Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 17 lip 2020, 16:36

SirCinek pisze:
Mar G pisze:
SirCinek pisze:Nie wiem czy to moje odczucia, ale jednak kontakt mailowy mają mocno przeciętny, odpowiedzi zdawkowe i opóźnione, pozostaje dzwonić (a niby mamy XXI wiek :))

Rozglądamy się za mieszkaniem w okolicy z żoną i w sumie w okolicy zostaje albo osiedle krk albo p64, ewentualnie mieszkaj w mieście ale jakoś mnie nie przekonuje. Widziałem kilka mieszkań z Salwator City na wtórnym ale ceny porażają ;)

Jeżeli macie poważne zamiary polecam pójść do biura.
Dziewczyny pewnie mają tam duży ruch po uruchomieniu tego wyczekiwanego etapu IV - a i poprzednie wymagają ich czasu.
Dopóki tam nie załatwiałem umów nie zdawałem sobie jak czasochłonne dla spółki giełdowej są umowy wstępnej rezerwacji i płatnej rezerwacji.Myślałem że strona-dwie i po sprawie. A tu dokumentacji cała teczka. Lasy płaczą.
Maile wobec takiego zainteresowania pewnie na kolejnym miejscu czekają. Zimą 2019 odpowiedzi szerokie były następnego dnia.
Teraz faktycznie odpowiadali mi po 2-3 dniach - i już krótko i treściwie.

Zgadza się, trzeba trochę wyrozumiałości dla Pań, przez telefon wszystko sprawnie załatwiłem i umówiłem się na wizytę. Nie wiem czy coś wybierzemy, bo jest to już inwestycja mocno "przebrana", no ale zobaczymy. Ciężko obecnie o alternatywy w okolicach które nas interesują :)

Ciężko o 3 pokojowe w rozsądnym układzie i z dużą ilością słońca. W etapie 3 bolą beznadziejne układy (mieszkania na planie L). 2 przebrany, zostaje 4 gdzie te najlepsze mieszkania są już wstępnie porezerwowane (ale też odpowiednio droższe :))

Tak - w et. 2 i 3 zostały tylko te doklejone L-ki - słabe. a maja ich ca 70 szt. pewnie z czasem zrobią ich wyprzedaż.póki co nikt ich nie chce.

bulkas

Postautor: bulkas » 17 lip 2020, 17:00

Mar G pisze:W nowym etapie też najwyższe piętra godziwe lokum - 190 m2 ... Taka polityka wygląda w tym obszarze.

Wlasnie obserwuje teraz, ze wszedzie ostatnie pietra w tej okolicy, no to sa takie juz bardzo duze metraze...
Ale - w Mieszkaj w miescie widzialem normalne metraze z drugiej strony i w nowej dzielnicy 5 tez.

Ibum

Postautor: Ibum » 17 lip 2020, 17:38

W tych L z prawej strony (patrząc od wejścia do budynku) da się przenieść sypialnie na stronę południowa i wychodzi salon z aneksem prawie po kwadracie ( wtedy mieszkanie nie ma przedpokoju i salon jest od strony Północnej). Te po lewej stronie mają komin na środku przedpokoju, więc układ musi zostać taki, jaki jest proponowany przez dewelopera.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 lip 2020, 8:25

20.07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 22 lip 2020, 13:06

gazetakrakowska.pl/krakow-akademia-gorniczohutnicza-bedzie-miec-wielofunkcyjna-hale-sportowa-budowa-ruszyla-zdjecia-wizualizacje/ar/c3-15091429

Aga12345

Postautor: Aga12345 » 29 lip 2020, 21:32

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy są wśród państwa właściciele mieszkań na ostatnim piętrze Igo etapu? Jak jest z nagrzewaniem i wychłodzeniem mieszkań w różnych porach roku i czy mieliście problemy z przeciekami z dachu?

iti

Postautor: iti » 30 lip 2020, 0:00

Chyba łatwiej zostać obecnie zalanym przez sąsiada z góry, niż przez przeciekający dach na ostatnim pietrze. Jeśli mieszkanie nasłonecznione, to bez klimy i tak będzie gorąco. W zimie raczej bez różnicy, jeśli chodzi o koszty ogrzewania.

iti

Postautor: iti » 30 lip 2020, 0:01

Mar G pisze:20.07

Dobre zdjęcia, zaczyna to wyglądać.

Ibum

Postautor: Ibum » 30 lip 2020, 6:57

Aga12345 pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy są wśród państwa właściciele mieszkań na ostatnim piętrze Igo etapu? Jak jest z nagrzewaniem i wychłodzeniem mieszkań w różnych porach roku i czy mieliście problemy z przeciekami z dachu?

Ja kiedyś spotkałam na osiedlu mieszkańców ostatniego piętra 1 etapu. Pytałam się czy są zadowoleni z dewelopera i mieszkania. Mowili, że są bardzo zadowoleni (oprócz zagospodarowania terenu)

Mar G

Postautor: Mar G » 30 lip 2020, 11:51

Ibum pisze:
Aga12345 pisze:Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy są wśród państwa właściciele mieszkań na ostatnim piętrze Igo etapu? Jak jest z nagrzewaniem i wychłodzeniem mieszkań w różnych porach roku i czy mieliście problemy z przeciekami z dachu?

Ja kiedyś spotkałam na osiedlu mieszkańców ostatniego piętra 1 etapu. Pytałam się czy są zadowoleni z dewelopera i mieszkania. Mowili, że są bardzo zadowoleni (oprócz zagospodarowania terenu)

Myślę , że dla nich najmniej komfortowe to jest prowadzenie budowy 3 lata pod oknami. Jeśli mimo tego są zadowoleni to dobry prognostyk na całość.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”