Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 14 paź 2019, 8:13

Kleszcze, komary, dziki... :mrgreen: Bardziej martwia mnie wyniki wyborow.

Mar G, a podalbys inne niz rozplanowanie niz te w linku ponizej, ktore wskazywaloby, ze wezel trasy lagiewnickiej ma byc przy Szczerbinskiego? To nie autostrada i nie rozumiem tej logiki ze wedlug ciebie przez prawie cala dlugosc nie ma byc zjadow?

bip.krakow.pl/?dok_id=30161&vReg=1

StormSunny

Postautor: StormSunny » 14 paź 2019, 13:02

Krakus44 pisze: perfekcjonalista (sam sie tak mianowal)... :lol: )

Jak już to perfekcjonista. Krakus, zejdź ze mnie. To, że jesteś kilkudziesięcioletni zasiedziołek krakowski to nic nie znaczy.

Mar G

Postautor: Mar G » 14 paź 2019, 15:03

widzisz jaki to dzięcioł.

Dla zainteresowanych ostateczny Plan 8 Pułku dostępny jak w ogłoszeniu.
Widziałem dzisiaj. Nieciekawie zarówno dla Polany jak i dla IŻ. Nam zatwierdzili ekrany ale wiele to nie da. IŻ bez ochrony w tym zakresie z głownym skrzyżowaniem docelowym pod oknami po przebudowie Żywieckiej.

Obrazek
8 Pułku.

Padrona

Postautor: Padrona » 14 paź 2019, 15:39

Kazdy zainteresowany moze tam isc, czy tylko mieszkancy Polany?
Jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby na Szczerbiskiego bylo glowne skrzyzowanie.
Wedlug linku ponizej, jest pelno zjazdow przewidzianych po drodze.
zim.krakow.pl/nasze-projekty/budowa-ul-8-pulku-ulanow

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 paź 2019, 16:08 przez Padrona, łącznie zmieniany 1 raz.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 14 paź 2019, 15:49

No i na czym polegają te rewelacje które zamieściłeś bo ja tam nie widzę ani jednego konkretu....Ekrany zamontują z pewnością przy samego 8PU i ew wzdłuż Żywieckiej...ale co z tego? Chwała im za to. Natomiast na planach widać że będzie możliwość zjechania na Szczerbińskiego i zamiast objeżdżać dookoła przez rondo i Żywiecka do Waszych domów będziecie się przebijali Szczerbińskiego na wasze osiedla z korzyścia dla Was, czego oczywiście nie można powiedzieć o mieszkańcach ulicy Szczerbińskiego. I na tym ma polegać ta cała afera...?.
Nie widzę natomiast najmniejszego powodu żeby zjeżdżać z 8PU na Szczerbińskiego w celu przedostania się do Borku. Oświeć mnie MarG po co..?, skoro tak doskonale znasz ten rejon. Bo jak do tej pory nie otrzymałem od Ciebie klarownej odpowiedzi...
Na stronie dzielnicy Łagiewniki-Borek Fałęcki nie ma ani jednej wzmianki która miałaby dotyczyć jakichkolwiek problemów z budową tej trasy, a wręcz przeciwnie, o tym ze droga odciąży ruch. Wiąże się to pewnie z modyfikacja skrzyżowania Szczerbińskiego-Żywiecka, no ale przecież właśnie o to chodzi żeby wam się bezpieczniej i wygodniej wjeżdżało na waszą ulicę. W dostępnych planach to skrzyżowanie nie jest docelowe dla trasy bo kończy się rondem na Zawiłej, ale moznaby go nazwać docelowym dla Waszego osiedla ...Poza tym samo to skrzyżowanie nie jest niczym nowym bo jest już od dawna...
Dużo tutaj histerii I szukania dziury w całym Panie MarG...po krakosku...

paul1989

Postautor: paul1989 » 17 paź 2019, 20:47

StormSunny pisze:
Mar G pisze:Na ostatnim piętrze z antresolami macie klimę ?
Bez niej trudno może być wytrzymać od południa/zachodu - zwłaszcza że dach pokryty ciemna blachą.
My mamy na skosach pod grubą dachówką nie do wytrzymania latem i nie bywamy na 3 piętrze domków za dnia.

Dodatkowo to ciężej ogrzać taką masę powietrza w zimie i całe ciepło akumuluje się na górze. Jak z antresolą to cena o połowę niższa i można brać.

Wszystko zależy od izolacji jaka jest wykonana na suficie :) :)

paul1989

Postautor: paul1989 » 17 paź 2019, 20:51

Krakus44 pisze:Widze, ze SunnyStorm cierpi kiedy inni podejmuja decyzje zakupu mieszkania ..bo on sie boi ...bo on perfekcjonalista (sam sie tak mianowal)... :lol: )...bo on poczeka...bo on woli mieszkac z babcia....bo on woli kupic mieszkanie za pare lat..jak ceny spadna o polowe i tysiace mieszkan bedzie czekalo juz tylko na SunnyStormiego... :lol: Ale ale,,,nie ma co z nim zartowac...bo zarzada wyjasnien... :D

MarG stosuje natomiast ewidentnie polityke zniechecania do zakupiu w IZ, bo wkurza go ze wycieli mu las...ze ludzie beda mieszkali lepiej niz ON...w nowych atrakcyjnych i kameralnych blokach...i straszy teraz katastroficznymi wizjami ruchu samochodow, ciezarowek, czolgow i odrzutowcow przez 20h/dobe i to dokladnie przez srodek mieszkan naszych forumowiczek. .. :lol: Aha, pisal tez chyba cos o kleszczach....komarach. Krokodyli tam nie ma?
A ja sie pytam gdzie ul Szczerbinskiego a gdzie Borek Falecki..??? .po grzyba tamtedy jechac jesli i tak nie przejedzie sie do Borku.???..Chyba ze MarG zapyla po chodniku.. :D 8-) .Ach zapomnialem ze Szczerbinskiego maja przedluzyc miedzy blokami IZ i puscic bezposrednio do Borku F. Mar G...dobrze wymyslilem? Klei sie ta wersja..? Nie? Twoja tez nie...
No po prostu rece opadaja...Polactwo,... zawisc , cwaniactwo.. :oops: .

Nie tylko Ty to zauważyłeś... Gościu tak sie wyżala... Na tym Marudzeniu to juz jest gdzies 600zł na metrze stratny. :P :P :P :P

Mar G

Postautor: Mar G » 17 paź 2019, 22:07

Padrona pisze:Kazdy zainteresowany moze tam isc, czy tylko mieszkancy Polany?

Zebranie Rady Dzielnicy w tej sprawie było wczoraj. Plan , który wkleiłeś pokazuje tylko projekt 8 Pułku, zresztą już nieaktualny - ograniczono ilość zjazdów w nowym projekcie - będzie tylko 1 - Szczerbińskiego. Potem rondo. Przebudowa skrzyżowania Żywieckiej planowana po zakonczeniu budowy 8 Pułku jako oddzielna inwestycja, dlatego nie obejmuje tego ten rysunek.

Z tej racji przy poparciu części Radnych widzących efekt jaki to przyniesie zawiązano stowarzyszenie , ktore poprowadzi negocjacje w celu blokady tego projektu w obecnym kształcie. Czy to przyniesie efekt, zobaczymy.

Do uwag persony o nicku Krakus - podzielam opinię innych osób o jego ograniczonych walorach intelektualnych i nie podejmuję polemiki nie czytając nawet jego bełkotu.

Pozdrawiam.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 17 paź 2019, 23:05

Mar G pisze:
Padrona pisze:Kazdy zainteresowany moze tam isc, czy tylko mieszkancy Polany?

Zebranie Rady Dzielnicy w tej sprawie było wczoraj. Plan , który wkleiłeś pokazuje tylko projekt 8 Pułku, zresztą już nieaktualny - ograniczono ilość zjazdów w nowym projekcie - będzie tylko 1 - Szczerbińskiego. Potem rondo. Przebudowa skrzyżowania Żywieckiej planowana po zakonczeniu budowy 8 Pułku jako oddzielna inwestycja, dlatego nie obejmuje tego ten rysunek.

Z tej racji przy poparciu części Radnych widzących efekt jaki to przyniesie zawiązano stowarzyszenie , ktore poprowadzi negocjacje w celu blokady tego projektu w obecnym kształcie. Czy to przyniesie efekt, zobaczymy.

Do uwag persony o nicku Krakus - podzielam opinię innych osób o jego ograniczonych walorach intelektualnych i nie podejmuję polemiki nie czytając nawet jego bełkotu.

Pozdrawiam.

Krytyka..? haha... to tu normalne, ty tez zostales tu skrytykowany przez innych forumowiczow, moge ci (i naszym czytelnikom) przypomniec konkretniej jakbys zapomnial. Wtedy zamilkles bo braklo ci argumentow. Wiem, ze potrzebny Ci argument zeby unikac odpowiedzi.Rozumiem cie kolego.
Ale wracajac do powodu krytyki, to za to, ze przywolalem ujawnione dane z rejestru policyjnego (opublikowane w GK) wskazujace, ze Krowodrza jest najniebezpieczniejszym miejscem w Krakowie, wbrew panujacej opini. Oczywiscie nie spodobalo sie to bardzo mieszkancowi Krowodrzy...nawiasem mowiac Twojemu kumplowi..(pewnie stad ta solidarnosc). Bo o ile pamietam tobie rowniez Krowodrza jest bliska sercu...?
Trudno kolego, takie sa fakty...To nie moja wina, ze mieszkacie tam (bedziesz mieszkal) w najwiekszym smrodzie, w klimatach PRL-owskich i w dodatku w dzielnicy o najwiekszej ilosci rozbojow i kradziezy. Takie zycie na Bronxie...upps tzn na Krowodrzy... :mrgreen:

Ale ale...my tutaj o Borku sobie mamy pogawedzic....
A gdzie fakty odnosnie IZ?..Jakos znowu cichutki sie zrobiles i nie podajesz zadnych danych...Chcecie zablokowac wezel Szczerbinskiego...OK, wasza sprawa..Czyli jednak Szczerbinskiego to nie bedzie wezel docelowy? Przeciez o tym wlasnie ostatnio bzdurzyles....
Ciagle nie odpowiedziales na moje pytania, znawco tematu i okolic...
Po raz trzeci pytam cie o sens zjazdu z 8PU na Szczerbinskiego, w celu dostania sie do Borku Faleckiego.?
Widac odpowiedz na to pytanie cie przerasta..Ale skoro tak twierdzisz to wtajemnicz nas...prosimy...
Tym bardziej, ze przeciez chcecie oprotestowac ten wezel, wiec chyba musisz miec jakis argument..bo w przeciwnym razie jestescie grupa krzykaczy i typowa banda ''krakoskich'' protestujacych-..Nie..bo NIE... :lol: .
Widzisz kolego...jak sie cos pisze w internecie to to zostaje, a ja stoje za wszystkim o czym tu pisze, natomiast ty unikasz odpowiedzi chojraku....
To co z tymi dzikami? :) One tez protestuja? :lol:
A jak bedzie z tymi odrzutowcami, ktore beda ladowac na dachu nad mieszkaniem Padrony? Moze przynajmniej kleszcze sie wystrasza i uciekna?

W jednym przyznam ci jednak racje...nie ma sensu podejmowac dalszej polemiki..Odpowiedzi na moje pytania nikt tutaj od ciebie nie uslyszy...bo ich po prostu nie ma....a twoje intencje i bzdury zostaly ujawnione, wiec rozumiem cie, ze nie chcesz juz dalej brnac w temat i szanuje to. To dobra decyzja.
Rowniez podrawiam cie serdecznie

Padrona

Postautor: Padrona » 18 paź 2019, 6:12

No wiec jak dla mnie to najwieksze kretynstwo budowlane - droga 8PU bez zadnych zjazdow miedzy wezlem Trasy Lagiewnickiej a Zywiecka? Akurat mala Szczerbinskiego ma byc nagle wielkim punktem laczacym? Chetnie przejde sie do waszej rady zobaczyc te plany skoro na stronie komunikacji miejskiej maja byc nieaktualne.
A co polemiki, dajcie spokoj Panowie :^ Szkoda energii

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”