Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
StaryWegi9

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: StaryWegi9 » 05 maja 2020, 20:12

sandbox pisze:

Witam, czy oni te wszystkie usterki, które Pan wymienił, bez problemu powinni naprawić? I jak wygląda wówczas kwestia przekazania kluczy? Klucze Pan mimo wszystko odbiera w dniu przekazania lokalu i umawiacie się na jakiś termin w celu usunięcia tych usterek?

klucze dostałem, zostawiłem im 1 klucz- aby mogli poprawić

zobaczymy jak się ustosunkują i wtedy będę mądrzejszy, dam znać co i jak

pzdr

edit:

Korzystałem z pomocy: "Odbieraj Z Nami" - dla tych co szukają pewnych ludzi do sprawdzenia. Polecam- warto
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 21:43 przez StaryWegi9, łącznie zmieniany 1 raz.

qwerty123@

Postautor: qwerty123@ » 08 maja 2020, 12:56

można dostać namiar na firmę sprawdzającą usterki ? ;)

Nowy

Postautor: Nowy » 08 maja 2020, 16:22

qwerty123@ pisze:można dostać namiar na firmę sprawdzającą usterki ? ;)

Tu opisana praca takiej firmy odbiorowej, a znajdziesz namiary na całe mnóstwo w google ;)

qwerty123@

Postautor: qwerty123@ » 12 maja 2020, 8:07

Ktoś wie co na myśli ma ATAL na temat wentylacji mechanicznej w budynkach.

iti

Postautor: iti » 12 maja 2020, 12:03

qwerty123@ pisze:Ktoś wie co na myśli ma ATAL na temat wentylacji mechanicznej w budynkach.

Wentylacja mechaniczna w bloku, to taka, w której jest wymuszony obieg powietrza. Na dachu masz wentylatory, które zasysają powietrze z mieszkań. Właściwie standard w nowym budownictwie dzisiaj. Jest jeszcze wentylacja grawitacyjna, która działa w oparciu o prawa fizyki.

Baltro

Postautor: Baltro » 15 maja 2020, 22:10

Dzień dobry,
Szukam mieszkania w tej okolicy, jako że do pracy dojeżdżam rowerem interesuje mnie wygląd komórek lokatorskich na tym osiedlu. Chciałbym się od już mieszkających osób albo tych co znają trochę więcej szczegółów dowiedzieć jak one wyglądają, czy są to blaszaki, czy jakiś kawałek ściany np. żeby powiesić coś się znajdzie - i czy w ogóle "wolno" tam coś np. przywiercić. ;) Jakaś fotka mile widziana

amuam

Postautor: amuam » 16 maja 2020, 10:06

Baltro pisze:Dzień dobry,
Szukam mieszkania w tej okolicy, jako że do pracy dojeżdżam rowerem interesuje mnie wygląd komórek lokatorskich na tym osiedlu. Chciałbym się od już mieszkających osób albo tych co znają trochę więcej szczegółów dowiedzieć jak one wyglądają, czy są to blaszaki, czy jakiś kawałek ściany np. żeby powiesić coś się znajdzie - i czy w ogóle "wolno" tam coś np. przywiercić. ;) Jakaś fotka mile widziana

Komórki są murowane. Sporo fotek znajdziesz na stronie inwestycji, są też zdjęcia komórek.

Foxyyy

Postautor: Foxyyy » 31 maja 2020, 19:25

Hej,

Chciałem was zapytać o ogrzewanie. Macie ciepłe mieszkania? Pytam, bo u mnie wszystkie grzejniki odkręcone na full po całym dniu są letnie u góry, a na dole zimne. U was też tak jest? W mieszkaniu jest chłodniej niż na korytarzu.

Anna35

Postautor: Anna35 » 31 maja 2020, 21:16

Cześć mam pytanie, jestem zainteresowana tą inwestycją. Czy ktoś wie co jest w planie zagospodarowania przestrzennego jeśli chodzi o stronę etapu III i budynku 6c? Ktoś pisał że M+, ktoś że te tereny należą do prywatnego dewelopera. Z góry dziękuję i będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Master

Postautor: Master » 31 maja 2020, 22:08

Anna35 pisze:Czy ktoś wie co jest w planie zagospodarowania przestrzennego jeśli chodzi o stronę etapu III i budynku 6c? Ktoś pisał że M+, ktoś że te tereny należą do prywatnego dewelopera. Z góry dziękuję i będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Plany miejscowe są dostępne publicznie, nawet w internecie, więc można sobie sprawdzić, przeczytać opis i zobaczyć pod co są przeznaczone działki wchodzące w obręb planu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”