Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Rak » 18 sie 2020, 11:20

o tym przedszkolu dodam detal z pamięci - bo sam teraz w okolicy rozpoznaje temat i kilka stron wcześniej o wspomniałem o nim w tym temacie - to będzie plastyczne przedszkole, cokolwiek by to nie znaczyło ;)

Natomiast interesujące jest w jakiej formie zrobią ten parking, czy podziemny czy inny ?

Witt

Postautor: Witt » 18 sie 2020, 11:44

Mar G pisze:
Witt pisze:Zachecony marketingowymi komentarzami MarG zrobilem wczoraj spacer na teren budowy P64. Spacer prowadzil z mojego mieszkania na Starym Podgorzu przez Planty, Krolewska i ul. Lea. Jak dotarlem na miejsce mialem wrazenie, ze to na koncu swiata. Okolica poki co uboga w cokolowiek sensowenego (sklepy, kina itd). Zeby dojsc do Blon, czy na Kopiec to juz kolejne kilosy. Bloki rozczarowuja. Zwykle popielate kloce z karykaturalnie wymalowanymi balkonami na bialo (krata design). Czy to ma sie tak podobac? Widocznie kwestia gustu.

Od kiedy z Podgórza idzie się na P64 przez Królewską i Lea .... czy na Wawel szedłbyś przez Bonarkę ? ...
Plan miasta Krakowa proponuję kupić.

Pozwolisz MarG ze sam bede obieral trase mojego niedzielnego spaceru.
Myslisz ze gdybym szedl inna droga to P64 cos by na tym zyskalo? :lol:

dzejkopf

Postautor: dzejkopf » 18 sie 2020, 17:32

Mar G pisze:
dzejkopf pisze:
Mar G pisze:Budowa placówki edukacyjnej - przedszkola - nie ma związku z inwestycją ? Dla rodziców ma - i to bardzo duże.
Dla kebabożerców owszem nie ma.

O ile sala koncertowa też ma działaś jako przedszkole (czemu nie zaprzeczam, bo nie wiem) to conajmniej kilka przedszkoli już istniejacych jest bliżej XD

Więc jak już wysyłąsz takie coś to fajnie jabyś podesłał jakieś materiały, które mówią że to ma być też przedszkole bo ciężko znaleźć potwierdzenie jakichkolwiek twoich słów. sorry

Jeżeli masz problem ze znalezieniem tak jawnych informacji o przedszkolu - pozostaje współczuć :

krakow.pl/aktualnosci/241885,26,komunikat,konkurs_na_krakowskie_centrum_muzyki_ogloszony.html

Jeśli zaś w promieniu poniżej 1 km jest 8 przedszkoli - to dla rodziców lepszej rekomendacji inwestycji wystawić nie mogłeś.
Nie miałem tego świaadomości przyznaję.

Ps. W tekście nie ma tego - w filmie prezydent dodaje utworzenie przy CM nowego parku o powierzchni 5 ha

1. Żadnego Centrum Muzyki jeszcze nie ma i nie jest pewne że powstanie
2. Tym bardziej nie wiadomo, czy powstanie tam przedszkole
3. Powstanie parku już całkiem brzmi nieprawdopodobnie - budowanie parku tuż przy błoniach Parku Jordana
4. Nawet jeżeli to powstanie to jest dokładnie 1km od osiedla Przybyszewskiego (idąc Jana Buszka) xD

I wcale nie zamierzam krytykować inwestycji - same pojedyńcze budynki całkiem schludnie wyglądają, lokalizacja dla mnie fajna - zaraz za Rudawą jest przecież najdroższa dzielnica Krakowa. Jedynie odległości między budynkami są kpiną i nie czułbym się komfortowo w mieszkaniu gdzie okna muszą być zawsze zasłonięte, żeby sąsiad nie podglądał. Mieszkania na najwyższych piętrach na południe szanuję, reszta bez godności.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 18 sie 2020, 18:43

dzejkopf pisze:nie czułbym się komfortowo w mieszkaniu gdzie okna muszą być zawsze zasłonięte

Ojojo, ja zamierzam paradować w samych gaciach.

cruxeither

Postautor: cruxeither » 18 sie 2020, 18:46

Przecież z tekstu jasno wynika, że park Skrzatów powstanie, ale na Grzegórzkach, tam gdzie pierwotnie miało powstać Centrum Muzyki;)

Przypomnieć należy, że Kraków wycofał się z realizacji Centrum Muzyki, które razem z Urzędem Marszałkowskim miał budować na Grzegórzkach. Władze miasta uznały, że nie mogą partycypować w finansowaniu tej inwestycji ze względu na nieprawidłowości związane z konkursem na zaprojektowanie i nadzór autorski. Niezależnie od tej decyzji, zgodnie z wcześniejszymi planami, Kraków zrealizuje zapowiadany tam park Skrzatów.

Rak

Postautor: Rak » 18 sie 2020, 21:21

parking będzie, też na p jak park ;) na 250 aut, wie ktoś od której strony, czy też w planie jest podziemny ?

Sheikh

Postautor: Sheikh » 26 sie 2020, 21:15

Jako użytkownik tych zacnych "apartamentów" mogę powiedzieć że z zewnątrz poza odpadającym tynkiem na bloku 7p to nawet jakoś wygląda.
Standard części wspólnych pozostawia wiele do życzenia. Współpraca z administracją wpisaną przez Atal też jest genialna.
Może na kolejnych etapach jest inaczej bo widać wiele zmian, inne rozwiązania dla balkonów, inna elewacja troche do 1 pietra itd. Może nasz etap był poligonem szkoleniowym dla młodej kadry Atalu. Wyszło słabo.
Z minusów, ale juz nie zaleznych od Atalu to jednak nie jest cicha okolica jakby ktoś na to liczył Armii Krajowej daje ostro w kość (ja akurat z tym się liczyłem). Powstaje też dużo bloków a droga wyjazdowa do armii krajowej póki co jedna.
Najbliższy sensowny sklep (pomijając żabkę w jednym bloku i druga po drugiej stronie armii krajowej) to słaba biedronka na piastowskiej.
Z plusów naprawdę blisko błonia, park Jordana. Dla osob z dziećmi dużo placów zabaw w okolicy (bo nie na inwestycji chociaż podobno ma być)
I

Mar G

Postautor: Mar G » 04 wrz 2020, 7:23

Już otwarcie mówią o "teoretycznie 2030", czyli k. 2040 być może...

gazetakrakowska.pl/krakow-wybrano-wykonawce-koncepcji-tras-zwierzynieckiej-i-pychowickiej-miasto-zaplaci-za-to-96-mln-zl-powstanie-tunel-pod-wisla/ar/c3-15159964

efem

Postautor: efem » 08 wrz 2020, 0:59

Orientujecie się może jak mają być wykończone balkony w etapie II/III ? Kosztowało to dodatkowo nie mało i miałem nadzieję na drewno jak w etapie I a mam wrażenie po ostatnim spacerze, że w blokach 4 składowane są już na balkonach - więc pewnie i kładzione - jakiegoś rodzaju kwadratowe płytki. Obawiam się, że to może być tylko jedna z oszczędności ... Na parterze zamiast rockpaneli robią elewację na mokro. Dla mnie wygląda to słabo :/ Miał może ktoś z Was okazję wejść na budowę i może powiedzieć więcej ??

Mar G

Postautor: Mar G » 08 wrz 2020, 7:28

efem pisze:Orientujecie się może jak mają być wykończone balkony w etapie II/III ? Kosztowało to dodatkowo nie mało i miałem nadzieję na drewno jak w etapie I a mam wrażenie po ostatnim spacerze, że w blokach 4 składowane są już na balkonach - więc pewnie i kładzione - jakiegoś rodzaju kwadratowe płytki. Obawiam się, że to może być tylko jedna z oszczędności ... Na parterze zamiast rockpaneli robią elewację na mokro. Dla mnie wygląda to słabo :/ Miał może ktoś z Was okazję wejść na budowę i może powiedzieć więcej ??

Te płyty zastanawiały mnie już w lipcu, gdy się pojawiły na balkonach. ale widząc, że kładą je bezpośrednio na beton/hydroizolację i zostaje nadal wygląda luka wobec progów drzwi to chyba nie jest warstwa końcowa. dopytam.
wolałbym kompozytowe niż drewniane deski-trochę dłużej poleżą.

A płyty skalne - nie tylko parter, one były też na 1 piętrze. wizualnie ładniejsze choć kruche. zostają chyba na wejściu i 7 p.jasne. Te ciemne od południa nagrzewały się podobno - choć nie sądzę aby to było powodem zmiany. na pytanie o powód zmiany nie dostałem odpowiedzi...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”