Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 21 kwie 2020, 14:57

szeroka na 6 metrow droga tranzytowa :D

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 21 kwie 2020, 16:27

Dobrze, że nie opuszcza Was dobry humor. to poprawia . !
Mina zrzednie za kilka lat - choć wcale mnie to nie cieszy. Nieszczęście innych nie jest dla mnie powodem do satysfakcji.
Nadal nie ogarniacie zagadnienia - nowa ulica nie połączy się z obecną Karabuły tylko zostanie rozbudowana Karabuły na ostatnim odcinku. szkoda czasu na dywagacje faktycznie. myślicie, że z błahego powodu - a tak traktujecie tę ulicę - 350 osób przez rok toczyło bój z wywalczeniem audiencji u Prezydenta ? ....

Jak nic przypomina się niedzielna Ewangelia. jak ktoś katolik - rozumie.

m-a-t-t-e-o

Postautor: m-a-t-t-e-o » 21 kwie 2020, 18:35

Proponuję poniższy eksperyment myślowy

Patrząc na poniższą mapę uwzględnieniającą dodatkowo planowane szlaki komunikacyjne:
- Trase łagiewnicką
- ul. 8 pułku ułanów
- 'drogę tranzytowa' pomiędzy ulicą Torfową i Karabuły (tej niestety nie ma na mapie)
Obrazek

Proszę o wskazanie takiego punktu/obszaru startowego i końcowego dla którego kierowca dziś nie przejechałby obok IŻ, ale po uwzględnieniu tych dodatkowych ulic wybierze taką trasę by zakłucić nasz spokój.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 kwie 2020, 18:53

Przekonujcie Radnych aby odpuścili - powodzenia. Na zebraniu Rady Dzielnicy chcieli nas dosłownie zjeść ....że nie pozwalamy uwolnić starego Borku od wiecznych korków, które chcą przekierować na nową ulicę.

Oto ich artykuł po naszej audiencji u Prezydenta...+ stosowna fotka pokazująca skalę ruchu, który chcieli koniecznie skierować przez nasze Osiedle.

dzielnica9.krakow.pl/news/824/16/Szansa-na-zmniejszenie-korkow.html

Mar G

Postautor: Mar G » 21 kwie 2020, 21:53

Projekt łącznika już jest praktycznie gotowy wg info z ZIM - zdecydowane. to już prawie 2 miesiące po finalnym spotkaniu. projekt wstępny łącznika był w szufladzie po uchwaleniu Planu.

Projekt 8 Pułku i tak ma opóźnienie bo miał być gotowy do 30.11 ale m.in.nasze działania pokrzyżowały terminy. protestowali też ws. ekranów w ogrodach - ale tutaj nie popuścili - nieco tylko przesunęli. środki w budżecie 2020 są zapisane, umowa z projektantem podpisana i aneksowana na 2020.

protestować można na etapie procedowania ZRID do Wojewody jeszcze, potem WSA i NSA.

Mar G

Postautor: Mar G » 23 kwie 2020, 15:57

Tymczasem wzdłuż ogrodzenia Klimatów zaczęli już czyścić teren z zieleni.

Obrazek

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 23 kwie 2020, 18:16

Wg mnie to swietne wiesci dla mieszkancow IZ. Zbudowanie 8PU odciazy znaczaco ulice Zywiecka, a skomunikowanie osiedla z 8PU ulatwi dojazd do centrum samochodem i rowerem. Nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie zjezdzal z 8PU na Zywiecka zeby sie dostac do Borku...A nawet jesli znajda sie tacy mistrzowie to sumarycznie tranzytowy ruch na Zywieckiej zostanie wchloniety na 8PU.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 24 kwie 2020, 9:06

Mar G pisze:Tymczasem wzdłuż ogrodzenia Klimatów zaczęli już czyścić teren z zieleni.

LOL! Cóż za ironia losu.

Zatem jak widzisz (mam nadzieję, że już widziałeś wcześniej...) nie jestem płatnym trollem inwestora Klimatów, a ci, którzy kupili tam mieszkania zwłaszcza na ichniejszej górce cenowej i skuszeni "ciszą i spokojem" "na skraju lasu"- ojjjj, muszą czuć się zawiedzeni.

BTW teraz magicznie pojawiła się promocja cenowa- jest i tak drogo.

Zresztą, jeszcze raz powtórzę- inwestycję Klimaty chwaliłem wyłącznie w kontekście technologicznej innowacyjności- a przynajmniej chęci. To, w jakich okolicznościach powstawała oraz- słoń w pokoju z angielskiego- że jest absolutnie nie warta tej ceny to inny temat.

Mar G

Postautor: Mar G » 24 kwie 2020, 12:14

i nareszcie zapanowała zgoda w temacie :)

Mar G

Postautor: Mar G » 26 kwie 2020, 18:04

Przyznam, że rozmach drwali przy Klimatach i Karabuły nawet mnie zaskoczył.
Ktoś pisał, że ulica nie może powstać w tym miejscu bo nie wytną aż tyle zieleni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”