Postautor: mikrus » 18 cze 2020, 11:32
Co za brednie o tym hejcie? Każdy ma swoje preferencje. Po pierwsze nie bardzo jest sens porównywanie Avii do przybyszewskiego, bo na tym pierwszym osiedlu dawno już wszystko sprzedane. Ale jeżeli ktoś by bardzo chciał, to warto odnieść ceny w Avii do cen w podobnych inwestycjach podobnej klasy.
Nie twierdzę, że Przybyszewskiego, to zła okolica. Kiedyś, jak mieszkałem tylko na Krowodrzy, to wydawało mi się, że nie ma lepszego miejsca w Krakowie, później okazało się, że Prądnik Czerwony czy Czyżyny też są całkiem niezłe. A inne miejsca, a których nie mieszkałem, też na pewno mają swoje zalety, które doceniają i chwalą ich mieszkańcy.
Co do usług, to nie wiem ile finalnie będzie lokali usługowych na Przybyszewskiego, wiem, że niby blisko w różne miejsca. Ale jednak na Avii / Orlińskiego jest mnóstwo lokali, pizzę można zjeść w 4, burgery, kebaby, sushi, bar z daniami obiadowymi, piekarnia, gdzie robią chleb na miejscu, cukiernie i wiele innych przydatnych rzeczy. Ja wiem, że to nie jest kluczowe, ale ważne, to "tworzy miasto". Jak się nie ma ochoty iść do centrum, to zawsze można wyskoczyć do knajpki pod blokiem, gdzie zna się obsługę i spotyka sąsiadów. Podobnie, że sklepami, jak najdzie was w sobotę rano na makrelę z boczkiem, to w kapciach można zejść do sklepu pod blokiem, i jeszcze wziąć coś do kawy w cukierni. Pomijam już inne usługi, też szkoły, przedszkola (chyba 3 są tylko w nowych blokach). Bez lokali usługowych po prostu nie da się mieć tego na osiedlu.
No i ja zaczekam, aż Przybyszewskiego 64 zostanie ukończone. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż inne osiedle Ataku City Towers w Czyżynach - ciemne elewacje, bloki blisko siebie, w parterach duże bezokienne ściany parkingów, zamiast lokali usługowych i wszystko szczelnie ogrodzone.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2020, 12:19 przez
mikrus, łącznie zmieniany 2 razy.