Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Badmic

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: Badmic » 02 lip 2019, 22:38

Jak to jest u nas z tym internetem? Możemy brać tylko z toya?

Ryba

Postautor: Ryba » 02 lip 2019, 23:49

prawdopodobnie można dogadać się z innym operatorem chciałem przenieść usługę ze starego mieszkania (citypartner) na infolinii się dowiedziałem że mój operator obecny kupuje od toya telewizje i sprzedaje swoim klientom więc nie powinno być problemu ale mila pani poinformowała mnie że małe są na to szansę
Inni operatorzy tacy jak Orange Netia Upc i każdy inny do którego dzwoniłem nie świadczy w tych dwóch budynkach swoich usług więc chyba pozostaje tylko toya

Ryba

Postautor: Ryba » 02 lip 2019, 23:54

A co do opłat no zgadza się kontener odejdzie 117 zł ale wydaje mi się że 350 zł koszty przy zameldowaniu jednej osoby to dosyć dużo z tego co się dowiedziałem na osiedlu europejskim za dwie osoby jest w granicach 300 zł ( informacja od znajomego który ma znajomego który tam mieszka :p :roll: )

Badmic

Postautor: Badmic » 03 lip 2019, 6:55

Dzięki za odpowiedź.
Ja mieszkałem na osiedlu europejskim i przy 3 osobach płaciliśmy niecałe 400zl. Co prawda po rozliczaniu przychodziło nam dopłacać czasami niemałe sumy, no ale tu tez nie wiadomo ze mimo wysokiego czynszu czy nie przyjdą również dopłaty.
A jak to jest z ryczałtem na ogrzewanie? Mi wyszło około 50zl. Czyli zapewne w okres letni, tyle będzie naliczane. Jeśli tyle nie zużyjemy, będzie to nam niby zwracane?

agga

Postautor: agga » 03 lip 2019, 10:16

Ja też uważam że opłaty są drogie. czynsz za 45 m.kw około 400złotych...no to dla mnie przegięcie. Trzeba naciskać administratora, żeby nam się z tego wytłumaczył. Osobiście właśnie napisałem do niego maila...obawiam się że wybrany administrator przez Proins będzie czuł sie trochę bezkarnie i będzie windował ceny. Tak jak zresztą robi to za kontener.

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 03 lip 2019, 14:45

Tez mi sie wydaje,ze to dosc sporo...Daj znać, co odpisali, bo ciekawa jestem a sama miałam też do nich o to dzwonić

kwk

Postautor: kwk » 05 lip 2019, 8:46

Wystarczy przeanalizować co zawiera opłata zanim się zacznie oceniać. Przecież wystarczy że będą inne zaliczki na media.

agga

Postautor: agga » 05 lip 2019, 9:38

co to za wypowiedź....co to znaczy że wystarczy że będą inne zaliczki na media??

agga

Postautor: agga » 05 lip 2019, 9:41

Administrator, napisał że ceny są rynkowe....i że będą ewentualnie uaktualniane...

kwk

Postautor: kwk » 05 lip 2019, 10:53

agga pisze:co to za wypowiedź....co to znaczy że wystarczy że będą inne zaliczki na media??

W czynszu masz zaliczki na media (wodę, ogrzewanie etc) i to zależy od wspólnoty/administracji ile zostaje założone jako zużycie. Po okresie jest rozliczenie i Ci co mieli niskie zaliczki mogą mieć dopłaty a Ci co mieli większe zaliczki będą mieli nadpłatę.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”