Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
DanielS

Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Postautor: DanielS » 04 mar 2020, 23:10

Najlepiej sprawdzic inne inwestycje juz wykonane. Wtedy widac wszystko czarno na białym i mozna samemu zdecydowac czy warto placic pol miliona za mieszkanie... lub tez ostro negocjowac - ale mysle ze tu deweloper sie bedzie wykręcał kosztami budowy.
krotek pisze:Kontakt z przedstawicielem to jakaś masakra.

Z tego co piszesz wnioskuję że jedno na papierze a drugie w stanie faktycznym u tego dewelopera? Jesteś w stanie podać trochę więcej info i konkretów?

Czy oni w ogóle już mają wszystkie pozwolenia? Bo prawie całe osiedle wolne więc ludzie ze wcześniejszych rezerwacji musieli porezygnowac w końcu.. nie brzmi to dobrze czytając ten wątek

krotek

Re: Osiedle pod Kasztanem Kraków od Samson Dom (Prokocim / Bieżanów) - opinie i forum

Postautor: krotek » 05 mar 2020, 10:46

Nie ma o czym mówić. Przedstawiciel tłumaczył skąd opóźnienia i poproszony o dokumentacje wielokrotnie, udaje że nie istnieje :P jeśli na etapie sprzedaży lecą tak w kulki to nie ma co się pakować w taką współpracę, bo nie chcę sobie wyobrazić co będzie w sytuacji ..

kanapka1!

Postautor: kanapka1! » 10 sie 2020, 10:58

Czy ktos w ostatnim czasie kupił/zarezerwował tam mieszkanie? Jestem na etapie rezerwacji i odwrotnie od powyższych opinii cała dokumentacja została mi udostępniona, z kontaktem też nie ma problemu. Mieszkania sa juz praktycznie gotowe, zostały tylko roboty zewnetrzne: podjazd, niwelacja ogródków.

kuba123

Postautor: kuba123 » 10 sie 2020, 13:12

Ostatnio zarezerwowałem tam mieszkanie i mam podobne wrażenia. Wszystko sprawnie i szybko.

kanapka1!

Postautor: kanapka1! » 10 sie 2020, 14:05

Jeżeli zebrałoby sie wiecej osób można wspólnie poddać weryfikacji prawniczej umowę deweloperską i inne dokumenty - zawsze to oszczędność. Z racji tego, że deweloper ma watpliwe opinie lepiej dmuchać na zimne. Co prawda mają na wszystko argumenty, ale na tym polega sprzedaż.

kuba123

Postautor: kuba123 » 10 sie 2020, 16:36

Chętnie się dołożę.

paul1989

Postautor: paul1989 » 11 sie 2020, 10:20

Nadrabiają 4 lata zaległosci :lol: :lol: :lol:

kanapka1!

Postautor: kanapka1! » 12 sie 2020, 10:58

Jeżeli ktos ma jakieś istotne informacje na temat tej inwestycji, bedę wdzięczna.

niesasanka

Postautor: niesasanka » 13 sie 2020, 7:45

Byłam w okolicy kilka dni temu, żeby się przyjrzeć tej inwestycji. Wydaje się strasznie ciasna, okno w okno z sąsiadami. Ogródki odsłonięte od słońca, ciągły cień.

paul1989

Postautor: paul1989 » 13 sie 2020, 8:54

Lepiej miec dobrego fachowca na odbiór, po tym co dzieje sie w łodzi ich domami to roznie moze to byc.....

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”