Działanie grzejników i temperatura w mieszkaniu - Prądnik Nowy Kraków
Działanie grzejników i temperatura w mieszkaniu - Prądnik Nowy Kraków
Dzieki za odpowiedzi, a jak wyglada kwestia temeperarury w mieszkaniu? Bo u mnie grzejniki na full, a jakos specjalnie goraco nie jest
Re: Działanie grzejników i temperatura w mieszkaniu - Prądnik Nowy Kraków
bberet pisze:Co do grzejników to nie ma problemu że ustawione na full nie grzeją ale są godziny że ustawione na 2 są gorące a są że zimne.
A to nie jest tak, że są tam w zaworach w mieszkaniach termostaty i go one otwierają lub zamykają przepływ wody przez grzejnik w zależności od ustawionej i wykrytej temperatury

No i wydaje mi się, że problemy z ciepłą wodą w mieszkaniu, to jednak mają inne przyczyny niż zmienność temperatury grzejników.
do tej pory przy starych, nieszczelnych oknach nie dało się wysiedzieć przy grzejnikach na full - tutaj okna pozamykane, wywietrzniki pozamykane i zimno może nie jest, ale za gorąco też nie. Dziś zmierzę temperaturę - ktoś ma podobny problem ?
U nas problem pojawia sie gdy spadnie poziom wody (ostatnie pietro) ponieważ nie wszyscy sciagajac grzejniki informuja o tym administratora. Ale jak tylko dobija wode i sie odpowietrzy grzejniki to temperatura wraca do 20 stopni, wyższej na razie nie zanotowałam a grzejniki we wszystkich pomieszczenaich sa na full.
no to moje 22 stopnie nie wygląda przy tym tak zle
Często grzejniki oferowane przez dewelopera są po po prostu gorszej jakości. Na przykład kanały cyrkulacyjne nie zapewniają odpowiedniego ukierunkowania strumienia ciepłego powietrza. Jak dla kogoś jest to bardzo uciążliwe i nie ma problemów z budżetem to proponuję grzejniki zakupić na własną rękę. Oczywiście po uprzednim przedyskutowaniu tego ze spółdzielnią.
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”