Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
sarames

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: sarames » 03 cze 2019, 12:48

[/quote]
No i właśnie tu jest pies pogrzebany po co zatem były umowy podpisywane w ten sposób a potem zwalanie winy na wykonawcę przyłącza? Potem ja muszę świecić oczami przed ekipą etc. po to dla mnie jest harmonogram by się go trzymać i móc pewne rzeczy zaplanować.[/quote]

Zgadzam się, bo wychodzi tez na to że w zależności z którego etapu ktoś przyjedzie to mówią jedno albo drugie. A nam powiedzieli, że od początku chcieli wszystko razem oddać. Uważam też, że trochę późno Was poinformowali, że nie będzie oddania w terminie jak gołym okiem było widać, że się nie wyrobią... no cóż, my na razie czekamy na koniec czerwca z nadzieją że faktycznie III i IV etap wtedy zostanie zakończony.

Z drugiej strony tak sobie myślę, że mają zakończone te inwestycje na Myśliwskiej i tutaj I i II etap, to chyba nie mogą aż tak przeginać i mam nadzieję że 30.06. faktycznie opuszczą plac budowy ostatecznie... :)

Balbina

Postautor: Balbina » 04 cze 2019, 10:43

Dzien dobry:)
Informowano nas ze odbiory techniczne beda najwczesniej w okolicach 30 czerwca, poczatlkiem lipca. Biorac pod uwage postepy prac mysle ze to realny termin, chyba ze beda kolejne opoznienia...

Zastanawia mnie inna kwestia, mianowicie elewacja z przodu budynkow. Na wizualizacji jest ladna czarna cegielka( taka jak od strony tarasu), niestety jak bylismy zobaczyc postepy prac w niedziele, zwrocilam uwage ze wszystko pomalowane jest szara farba, czyli cegielki juz nie bedzie? Czy maja Panstwo jakies informacje na ten temat?

Dziekuje i pozdrawiam

forteller

Postautor: forteller » 05 cze 2019, 11:25

Mattwbr pisze:Witajcie. Czy nie martwi Was dojazd do inwestycji Aleja zbożowa? Chodzi mi o drogę od skrętu z ul. Wygoda w ulicę Zbożowa. Jest to bardzo wąska droga ,pod górę ze słabą widocznością w początkowym etapie , de facto mieści się tam ledwo jeden samochód. Dziś z ciekawości byłem zobaczyć to w realu i właściciele domów na ul. Zbożowa poustawiali przy drodze w miejscach gdzie teoretycznie możnaby się minąć zajeżdżając na część ich posesji pustaki i inne elementy mające to uniemożliwić. Ten fragment drogi ma na oko 100m. Osobiście trudno mi sobie wyobrazić co zrobić gdy spotkają się tam 2 samochody naprzeciw siebie. Ewidentnie widać że "sąsiedzi" inwestycji Aleja Zbożowa nie są zadowoleni z faktu rozbudowy dewelopera i robią wszystko by utrudnić przemieszczanie się samochodami na ul. Zbożowa. Co o tym sądzicie?

Gdy decydowałem się na zakup był to jeden z problemów któremu się przyglądałem. Sprawa wygląda niepokojąco, ale po wielu wizytach na Zbożowej oraz konsultacji z mieszkańcami wcześniejszych etapów inwestycji dochodzę do wniosku, ze na razie nie jest to taki duży problem. Nie potrafię powiedzieć co będzie gdy wprowadzi się więcej ludzi, ale obecnie nie zdarzyło się bym napotkał jakieś trudności po kilkunastu razach jak przyjechałem na inwestycję. Czasami trzeba się minąć, ale jest to możliwe - przy skrzyżowaniu jest lustro i widać czy ktoś jedzie z naprzeciwka.

Nie ukrywam, nie jest to optymalne rozwiązanie, ale przynajmniej droga jest asfaltowa. Dla innych inwestycji znajdujących się w okolicy nie jest to oczywiste.

Mattwbr

Postautor: Mattwbr » 05 cze 2019, 13:27

No właśnie ja patrzę przyszłościowo i lekko licząc Aleja Zbożowa etap III+IV+V oraz kolejne etapy które według zdjęć będą analogiczne do etapu V lub troszkę mniejsze to około 150 mieszkań. To o tyle(minimum) więcej aut na tej drodze. Poszerzenie tej drogi nie wchodzi w grę ponieważ nie ma tam miejsca. Za kilka lat jak stanie cała Aleja Zbożowa może być ciężko.
W chwili obecnej to tak naprawdę niewiele mieszkańców tam mieszka w porównaniu do tego co będzie za 2-3 lata.

jwdwsw

Postautor: jwdwsw » 05 cze 2019, 18:31

Witajcie,
Mam pytanie do wszystkich którzy kupili mieszkanie na piętrze. Jaką dostaliście informację od dewelpera w sprawie sufitu. Czy na suficie miałybyć gładzie ? Czy też tylko płyty gipsowe nie wykończone ? W standardzie mieszkania nie jest to dokładnie sprecyzowane. Okazuje się, że mam dostać mieszkanie z sufitem z takich nie wykończonych płyt.
Proszę o informację jaką macie wiedzę w tym temacie.

yogmen

Postautor: yogmen » 07 cze 2019, 19:26

Hahahaha oni coraz bardziej zaskakują :)

pater

Postautor: pater » 10 cze 2019, 12:14

Drodzy forumowicze, śledzę wątek tej inwestycji ponieważ był moment kiedy byliśmy wstępnie zdecydowani na zakup domu należącego do Alei Zbożowej. Naprawdę mocno zaskakujące są dla mnie niektóre wpisy pokazujące, że tak naprawdę kupiliście kota w worku. Czy przed zakupem nie zrobiliście konkretnego sprawdzenia co dokładnie kupujecie? My z małżonką byliśmy naprawdę mega pozytywnie nastawieni do tej inwestycji ale przyszedł moment jednego poważnego spotkania z deweloperem na które wziąłem kartkę z listą ponad 20 szczegółowych pytań związanych z tym co tak naprawdę dostaniemy od dewelopera + jaki będzie stan wizualny, funkcjonalny domu i osiedla. Na tym spotkaniu nagle okazało się, że deweloper już nie jest taki uśmiechnięty i 'koleżeński' jak do tej pory. Pani do tej pory kontaktująca się z nami i przechodząca samoczynnie na 'Ty' nagle zakończyła szybko spotkanie, już sama nie oddzwoniła z odpowiedziami a przy próbach kontaktu jeszcze rzuciła 'focha' bo ona była chora, a ja jestem wymagający bo chcę wiedzieć co kupuję za 0.5 mln zł :D DRAMAT!!

yogmen

Postautor: yogmen » 10 cze 2019, 12:47

Ja generalnie sam tego odbierał nie będę mam umowę mam dokumenty skorzystam z pomocy ludzi którzy się na tym znają jak na razie to mają opóźnienie i interesuje mnie bardziej kiedy będę w stanie odebrać dom.

@pater ja potwierdzam że kwestie obsługi sprzedażowej w moim odczuciu są na niskim poziomie ale generalnie nie jest to rzecz która jakoś mi przeszkadza jestem to w stanie przełknąć.

sarames

Postautor: sarames » 13 cze 2019, 9:43

Balbina pisze:Dzien dobry:)
Informowano nas ze odbiory techniczne beda najwczesniej w okolicach 30 czerwca, poczatlkiem lipca. Biorac pod uwage postepy prac mysle ze to realny termin, chyba ze beda kolejne opoznienia...

Zastanawia mnie inna kwestia, mianowicie elewacja z przodu budynkow. Na wizualizacji jest ladna czarna cegielka( taka jak od strony tarasu), niestety jak bylismy zobaczyc postepy prac w niedziele, zwrocilam uwage ze wszystko pomalowane jest szara farba, czyli cegielki juz nie bedzie? Czy maja Panstwo jakies informacje na ten temat?

Dziekuje i pozdrawiam

Wczoraj rozmawiałam z Panem M. i dostałam informację, że IV etap nie ma szans być oddany końcem czerwca (a jeszcze końcem kwietnia przekonywał, że w połowie czerwca skończą WSZYSTKO, czyli III i IV). Najwcześniej końcem lipca, ale jak to pan określił "to jest śliski termin". Spodziewam się więc, że dostaniemy mieszkania z 3-miesięczną obsuwą tak jak etap III, bo Pan pocieszył mnie że ten 30 września gdzie będzie przeniesienie własności, na pewno się nie przesunie.

P.S. Etap III ma podobno dostać mieszkania końcem czerwca, więc trzymam kciuki. ;)

yogmen

Postautor: yogmen » 16 cze 2019, 18:35

Jeżeli ktoś z państwa dokonał zakupu w IV etapie i ludzi się ze dostanie klucze w terminie to nie ma szans stan mniej więcej taki sam jak 3m temu w przypadku III etapu generalnie spółka o tym wie ale standardowo czeka na koniec miesiąc by was o tym powiadomić.

III etap na moje oko może koniec lipca. Ale to tylko moje oko no bo ciężko coś ocenić jak ogrodzenia nie ma a droga dalej nie jest skończona.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”