Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kwk

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: kwk » 18 cze 2020, 10:14

Mar G pisze:Proszę nie pisać pozytywnie o tej inwestycji. Będzie Pani obiektem hejtu jak ja po każdym dobrym komentarzu.
Błonia z wózkiem 10 min ? Czyli bez wózka 7. Nie uwierzą Pani - bo wierzą tylko Googlowi :)
pozdrowienia

Odleglosc z Przybyszewskiego 64 przez ul. Buszka i Piastowska do narożnika Błoń to 1,2km.

To teraz fizyka:
10 minut to średnia predkość 7,2km/h
7 minut to średnia predkość 10,3km/h

mikrus

Postautor: mikrus » 18 cze 2020, 11:32

Co za brednie o tym hejcie? Każdy ma swoje preferencje. Po pierwsze nie bardzo jest sens porównywanie Avii do przybyszewskiego, bo na tym pierwszym osiedlu dawno już wszystko sprzedane. Ale jeżeli ktoś by bardzo chciał, to warto odnieść ceny w Avii do cen w podobnych inwestycjach podobnej klasy.

Nie twierdzę, że Przybyszewskiego, to zła okolica. Kiedyś, jak mieszkałem tylko na Krowodrzy, to wydawało mi się, że nie ma lepszego miejsca w Krakowie, później okazało się, że Prądnik Czerwony czy Czyżyny też są całkiem niezłe. A inne miejsca, a których nie mieszkałem, też na pewno mają swoje zalety, które doceniają i chwalą ich mieszkańcy.

Co do usług, to nie wiem ile finalnie będzie lokali usługowych na Przybyszewskiego, wiem, że niby blisko w różne miejsca. Ale jednak na Avii / Orlińskiego jest mnóstwo lokali, pizzę można zjeść w 4, burgery, kebaby, sushi, bar z daniami obiadowymi, piekarnia, gdzie robią chleb na miejscu, cukiernie i wiele innych przydatnych rzeczy. Ja wiem, że to nie jest kluczowe, ale ważne, to "tworzy miasto". Jak się nie ma ochoty iść do centrum, to zawsze można wyskoczyć do knajpki pod blokiem, gdzie zna się obsługę i spotyka sąsiadów. Podobnie, że sklepami, jak najdzie was w sobotę rano na makrelę z boczkiem, to w kapciach można zejść do sklepu pod blokiem, i jeszcze wziąć coś do kawy w cukierni. Pomijam już inne usługi, też szkoły, przedszkola (chyba 3 są tylko w nowych blokach). Bez lokali usługowych po prostu nie da się mieć tego na osiedlu.

No i ja zaczekam, aż Przybyszewskiego 64 zostanie ukończone. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż inne osiedle Ataku City Towers w Czyżynach - ciemne elewacje, bloki blisko siebie, w parterach duże bezokienne ściany parkingów, zamiast lokali usługowych i wszystko szczelnie ogrodzone.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2020, 12:19 przez mikrus, łącznie zmieniany 2 razy.

Ibum

Postautor: Ibum » 18 cze 2020, 13:44

Za biurowcami jest pizzeria (700m), pierogarnia (800m) pikarnia(jedna 650m, druga 1km) , czyli wszystko do 10min pieszo (moim tempem, które dla mnie jest istotne). Ile ludzi, tyle opini na kazdy temat. W Krakowie już nie ma miejsca do budowania w dobrych lokalizacjach, także nie ma co porównywać z osiedlami wybudowanymi 5lat temu, bo to inna bajka. Mieszkanie kupujemy teraz, więc porównujemy do tego co jest teraz. Wolałabym, żeby bloki były niższe (4-5 Pieter) ale pewnie cena za m2 byłaby o wiele wyższa. U Prztbyszewskiego po sąsiedzku parter z 18m2 ogródkiem kosztuje 11,5k/m2, przy 54m2, a tutaj są mieszkania poniżej 8,5k/m2 przy wielkości ok. 60m2. Wiadomo, że lepiej mieć lexusa niż Opla, ale nie każdego na to stać. Zgadzam się, że zagospodarowanie terenu wspólnego mogłoby być inne przy tej ilości miejsc podziemnych, taka ilość naziemnych nie jest potrzebna i trochę szpeci.

Mar G

Postautor: Mar G » 18 cze 2020, 15:30

mikrus pisze:Co za brednie o tym hejcie? Każdy ma swoje preferencje. Po pierwsze nie bardzo jest sens porównywanie Avii do przybyszewskiego, bo na tym pierwszym osiedlu dawno już wszystko sprzedane. Ale jeżeli ktoś by bardzo chciał, to warto odnieść ceny w Avii do cen w podobnych inwestycjach podobnej klasy.

Nie twierdzę, że Przybyszewskiego, to zła okolica. Kiedyś, jak mieszkałem tylko na Krowodrzy, to wydawało mi się, że nie ma lepszego miejsca w Krakowie, później okazało się, że Prądnik Czerwony czy Czyżyny też są całkiem niezłe. A inne miejsca, a których nie mieszkałem, też na pewno mają swoje zalety, które doceniają i chwalą ich mieszkańcy.

Co do usług, to nie wiem ile finalnie będzie lokali usługowych na Przybyszewskiego, wiem, że niby blisko w różne miejsca. Ale jednak na Avii / Orlińskiego jest mnóstwo lokali, pizzę można zjeść w 4, burgery, kebaby, sushi, bar z daniami obiadowymi, piekarnia, gdzie robią chleb na miejscu, cukiernie i wiele innych przydatnych rzeczy. Ja wiem, że to nie jest kluczowe, ale ważne, to "tworzy miasto". Jak się nie ma ochoty iść do centrum, to zawsze można wyskoczyć do knajpki pod blokiem, gdzie zna się obsługę i spotyka sąsiadów. Podobnie, że sklepami, jak najdzie was w sobotę rano na makrelę z boczkiem, to w kapciach można zejść do sklepu pod blokiem, i jeszcze wziąć coś do kawy w cukierni. Pomijam już inne usługi, też szkoły, przedszkola (chyba 3 są tylko w nowych blokach). Bez lokali usługowych po prostu nie da się mieć tego na osiedlu.

No i ja zaczekam, aż Przybyszewskiego 64 zostanie ukończone. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż inne osiedle Ataku City Towers w Czyżynach - ciemne elewacje, bloki blisko siebie, w parterach duże bezokienne ściany parkingów, zamiast lokali usługowych i wszystko szczelnie ogrodzone.

No tak - burgerów i kebabów nie będą mieć tu mieszkańcy - ku ich radości :)

bulkas

Postautor: bulkas » 18 cze 2020, 15:54

z ciekawosci, jaka jest glebokosc tych balkonow? Na stronie nie widac.

Mar G

Postautor: Mar G » 18 cze 2020, 20:58

w budynkach 4 w zależności od piętra 135-175 brutto

Obrazek

Ibum

Postautor: Ibum » 21 cze 2020, 12:20

Jaka jest wysokość pomieszczeń? Przeglądam umowę rezerwacja i nie widzę takiej informacji nigdzie

Mar G

Postautor: Mar G » 21 cze 2020, 12:32

Ibum pisze:Jaka jest wysokość pomieszczeń? Przeglądam umowę rezerwacja i nie widzę takiej informacji nigdzie

Niskie. wszystko w specyfikacji - 252-255-270 zależy od budynku i piętra

Ibum

Postautor: Ibum » 21 cze 2020, 13:13

270 to pewnie parter, słabo trochę, jednak 2,65m to dzisiaj standard w większości inwestycji

pozdro

Postautor: pozdro » 21 cze 2020, 13:42

To osiedle byloby super opcja jakby zamost tych idiotycznych drog kolowania dla samochodow bylo wiecrj zieleni i byla gwarancja ze niewybuduha buszkostrady tylko zostana te zielone dzialki i ogolnie przyjemna kameralna atmosfera.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”