Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mac_kow

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Postautor: mac_kow » 06 lis 2019, 22:28

kucyk pisze:
Pica pisze:Zwłaszcza, że Proins nadal ma dostępne i zaraz się tam zaczyna następna inwestycja.

Jaka inwestycja? Możesz choć troszkę ujawnić tajemnicy? ;)

Pewnie chodzi o Osiedle Pod Kasztanem od Samson-Dom- przy Korepty.

Pica

Postautor: Pica » 06 lis 2019, 23:13

Kisiel25 - mieszkam przy Małej Górze od 6 czy 7dmiu lat i wierz mi ten remont teraz nie ma praktycznie żadnego wpływu - to po prostu bardzo ruchliwa ulica - od czasu kiedy zrobili jej remont, ok 5 lat temu. Dawniej więcej ruchu leciało przez Aleksandry. Jeśli ktoś liczy na wysypianie się i kupił mieszkanie od strony ulicy, to tylko przy zamkniętych oknach - znam z autopsji. Chyba, że ktoś niewrażliwy. Tak samo jeśli ktoś się łudzi, że brama wjazdowa będzie cicha, to się srogo rozczaruje - idealnie połączenie - ulica plus brama ;-) .

Co do budowy to będzie budowane po drugiej stronie Ćwiklińskiej - naprzeciwko Nokturna i Proinsa bloku C, tam gdzie częściowo już usunięte ogródki działkowe. Dwa budynki. Tylko tam to z kolei jest zaraz obok masztu telefonii komórkowej (jeśli ktoś się takimi rzeczami przejmuje) i buczenia rozdzielni prądu. No i z jednej strony Ćwiklińskiej, a z drugiej nadal Mała Góra.
"Osiedle pod Kasztanem" to budują już od chyba 3 lat. Mieli niezłe zamotki prawne, dlatego była prawie roczna przerwa.

A i pytanie - robił ktoś z Was już konkretne zmiany w elektryce, kaloryferach, ścianach itd? Policzyli Was za to dodatkowo czy nie? Ja się wybieram w piątek zanieść ostateczne plany i zastanawiam się czego się spodziewać.

Kisiel25

Postautor: Kisiel25 » 07 lis 2019, 7:53

Pica w każdej inwestycji są plusy i minusy, chyba z jakiegoś powodu wybrała Pani/Pan tą inwestycje. Jednym będzie przeszkadzać ruch za oknem, drugiemu hałasliwy sąsiad, nastepnemu korki, czy też słonce wpadajace w okno, czy tam pies, który robi kupe za ogrodzeniem :D . Nie ma miejsca idealnego na ziemi. Ja trzymam kciuki za Dewelopera by wszystko poszło z budową jak trzeba i nie wystąpiły jakieś opóźnienia czy komplikacje zwiazane z inwestycją. Bo przecież w tej inwestycji są nasze pieniadze. Pal licho z ruchliwą ulicą jak okaże się że dachu nad głową nam zabraknie. Takie jest życie, nie ma co gdybać nad tym czy teraz inwestycja jest idealna czy nie skoro już podpisało się umowe i transza poszła w świat.

Pozdrawiam.

Pica

Postautor: Pica » 07 lis 2019, 8:11

Nie gdybam :-). Dokładnie wiem co i po co kupiłam. Po prostu stwierdzam, że do licznych zalet tej inwestycji nie należy cicha okolica i cena.
No i trzymam kciuki za terminowe i bezproblemowe zakończenie inwestycji. Na razie wygląda wszystko bardzo dobrze.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 07 lis 2019, 8:51

Pica pisze:
Co do budowy to będzie budowane po drugiej stronie Ćwiklińskiej - naprzeciwko Nokturna i Proinsa bloku C, tam gdzie częściowo już usunięte ogródki działkowe. Dwa budynki. Tylko tam to z kolei jest zaraz obok masztu telefonii komórkowej

A wiadomo kto co i kiedy?

Pica

Postautor: Pica » 07 lis 2019, 9:23

Wiadomo, ale nie do końca. PMdevelopment. Juz stoi od kilku tygodniu biuro sprzedaży od strony Małej Góry, ale zamknięte na razie. Stronka i rezerwacje ruszają od stycznia. Na maila czy można dostać jakieś materiały informacyjne teraz, odpowiadają, że nie, że dopiero od stycznia. Nie wiem po co to biuro sprzedaży w takim razie postawili - może baraki były w promocji ;-). Jak się pogrzebie w dokumentach w BiP, to widać co jest zaplanowane, że dwa budynki wielorodzinne. Ogólnie wszystkie informacje są w googlu. Nie wiem jak Wy, ale jak tam zawsze dokładnie sprawdzam co wiadomo odnośnie działek w okolicy, bo w obecnych klimatach zawsze mogą walnąć obok fermę norek czy coś :lol: .

Ponawiam pytanie:
Robił ktoś z Was już konkretne zmiany w elektryce, kaloryferach, ścianach itd? Policzyli Was za to dodatkowo czy nie? Ja się wybieram w piątek zanieść ostateczne plany i zastanawiam się czego się spodziewać.

MariaS

Postautor: MariaS » 07 lis 2019, 10:21

Witam, odpowiadam na powyższe pytanie.. w swoim mieszkaniu usuwam jedną ścianę działową, przenoszę 2 grzejniki, zmieniam lokalizacje gniazdek w tym TV , zmieniam lokalizacje domofonu. Na ten moment uzyskałam informację że nie poniosę za to żadnych kosztów. Warunek to podpisanie umowy na wykonanie tych zmian do końca listopada. Mieszkanie mam w klatce A. Z tego co wiem w przypadku mieszkań w klatce B czas na zmiany ma być dłuższy.

Kisiel25

Postautor: Kisiel25 » 07 lis 2019, 14:44

Pica pisze:Nie gdybam :-). Dokładnie wiem co i po co kupiłam. Po prostu stwierdzam, że do licznych zalet tej inwestycji nie należy cicha okolica i cena.
No i trzymam kciuki za terminowe i bezproblemowe zakończenie inwestycji. Na razie wygląda wszystko bardzo dobrze.

Cały Kraków jest taki ;)

Pica

Postautor: Pica » 07 lis 2019, 15:22

MariaS pisze:Witam, odpowiadam na powyższe pytanie.. w swoim mieszkaniu usuwam jedną ścianę działową, przenoszę 2 grzejniki, zmieniam lokalizacje gniazdek w tym TV , zmieniam lokalizacje domofonu. Na ten moment uzyskałam informację że nie poniosę za to żadnych kosztów. Warunek to podpisanie umowy na wykonanie tych zmian do końca listopada. Mieszkanie mam w klatce A. Z tego co wiem w przypadku mieszkań w klatce B czas na zmiany ma być dłuższy.

Bardzo dziękuję! :-)

Ktoś pytał o zdjęcia z budowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pica

Postautor: Pica » 07 lis 2019, 15:23

I jeszcze od strony ulicy.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”