Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum
Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum
szeroka na 6 metrow droga tranzytowa 

Dobrze, że nie opuszcza Was dobry humor. to poprawia . !
Mina zrzednie za kilka lat - choć wcale mnie to nie cieszy. Nieszczęście innych nie jest dla mnie powodem do satysfakcji.
Nadal nie ogarniacie zagadnienia - nowa ulica nie połączy się z obecną Karabuły tylko zostanie rozbudowana Karabuły na ostatnim odcinku. szkoda czasu na dywagacje faktycznie. myślicie, że z błahego powodu - a tak traktujecie tę ulicę - 350 osób przez rok toczyło bój z wywalczeniem audiencji u Prezydenta ? ....
Jak nic przypomina się niedzielna Ewangelia. jak ktoś katolik - rozumie.
Mina zrzednie za kilka lat - choć wcale mnie to nie cieszy. Nieszczęście innych nie jest dla mnie powodem do satysfakcji.
Nadal nie ogarniacie zagadnienia - nowa ulica nie połączy się z obecną Karabuły tylko zostanie rozbudowana Karabuły na ostatnim odcinku. szkoda czasu na dywagacje faktycznie. myślicie, że z błahego powodu - a tak traktujecie tę ulicę - 350 osób przez rok toczyło bój z wywalczeniem audiencji u Prezydenta ? ....
Jak nic przypomina się niedzielna Ewangelia. jak ktoś katolik - rozumie.
-
m-a-t-t-e-o
Proponuję poniższy eksperyment myślowy
Patrząc na poniższą mapę uwzględnieniającą dodatkowo planowane szlaki komunikacyjne:
- Trase łagiewnicką
- ul. 8 pułku ułanów
- 'drogę tranzytowa' pomiędzy ulicą Torfową i Karabuły (tej niestety nie ma na mapie)

Proszę o wskazanie takiego punktu/obszaru startowego i końcowego dla którego kierowca dziś nie przejechałby obok IŻ, ale po uwzględnieniu tych dodatkowych ulic wybierze taką trasę by zakłucić nasz spokój.
Patrząc na poniższą mapę uwzględnieniającą dodatkowo planowane szlaki komunikacyjne:
- Trase łagiewnicką
- ul. 8 pułku ułanów
- 'drogę tranzytowa' pomiędzy ulicą Torfową i Karabuły (tej niestety nie ma na mapie)

Proszę o wskazanie takiego punktu/obszaru startowego i końcowego dla którego kierowca dziś nie przejechałby obok IŻ, ale po uwzględnieniu tych dodatkowych ulic wybierze taką trasę by zakłucić nasz spokój.
Przekonujcie Radnych aby odpuścili - powodzenia. Na zebraniu Rady Dzielnicy chcieli nas dosłownie zjeść ....że nie pozwalamy uwolnić starego Borku od wiecznych korków, które chcą przekierować na nową ulicę.
Oto ich artykuł po naszej audiencji u Prezydenta...+ stosowna fotka pokazująca skalę ruchu, który chcieli koniecznie skierować przez nasze Osiedle.
dzielnica9.krakow.pl/news/824/16/Szansa-na-zmniejszenie-korkow.html
Oto ich artykuł po naszej audiencji u Prezydenta...+ stosowna fotka pokazująca skalę ruchu, który chcieli koniecznie skierować przez nasze Osiedle.
dzielnica9.krakow.pl/news/824/16/Szansa-na-zmniejszenie-korkow.html
Projekt łącznika już jest praktycznie gotowy wg info z ZIM - zdecydowane. to już prawie 2 miesiące po finalnym spotkaniu. projekt wstępny łącznika był w szufladzie po uchwaleniu Planu.
Projekt 8 Pułku i tak ma opóźnienie bo miał być gotowy do 30.11 ale m.in.nasze działania pokrzyżowały terminy. protestowali też ws. ekranów w ogrodach - ale tutaj nie popuścili - nieco tylko przesunęli. środki w budżecie 2020 są zapisane, umowa z projektantem podpisana i aneksowana na 2020.
protestować można na etapie procedowania ZRID do Wojewody jeszcze, potem WSA i NSA.
Projekt 8 Pułku i tak ma opóźnienie bo miał być gotowy do 30.11 ale m.in.nasze działania pokrzyżowały terminy. protestowali też ws. ekranów w ogrodach - ale tutaj nie popuścili - nieco tylko przesunęli. środki w budżecie 2020 są zapisane, umowa z projektantem podpisana i aneksowana na 2020.
protestować można na etapie procedowania ZRID do Wojewody jeszcze, potem WSA i NSA.
Tymczasem wzdłuż ogrodzenia Klimatów zaczęli już czyścić teren z zieleni.

Wg mnie to swietne wiesci dla mieszkancow IZ. Zbudowanie 8PU odciazy znaczaco ulice Zywiecka, a skomunikowanie osiedla z 8PU ulatwi dojazd do centrum samochodem i rowerem. Nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie zjezdzal z 8PU na Zywiecka zeby sie dostac do Borku...A nawet jesli znajda sie tacy mistrzowie to sumarycznie tranzytowy ruch na Zywieckiej zostanie wchloniety na 8PU.
Mar G pisze:Tymczasem wzdłuż ogrodzenia Klimatów zaczęli już czyścić teren z zieleni.
LOL! Cóż za ironia losu.
Zatem jak widzisz (mam nadzieję, że już widziałeś wcześniej...) nie jestem płatnym trollem inwestora Klimatów, a ci, którzy kupili tam mieszkania zwłaszcza na ichniejszej górce cenowej i skuszeni "ciszą i spokojem" "na skraju lasu"- ojjjj, muszą czuć się zawiedzeni.
BTW teraz magicznie pojawiła się promocja cenowa- jest i tak drogo.
Zresztą, jeszcze raz powtórzę- inwestycję Klimaty chwaliłem wyłącznie w kontekście technologicznej innowacyjności- a przynajmniej chęci. To, w jakich okolicznościach powstawała oraz- słoń w pokoju z angielskiego- że jest absolutnie nie warta tej ceny to inny temat.
i nareszcie zapanowała zgoda w temacie 
Przyznam, że rozmach drwali przy Klimatach i Karabuły nawet mnie zaskoczył.
Ktoś pisał, że ulica nie może powstać w tym miejscu bo nie wytną aż tyle zieleni...

Ktoś pisał, że ulica nie może powstać w tym miejscu bo nie wytną aż tyle zieleni...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”