Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kaczydziobek

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: kaczydziobek » 19 gru 2019, 17:19

Bulkas minusów jest wiecej
1) dużo osób z psami (jak kochasz pieski to nawet na plus)
2) wysokość ziemi 204 metry, wał przy Wiśle ma 210 metry powódź tysiąclecia zaleje Przybysza według planów jeśli taka bedzie (zatrzyma się na Nawojki/Armii Krajowej wysokość 208 metrów)
3) Brak chodników, dróg w kierunku Rynku, musisz zasuwać przez Lea lub Armii Krajowej, ewentualnie przez te działki Buszka ruszyć np. w nocy
Zakładam, że zbudują ten chodnik na Armii Krajowej
4) Czasem od salonu dziwne zapachy są na Przybysza
5) Blok 9 pietrowy z 1 windą ok 45 mieszkań i z 1 wejściem gdzie spotykasz Wilczury i inne pieski (które mogą zachować się różnie) w sumie to może być plus na takim NYResidence 100 mieszkań było przez 1 portiernię, ale porównując z jakąś Kameralną Kamienicą to tam jest 20 mieszkań na 1 wejście.
Czy też Głowackiego 12A to tam z 15-20 na 1 wejście.
6) Miejsce postojowe po 35k + opłaty za 30 lat kolejne 30k

Plusów też jest troche
np. duży balkon,
to że w tych 60 metrów mogą tobie wydzielić drugie mieszkanie, poszerzyć małą ubikację itp.,
blisko do sklepu,
teoretycznie 1-2 sąsiadów na skrzydle,
małe nateżenie ruchu na Przybyszu
blisko AGH/UP

Głowackiego 12 i Głowackiego 12A bardzo konkurencyjny też jest, choć Głowackiego bardziej zatłoczona i cena trochę wyższa.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2019, 18:09 przez kaczydziobek, łącznie zmieniany 3 razy.

bulkas

Postautor: bulkas » 19 gru 2019, 18:31

kaczydziobek pisze:Bulkas minusów jest wiecej
1) dużo osób z psami (jak kochasz pieski to nawet na plus)
2) wysokość ziemi 204 metry, wał przy Wiśle ma 210 metry powódź tysiąclecia zaleje Przybysza według planów jeśli taka bedzie (zatrzyma się na Nawojki/Armii Krajowej wysokość 208 metrów)
3) Brak chodników, dróg w kierunku Rynku, musisz zasuwać przez Lea lub Armii Krajowej, ewentualnie przez te działki Buszka ruszyć np. w nocy
Zakładam, że zbudują ten chodnik na Armii Krajowej
4) Czasem od salonu dziwne zapachy są na Przybysza
5) Blok 9 pietrowy z 1 windą ok 45 mieszkań i z 1 wejściem gdzie spotykasz Wilczury i inne pieski (które mogą zachować się różnie) w sumie to może być plus na takim NYResidence 100 mieszkań było przez 1 portiernię, ale porównując z jakąś Kameralną Kamienicą to tam jest 20 mieszkań na 1 wejście.
Czy też Głowackiego 12A to tam z 15-20 na 1 wejście.
6) Miejsce postojowe po 35k + opłaty za 30 lat kolejne 30k

Plusów też jest troche
np. duży balkon,
to że w tych 60 metrów mogą tobie wydzielić drugie mieszkanie, poszerzyć małą ubikację itp.,
blisko do sklepu,
teoretycznie 1-2 sąsiadów na skrzydle,
małe nateżenie ruchu na Przybyszu
blisko AGH/UP

Głowackiego 12 i Głowackiego 12A bardzo konkurencyjny też jest, choć Głowackiego bardziej zatłoczona i cena trochę wyższa.

dzieki za super info! ale glowackiego jest w podobnej cenie! wlasciwie tansze od przybysza. Wacham sie wlasciwie nad tymi dwoma lokalizacjami.. A ty na przybysza mieszkasz? Myslalem o dom-budzie glowackiego lub ekopark przybysz (eko drozej niestety wiec tylko niskie pietra wchodza w gre)... Co sadzisz?
Atal mnie kusi lepszym widokiem.
Na lea sie chyba nigdy nie doczekam...

Nigdy o tych zalaniach nie myslalem mowiac szczerze.. zaskoczyles mnie, musze poczytac.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 gru 2019, 18:43

Można jedną windę robić? Napewno są minimum 2 windy no i 2 klatki schodowe. Już nie opowiadaj głupot. To nawet ja mam 2 windy.
Widziałem też duże bloki gdzie nie ma podziału na klatki i jest dostęp do kilku wind 6-8. :D

PS

Sprawdziłem rzuty i tam serio jest jedna winda o lol. :D Myślałem, że w takich wyższych są jakieś przepisy że muszą być 2 windy 2 klatki schodowe (awaryjna jak jest pożar it. a tu widzę to ta upchane że pewnie niby każdy ma krótką drogę ucieczki jedną klatką schodową. Choć to dość dziwne rozwiązanie. Ciekawe jak wjazdy do garaży podziemnych, bo ATAL na Klinach przykładowo odwala maniane że jest wjazd na 2.5 m szeroki :lol: trzeba wjeżdżać na mijance na światłach. LOL

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 19 gru 2019, 19:20

Ja jestem z okolic właśnie ale nie z Przybyszewskiego.

Bulkas, Dom-bud - Głowackiego 30 jest troche słaby z tego względu, że masz wiele mieszkań na pietrze a drugie
np. Czyżewskiego chodził po 7000, Dom-bud jest rzut beretem od Czyżewskiego a już cena 9-10k.
Dojście też do Głowackiego 30 (Dom-bud) jest obecnie słabe, rozkopana ziemia, 1 dojście. 3 budynki

Galinvest lepszy bo masz 3-4 mieszkania na pietrze. Na AGH i UP też w miare blisko z Głowackiego 12A.
Minus Galinvest jest taki, że trzeba kawałek iść Głowackiego a tam niestety spaliny.
No i ta cena 10k + m. postojowe obowiazkowe.

Atal z kolei raczej się wybuduje bo to duży deweloper.

Mnie osobiście podoba się tylko Racławicka 52 i Kameralna Kamienica bo
raz że mało mieszkań, teren dość wysoko (raczej nie zaleje) i nie ma obowiązku miejsc postojowych.

Dużym minusem natomiast są długi na inwestycji, co może skutkować nie wybudowaniem się.
no i cena 11-12k/metr.
Cieżko wybrać ale wszyscy mają podobne problemy kase na koncie która traci na wartości...,
z drugiej strony lepiej mieć kase niż długi. Przybysz jest po 560k+m. postojowe+remont 60k w sumie jakieś 650k za mieszkanie.
Ale jak podzielisz na 2 wewnetrzne mieszkania to masz Garsoniere+2 pokojowe, a ubikacje tobie przerobią i dodadzą wejście na pralke i prysznic.

bulkas

Postautor: bulkas » 19 gru 2019, 19:47

O cholera to przypał z ta jedna winda, a już się napaliłam troszkę na to... kupuje dla siebie na wynajem może za 15-20 lat o ile się wyprowadzę a może nigdy :)

a o ekopark macie jakieś zdanie?

Co do dom bud glowackiego to wydaje mi się trochę bardziej deweloper solidny i mniej najmujących, masz najmniejsze mieszkanie 40 m a największe 100, a galinvest to typowo pod najem bardziej. Kawalerki najmniejsze a największe 65m.
Czyzewskieho ok, ale tam masz 5 min do tramwaju i cisza a na czyzewskieho kawał drogi i tory obok.

kasik

Postautor: kasik » 20 gru 2019, 0:33

Ekopark ma świetne wykończenia w wysokim standardzie.Byłam na dniach otwartych w inwestycji Morelove.Naprawdę porządna robota.

pozdro

Postautor: pozdro » 20 gru 2019, 6:21

Na Krowodrzy najlepsza inwestycja to jest Nowa 5 Dzielnica. Reszte sa takie sredniawe. Przybyszewskiego niby fajne, ale ta jedna winda to troche mnie rozwalila no sorry ale jak sie zepsuje to musisz na piechote chodzic, a windy raz na rok sie psuja czy sa w konserwacji. Dla mnie dziwne rozwiazanie. Zreszta Nowa 5 Dzielnica ma dostep do SKM, to bije wszystkie inne i westycje na glowe bo masz 5 min na dworzec 7 min na kazimierz 10 min na zablocie 12 min do Plaszowa. Szybki sprawny dojazd do pracy. No i trz blizej do rynku z buta, ja tam sobie regularnie robie rundke przez rynek po pracy kosci rozruszac. Osiedle i budynki tez sa calkiem spoko zaprojektowane. Atal to ostatnio jednak schodzi na psy jak widzialem jak na klinach wjazd dk garazu projektowali ze swiatlami na 2.5m to sorry to sa jakies jaja. W normalnym bloku na wjezdzie do garazu sie 3 osobowki zmieszcza bo ma z 7.5 m szerokosci a nie takie cos. No i tam na Przybyszewskiego nie ma zadnej komunikacji. Do Blon moze blizej. Do AGH juz nie koniecznie bo budynki wydzialow sa na Kawiorach, wiec przez urzednicza czy kijowska podobna odleglosc jak z Nowej 5 Dzielnicy. No i na N5D nie wybuduja ci zakorkowanej buszkostrady pod oknami jak to jest w planach na przybyszewskiego. Wstrzymali inwestycje na czas sprzedazy mieszkan zeby sie lepiej mieszkania sprzedawaly z widokiem na zielen a potem zabetonuja sciekiem komunikacyjnym. Bo tam ciagle sa korki i sie czlowiek w spalinach bedzie kisil.

Natomiast co do cen na czyzewakiego to tam bylo 7000 zl jak wszedzie w Krowodrzy byly ceny 7000zl pewnie nowe etapy tez beda po 9000zl/m2

Z przybyszewskiego jest 4km do centrum wiec kawal drogi isc na piechote. Z nowej 5 slawkowska czy dworzec czy bagatele robie w 20-25min na piechote. Na prYbyszewskiego to jest z 45min.

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 20 gru 2019, 7:19

pozdro pisze:Na Krowodrzy najlepsza inwestycja to jest Nowa 5 Dzielnica. Reszte sa takie sredniawe. Przybyszewskiego niby fajne, ale ta jedna winda to troche mnie rozwalila no sorry ale jak sie zepsuje to musisz na piechote chodzic, a windy raz na rok sie psuja czy sa w konserwacji. Dla mnie dziwne rozwiazanie. Zreszta Nowa 5 Dzielnica ma dostep do SKM, to bije wszystkie inne i westycje na glowe bo masz 5 min na dworzec 7 min na kazimierz 10 min na zablocie 12 min do Plaszowa. Szybki sprawny dojazd do pracy. No i trz blizej do rynku z buta, ja tam sobie regularnie robie rundke przez rynek po pracy kosci rozruszac. Osiedle i budynki tez sa calkiem spoko zaprojektowane. Atal to ostatnio jednak schodzi na psy jak widzialem jak na klinach wjazd dk garazu projektowali ze swiatlami na 2.5m to sorry to sa jakies jaja. W normalnym bloku na wjezdzie do garazu sie 3 osobowki zmieszcza bo ma z 7.5 m szerokosci a nie takie cos. No i tam na Przybyszewskiego nie ma zadnej komunikacji. Do Blon moze blizej. Do AGH juz nie koniecznie bo budynki wydzialow sa na Kawiorach, wiec przez urzednicza czy kijowska podobna odleglosc jak z Nowej 5 Dzielnicy. No i na N5D nie wybuduja ci zakorkowanej buszkostrady pod oknami jak to jest w planach na przybyszewskiego. Wstrzymali inwestycje na czas sprzedazy mieszkan zeby sie lepiej mieszkania sprzedawaly z widokiem na zielen a potem zabetonuja sciekiem komunikacyjnym. Bo tam ciagle sa korki i sie czlowiek w spalinach bedzie kisil.

Natomiast co do cen na czyzewakiego to tam bylo 7000 zl jak wszedzie w Krowodrzy byly ceny 7000zl pewnie nowe etapy tez beda po 9000zl/m2

Z przybyszewskiego jest 4km do centrum wiec kawal drogi isc na piechote. Z nowej 5 slawkowska czy dworzec czy bagatele robie w 20-25min na piechote. Na prYbyszewskiego to jest z 45min.

Dzielnica była spoko przed 3 podwyżkami :), też się interesowałem, miałem zamówione mieszkanie i w ostatniej chwili kazali kupować m. postojowe, (dopłata 30k + czynsze za m. postojowe) zrezygnowałem.
5 Nowa Dzielnica też ma szereg minusów:
1) 5-9 mieszkań na pietro (dużo ewentualnych piesków na pietrze)
2) 1 winda na 35-50 mieszkań np. super budynek A1 po 11k/metr ma 1 windę na 49 mieszkań w tym drugim pionie jest 1 winda na ok 55 mieszkania np. w A5 było 2 windy na 90 mieszkań.
3) startowała za 7500, teraz sprzedawana za 9-11k
4) mała ilość mieszkań z balkonami. Wiekszość mieszkań typu otwierasz okno jesteś nad przepaścią. Z tego co wiem bardzo dużo osób narzeka na to.
5) W zasadzie obok Nowej Dzielnicy nic nie ma pare sklepów, ruchliwa ulica. 3 przystanki do AGH i 3 na Politechnikę.
6) Razem z Poznanskimi i innymi Wrocławskimi duża podaż mieszkań (tak ok 1000 mieszkań na wynajem) przez co na wynajmach możesz aż tyle nie zarobić. A jeszcze kolejne 200 mieszkań mają dobudować w ostatnim etapie,
7) 450k za 2 pokoje + m. postojowe + 50k na remont to ok 530k taka inwestycja. Wątpię czy to interes Życia?
tym bardziej że w 2018 to za 500k były 4 pokoje na NYResidence budowane w lepszym standardzie i bez obowiazku m. postojowego, w budynku z marmurem itp.
8) Ktoś na forum pisał, że w komórce lokatorskiej na 5ND miał Grzyba i to jeszcze w A5. ok może pojedynczy przypadek?

Mar G

Postautor: Mar G » 20 gru 2019, 7:26

Jak mozna pisac ze z ND5 jest blizej na Kawiory.... Jaka Kijowska z P64? Przestancie zyc wg googlemaps. Ubierzcie buty i spacer.
Via Buszka na AGH nie ma 10 min pieszo nawet z P64.
A aby mieszkac w kleszczach Wroclawska-linia kolejowa w ND trzeba mIec sporo samozaparcia...

Ale kazdy ma prawo do swoich pogladow.

Co do wind w Echo Przedwiosnie jest 1 na 36 mieszkan. A tu w bud 4 na 33 miesz. Wiec nie kumam problemu.

neon

Postautor: neon » 20 gru 2019, 10:19

Pytanko . Czy wiecie czy powstanie IV etap , czy budynki pięciopiętrowe od ulicy Buszka widoczne na wizualizacji I etapu zostały poświęcone na rzecz terenów aktywnie zielonych w celu spełnienia obecnych warunków zabudowy w Krakowie ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”