprzedał mieszkanie ze skosami, a miało ich tam nie być itp. Ale jednak ta lokalizacja kusi, bo to jednak są nowe mieszkania w Krakowie i do tego w spokojnej okolicy mieszczącej się blisko centrum miasta. Łobzów to naprawdę niezła okolica, jest tam spokojnie, ale jednocześnie wszędzie blisko. Są szkoły, przedszkola, sklepy i inne usługi, a dodatkowo jeszcze parki, jak Młynówka Królewska czy nie tak dawno otwarty park Ogrody Łobzów. Może ktoś z nabywców lokali mieszkaniowych w tej inwestycji wypowie się w sprawie ich jakości :?:

Tragiczna jakość wykończenia, pękajace ściany w mieszkaniach i na klatkach schodowych, odrzucają wszystkie reklamacje - nie warto, odradzam każdemu

slomski007

Postautor: slomski007 » 23 mar 2019, 19:22

Inis pisze:
ragar pisze:Nie wygląda to wszystko źle, choć mnie osobiście trochę przerażają niektóre opinie o Murapolu, które można znaleźć w sieci. A to, że jakieś osiedle zbudował, że je notorycznie zalewa i nic nie chce z tym zrobić, a to, że komuś sprzedał mieszkanie ze skosami, a miało ich tam nie być itp. Ale jednak ta lokalizacja kusi, bo to jednak są nowe mieszkania w Krakowie i do tego w spokojnej okolicy mieszczącej się blisko centrum miasta. Łobzów to naprawdę niezła okolica, jest tam spokojnie, ale jednocześnie wszędzie blisko. Są szkoły, przedszkola, sklepy i inne usługi, a dodatkowo jeszcze parki, jak Młynówka Królewska czy nie tak dawno otwarty park Ogrody Łobzów. Może ktoś z nabywców lokali mieszkaniowych w tej inwestycji wypowie się w sprawie ich jakości :?:

Tragiczna jakość wykończenia, pękajace ściany w mieszkaniach i na klatkach schodowych, odrzucają wszystkie reklamacje - nie warto, odradzam każdemu

Podbijam i potwierdzam.

adam123

Postautor: adam123 » 25 mar 2019, 11:45

slomski007 pisze:
Inis pisze:

Podbijam i potwierdzam.

zapytam zatem, czego oczekiwaliście po tym deweloperze? Wystarczy w pisać w wyszukiwarkę hasło murapol i jego mityczna jakość, i wszystko wychodzi jak na dłoni. w każdej niemal inwestycji problemy jak nie z terminami to z jakością, ilość sporów sądowych ze wspólnotami, problemy z jakością i reklamacjami. liczyliście że poznańska będzie wyjątkowa i nie będzie obarczona problemami z jakimi borykają się mieszkańcy większości inwestycji Murapolu? sam miałem mieszkanie w bloku, który budował Murapol, więc wiem coś o jakości i komunikacji. wielu ostrzega i pokazuje swoje doświadczenia z murapolem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”