Zielone Rybitwy Kraków / deweloper Merari - opinie na forum (bliźniaki)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nutty_10

Re: Zielone Rybitwy Kraków / deweloper Merari - opinie na forum (bliźniaki)

Postautor: nutty_10 » 08 sty 2020, 9:41

No ja mieszkam w podobnej okolicy i uważam, że jest tu akceptowalnie :P A przynajmniej lepiej, niż się spodziewałem zanim zamieszkałem. Może kwestia jak kto ma okna ułożone.

Dużo gorzej jest na pewno w kierunku giełdy, raz w tygodniu wracam w nocy od strony s7 kolo 23 i o ile tam jest dramat, to już na Grochowej nic nie czuć.

pilsner

Postautor: pilsner » 09 sty 2020, 12:58

Wystarczy tam pojechać, 2/3 roku smród nie do wytrzymania! Nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien się tam osiedlać!

trixtin

Postautor: trixtin » 09 sty 2020, 13:48

Tam, tzn w rejonie iwestycji? Czy ogonie na Rybitwach/Płaszowie?

zyneon

Postautor: zyneon » 09 sty 2020, 15:30

Znacie jakieś podobne inwestycje, ale w miejscu gdzie nie śmierdzi? ;)

Cwana

Postautor: Cwana » 10 sty 2020, 7:28

zyneon pisze:Znacie jakieś podobne inwestycje, ale w miejscu gdzie nie śmierdzi? ;)

Podobne osiedla budują na północy w ok Łokietka, wiec jesli kogos nie odstrasza przeciskanie się przez tamtejsze korki to pewnie można coś tam znaleźć. Podobnie Swoszowice, ale odległość od centrum jest tam dla mnie ogromnym minusem.
A co do płaszowa czy rybitw to mieszkam w okolicy.prawie 20lat i tak jak.kiedys zapach był uciazliwy tak teraz zdarza sie sporadycznie, mi nie przeszkadza i nie przeprowadziłabym się.nigdzie indziej, wbrew temu co ktoś tu napisal nie trzyma mnie tu kredyt. Jest w miare blisko do centrum, blisko do.obwodnicy, z terenow zielonych są Bagry, które przeszly niedawno metamorfoze i są naprawde fajnym miejscem do spedzania czasu. Pętla tramwajowa na Malym.Plaszowie.ma byc pociagnięta w przeciagu kilku lat właśnie na Rybitwy, a sam obszar ma się zmienic z przemyslowego na mieszkalno-biurowy.
A z tego osiedla samochodem do pętli, sklepów czy na bagry jest 5-10min.

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 10 sty 2020, 8:06

Cwana pisze:A co do płaszowa czy rybitw to mieszkam w okolicy.prawie 20lat i tak jak.kiedys zapach był uciazliwy tak teraz zdarza sie sporadycznie, mi nie przeszkadza i nie przeprowadziłabym się.nigdzie indziej, wbrew temu co ktoś tu napisal nie trzyma mnie tu kredyt.

Właśnie o to mi chodziło, kiedy pisałem że wieloletni mieszkańcy Płaszowa są już przyzwyczajeni do tego smrodu... Pytam o fetor jednego czy drugiego i słyszę ten sam tekst "Paaanie, kiedyś to śmierdziało, a teraz to może 3 razy do roku". Po czym przeprowadzam się i okazuje się że śmierdzi ok. 200 dni w roku (oczywiście z różną intensywnością).

Białydomek

Postautor: Białydomek » 03 lut 2020, 13:23

Mieszkam dokładnie na ulicy Rybitwy i jakoś nie ma u mnie problemów z zapachem. Widzę, że problem jest wyolbrzymiany i to głównie przez osoby, które nie mieszkają w tej okolicy, dziwne..

Luksorr

Postautor: Luksorr » 14 lut 2020, 11:25

Ciekawa inwestycja ale martwi mnie mocno ten fertor. Pracuję w okolicy i w zeszłym roku było kilka dni w roku że nie dało się normalnie wytrzymać. Ludzie brali urlopy bo z powodu smrodu nie mogli wytrzymać w pracy. Zastanawia nie czy ten mocny smród pojawia się częściej lub w nocy bo wtedy to gehenna do mieszkania. Teraz jak jest zimniej to nic nie czujemy ale w lecie to siedziałeś przy biurku i miałeś odruch wymiotny i ból głowy gwarantowany.

nutty_10

Postautor: nutty_10 » 15 lut 2020, 11:54

coraz więcej dzieje się w okolicy.

Tam juz nie powinno smierdzieć, ale układ słaby wg mnie.

otodom.pl/oferta/idealne-dla-rodzin-nowe-domy-5-pokoi-podgorze-ID44E6S.html

trixtin

Postautor: trixtin » 15 lut 2020, 14:28

Dlaczego nie powinno tam już śmierdzieć? Przecież to jest w zasadzie obok :?
Tutaj pod kątem smrodu opinie padały na podstawie zamieszkania 4km od inwestycji... a tu jest 500m od Zielonych Rybitw :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”