Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
adam123

Re: Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum

Postautor: adam123 » 25 wrz 2019, 11:47

Obstawiam 12-14k
[/quote]

ale ja już napisałem po ile są mieszkania więc nie ma co obstawiać :lol:

pozdro

Postautor: pozdro » 25 wrz 2019, 13:00

To nie są złe ceny w sumie za 10500zł to się opłaca. Wiadomo z widokiem na Prądnicką średnio. Ale z wiodkiem na zieleń szpitalną, ekspozycja zachodnia, ewentualnie na ten budynek zabytkowy na środku, z dużym tarasem. Dobra inwestycja. Choć faktycznie dużo drożej być nie może bo przykładowo Wiślane Tarasy są po 12 tys. Wiadomo Wiślane są trochę na zadupiu bo tu jest 10min na piechotę na sławkowską, no ale niektórzy traktują Wisłę tak bardziej pro. :D

szydel

Postautor: szydel » 25 wrz 2019, 15:00

klientkrk pisze:Lekko ponad rok temu atal (Zbożowa 2A) sprzedawał mieszkania za 7500

lekko ponad rok temu atal sprzedawal zablocie residence za 7900 :lol:

pozdro

Postautor: pozdro » 25 wrz 2019, 19:47

Przez ostatnie 4 lata ceny mieszkan wzrosly 100%. Ja za czasow przed el comendante kupowalem mieszkanie po 6000zl teraz w okolicy mieszkania sa po 12 000zl lol Hehe a za kolejne 4 lata beda albo po 20 tys zl/m2 albo po 5000zl/m2 Zalezy w ktora to strone pojdzie Niemiec czy Wenezueli hehe Ja raczej obstawiam ta pierwsza bo wszystko na to wskazuje wzrost imigracji, wzrost wynagrodzen itd

jakubiakuellen

Postautor: jakubiakuellen » 30 wrz 2019, 13:40

szydel pisze:
klientkrk pisze:Lekko ponad rok temu atal (Zbożowa 2A) sprzedawał mieszkania za 7500

lekko ponad rok temu atal sprzedawal zablocie residence za 7900 :lol:

7300zlm2 ^^
Zabłocie teraz po 13990zlm2 xD

Mar G

Postautor: Mar G » 30 wrz 2019, 16:19

Skad Wy te ceny bierzecie....
Atal Re 3.etap cena 10500-13 t a nie 13990.
Po 7 t bylo tam w...2016 gdy ruszal et. 1-2.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 wrz 2019, 17:03

choć tak szczerze to bym chyba nie dał tyle za m2 mieszkania bo to lekka przesada. Jak dla mnie 8000zł/m2 to jest maks nie ma się co zwariować Kraków nie jest w gruncie rzeczy jakimś zagłębiem korpo, nawet porównując z Warszawą oferty pracy to tak 50% wszystkich ofert przypada na Warszawe. W Krakowie jest też coś tam, ale to jest poziom Wrocławia, Gdańska czy Krakowa. Kraków też był kiedyś wylansowany turystycznie i dużo Ryanairów lata, ale tak pozatym to ma może z 3km Trakt Królewski i Wawel tak na 1 dzien nocleg i myk do Warszawy czy Wrocławia zwiedzać, wiec na 1 noc to ibis budget wystarczy szkoda się bawić w airbnb. Czyli ani z tym korpo,ani z turystyką nie jest aż tak rewelacyjnie żeby takie ceny uzasadniać. One są trochę sztuczne. Jak można kupić po 7 tys zł w Warszawie Ursus gdzie będzie pełno bogatych pilotów i stewardess z CPK sypiać to sorry jaki ma sens inwestować w Krakowie i przepłacać. Jak metro w tym mieście nie powstanie to nikt go poważnie nie będzie traktował.
Ja to liczę że ceny się unormują i coraz częściej będziemy widzieć promocje 7999zł/m2

jakubiakuellen

Postautor: jakubiakuellen » 30 wrz 2019, 17:33

Mar G pisze:Skad Wy te ceny bierzecie....
Atal Re 3.etap cena 10500-13 t a nie 13990.
Po 7 t bylo tam w...2016 gdy ruszal et. 1-2.

Racja, była korekta na 13tys.
Ale jeśli dodasz do tego obowiazkowe wykończenie balkonu 500zl/m2 to wyjdzie wiecej. Dodatkowo warto zauważyć, że deweloper wlicza w metraż mieszkania powierzchnię pod ściankami działowymi, tym samym faktyczna powierzchnia jest mniejsza a cena za m^2 większa.

pozdro pisze:choć tak szczerze to bym chyba nie dał tyle za m2 mieszkania bo to lekka przesada. Jak dla mnie 8000zł/m2 to jest maks nie ma się co zwariować Kraków nie jest w gruncie rzeczy jakimś zagłębiem korpo, nawet porównując z Warszawą oferty pracy to tak 50% wszystkich ofert przypada na Warszawe. W Krakowie jest też coś tam, ale to jest poziom Wrocławia, Gdańska czy Krakowa. Kraków też był kiedyś wylansowany turystycznie i dużo Ryanairów lata, ale tak pozatym to ma może z 3km Trakt Królewski i Wawel tak na 1 dzien nocleg i myk do Warszawy czy Wrocławia zwiedzać, wiec na 1 noc to ibis budget wystarczy szkoda się bawić w airbnb. Czyli ani z tym korpo,ani z turystyką nie jest aż tak rewelacyjnie żeby takie ceny uzasadniać. One są trochę sztuczne. Jak można kupić po 7 tys zł w Warszawie Ursus gdzie będzie pełno bogatych pilotów i stewardess z CPK sypiać to sorry jaki ma sens inwestować w Krakowie i przepłacać. Jak metro w tym mieście nie powstanie to nikt go poważnie nie będzie traktował.
Ja to liczę że ceny się unormują i coraz częściej będziemy widzieć promocje 7999zł/m2

To, że byś nie dał nie oznacza, że jesteś wyznacznikiem dobrych inwestycji (z całym szacunkiem). Pamiętam jak pisales nt Wislanych Tarasów 2.0, ze cena z kosmosu i nie warto. A jak sie okazało najwyższą stopa zwrotu jest właśnie z tej inwestycji, gdyz na mapie developerów Krakowa widnieje jako najbardziej prestiżowa. I bynajmniej nie mam na myśli wynajmu tylko stricte sprzedaz.

Oto przykład pierwszy z brzegu:
olx.pl/oferta/tarasy-wislane-2-0-ul-grzegorzecka-grzegorzki-kazimierz-wlasciciel-CID3-IDBGJJn.html

Oferta dla osoby zzagranicy
49m2 wykończone po 18tys/m2 i to na północną stronę , (ceny tego etapu startowały od 7900zł). Przebitka ponad 100%? W której innej lokalizacji żądają takich drakońskich sum za m^2?

Znajomy podobny metraże puścił za 15 bez wykonczenia zanim dostał jeszcze klucze ;)

jakubiakuellen

Postautor: jakubiakuellen » 30 wrz 2019, 17:37

adam123 pisze:Obstawiam 12-14k

ale ja już napisałem po ile są mieszkania więc nie ma co obstawiać :lol:[/quote]

Trudno się do nich dodzwonić ;)

bono19

Postautor: bono19 » 30 wrz 2019, 18:19

pozdro pisze:choć tak szczerze to bym chyba nie dał tyle za m2 mieszkania bo to lekka przesada. Jak dla mnie 8000zł/m2 to jest maks nie ma się co zwariować

Pozdro 8k max to co byś kupił z obecnej oferty Krakowskiego rynku?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”